JJK-FF Jaro: Waari: Tunde hallitsee boksissa

24.05.2012

JJK oli maanantaina TPS:ä vastaan pelillisesti jopa ylivoimalla alakynnessä, mutta onnistui nappaamaan kaikki kolme pistettä mukaansa. Torstaina joukkueen täytyy esiintyä paljon laadukkaammin. Erityisesti katkojen ja avauksien täytyy olla paljon huolellisempia ja joukkueen puolustuslinjan täytyy ennakoida tilanteita paremmin. JJK:lla on joka tapauksessa hyvä mahdollisuus jatkaa orastavaa voittoputkea FF Jaron kustannuksella.

 

Jaron alkukausi on ollut tuloksellisesti vaikea. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut hyvin ailahtelevaa ja joukkue on päästänyt paljon helppoja maaleja. Jaro on huonoillakin kentillä pystynyt rakentamaan kelvollisia hyökkäyksiä, mutta viimeistely ja viimeiset syötöt ovat olleet heikkoja. Liigacupissa vahvasti esiintynyt Jaro tulee varmasti parantamaan kauden aikana, mutta joukkue tarvitsee itseluottamusta ruokkivia onnistumisia.

 

Jaro pelaa jo viime kausilta tutulla 4-2-3-1 systeemillä. Joukkueella on kaksi selkeää tapaa rakentaa hyökkäyksiä. Useimmiten topparit avaavat keskikentän keskustaan Dickson Ageymanille tai Markus Kronholmille, jotka pelaavat pallon nopeasti laitaan suoraviivaisesti ylöspäin lähteville laitalinkeille. Toisessa vaihtoehdossa topparit levittävät hyvin lähelle laitaa ja pyrkivät sieltä pitkillä ristipalloilla hakemaan laitalinkkejä, useimmiten Maxim Vasiljev hakee vaarallista Papa Niangia. Jaro on melko taitava joukkue, mutta fyysisesti hiukan kevyt, joten joukkue on kärsinyt heikkokuntoisista kentistä. Lisäksi joukkueen puolustuslinjalle sattuu usein melko kevyenkin paineen alla virheitä.

 

JJK:n pitää torstaina pitää keskialueen keskusta tiiviinä ja pakottaa Jaro pitkiin avauksiin kohti melko pienikokoisia hyökkääjiä. Jaron topparit reagoivat välillä tilanteisiin flegmaattisesti, joten terävään iskuun noussut Babatunde Wusu päässee rangaistusalueen sisällä yllättävästi syntyviin tekopaikkoihin. Viime kaudella Jaro rokotti JJK:ta Harjulla löysästi puolustetuista erikoistilanteista, joten JJK:n täytyy olla pelaajien merkkaamisen kanssa erityisen tarkkana. Lukuisten tappioiden myötä Jaron itseluottamus ja voitontahto murenevat helposti tappioasemassa, joten JJK:n täytyy olla varsinkin pelin alussa puolustussuuntaan huolellinen. Jaro on tuloksiaan parempi joukkue ja johtoasemaan pääseminen voisi naksauttaa sen pelin uomiinsa. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 54%, tasapeli 24% ja FF Jaro 22%.

 

 

Waari1