JJK-FF Jaro: Superviikkojen ensimmäinen haaste!

31.07.2013

jjk-rops_cama_ketut_300613

 

 

JJK:lla on aluillaan nyt neljän huipputärkeän kotiottelun putki. FF Jaro vierailee parin viikon sisään Harjulla peräti kahdesti: nyt pelataan huhtikuulta siirretty ensimmäisen kierroksen ottelu ja 10.8. on vuorossa puolestaan liigan 22. kierroksen ottelu. Jaro-otteluiden välissä JJK saa vieraakseen MYPA:n 5.8. ja superviikot päättää 17.8. pelattava kihelmöivä Suomen Cupin välierä, jossa finaalipaikasta mitellään KuPS:n kanssa.

 

JJK ja FF Jaro kohtasivat kesäkuussa Pietarsaaressa. JJK sai tuolloin täystyrmäyksen, kun kotijoukkue rynnisti vahvan avausjaksonsa turvin selvään 3-0-voittoon Hendrik Helmken, Jonas Emetin ja Frank Jonken maaleilla.

 

Nyt on revanssin paikka, sillä Jaro on vahvasti loukkaantumisten runtelema ja peli vieraskentillä on takunnut jo pidemmän aikaa – ja Kettupaidat ovat puolestaan nyt varsin vahvassa kotivireessä! Edellinen tappio on jo kahden kuukauden takaa ja tyhjin käsin on joutunut poistumaan muun muassa Veikkausliigan kärjessä porskuttava FC Honka. Viimeisimmässä kotiottelussa kaatui FC Inter Patrick Poutiaisen ja Antto Hilskan maaleilla.

 

Vieraskentällä taival on ollut vaikeampaa. Heinäkuussa JJK on käynyt sekä KuPS:n että HJK:n vieraana jääden pahasti jalkoihin – Kuopiosta oli lähteä mukaan vieraspiste Eero Kortteen loppuhetkien rangaistuspotkuosumalla, mutta lopulta Kettupaitojen oli poistuminen tyhjin käsin molemmista otteluista. HJK taas hallitsi ottelua mielinmäärin, mutta onnistui maalinteossa vasta aivan ottelun lopulla Mikael Forssellin ja Mika Väyrysen tultua vahvistamaan Klubin peliä.

 

FF Jarollakin on ollut vaikeutensa, mutta se on mukana mitalitaistossa ja viimeisimmistä otteluista pietarsaarelaiset ovat haalineet maukkaita tuloksia: edellisellä kierroksella Pohjanman derbyssä kaatui VPS 2-1 ja pari kierrosta sitten Alexei Eremenkon miehistö pyöritti FC Lahden kumoon peräti luvuin 7-1. Voittojen välissä Jaro kävi Turussa, jossa toisen jakson nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta toi tasapelipisteen.

 

FF Jaro maksoi derbyvoitostaan lopulta kovaa hintaa, kun Alexei Eremenko menetti joukoistaan sairastuvalle Hugo Mirandan, Igor Jovanovicin, Jonas Emetin sekä Johan Brunellin. Miranda ja Ivanovic ovat todennäköisesti pitkään sivussa, Emetin ja Brunellin vaivojen taas pitäisi olla lievempiä – JJK-ottelusta koko nelikko on kuitenkin sivussa. Jarolla on muutoinkin paha loukkaantumistilanne ja Jyväskylään matkaavassa joukkueessa onkin mukana useita reservijoukkue JBK:n pelaajia. Härkämäinen kärkimies Frank Jonke on puolestaan pelikiellossa. 

 

JJK:n terveystilanne taas alkaa pitkäaikaispotilaita Jordi van Geldereniä ja Janne Sakselaa lukuunottamatta olla pikku hiljaa mainio. Jaro-ottelusta sivussa on kuitenkin Tuomas Latikka korttitilin täyttymisen takia.

 

 

 

Ennen ottelua järjestetään jälleen myös Elixia Zumba, portit zumbaajille aukeavat kello 16:30 – tervetuloa!

 

 

Veikkausliigan 1. kierroksen ottelu JJK – FF Jaro, keskiviikkona 31.7.2013 kello 18:30, Harjun Stadion

 

 

19.10.2012

JJK – FF Jaro

4 – 2

5.8.2012

FF Jaro – JJK

0 – 3

24.5.2012

JJK – FF Jaro

1 – 1

22.10.2011

FF Jaro – JJK

2 – 3

15.8.2011

JJK – FF Jaro

3 – 3

13.6.2011

FF Jaro – JJK

1 – 1

19.9.2010

JJK – FF Jaro

1 – 2

11.6.2010

FF Jaro – JJK

1 – 3

12.9.2009

JJK – FF Jaro

0 – 2

31.5.2009

FF Jaro – JJK

5 – 1

 

gigantti-jjk-otteluennakko