JJK-FF Jaro: SUPERMATSI – ja revanssi!

09.08.2013

20130810-jjk-ffjaro-vl-920w

Lauantaina on SUPERMATSIN aika – Jyväskylässä vietetään paikallisen jalkapalloilun juhlapäivää!

Valmistautumisen päivän kruunaavaan JJK – FF Jaro-otteluun voi aloittaa jo aamupäivästä – ennakkolipunmyyntipiste palvelee nimittäin jälleen tuttuun tapaansa Kävelykadulla. Edulliset ennakkoliput ja mm. Emme anna sen päättyä-kampanjatuotteet ovat myynnissä kello 11-13.

Kello 13 puolestaan alkaa Pub Revolutionissa kannattajien järjestämä pre match-tapahtuma, jossa on luvassa futishenkistä ajanvietettä ja merkittäviä uutisia keskisuomalaisen jalkapallokulttuurin kehityksestä.

Itse päivän pääareenan eli Harjun stadionin portit taas aukeavat jo kello 14: lapsille on tuolloin tarjolla monenlaista huippumukavaa puuhaa ja vanhemmille taas Elixian mahtijumpat – jumpparupeamien ajaksi on tarjolla lapsiparkki, joten paikalle kannattaa tulla ehdottomasti koko perheen voimin!

Otteluisäntänä toimii Keskimaa, joten S-etukortilla saa pääsyliput stadionin lipunmyyntipisteistä normaalia edullisemmin. Alle 16-vuotiaille tapahtuma on puolestaan ilmainen!

jjk-ffjaro_tilanne_310713

Revanssi!

Päänäytös vihelletään käyntiin kello 16, kun JJK kohtaa FF Jaron nyt toistamiseen hyvin lyhyen ajan sisään. Heinäkuun viimeisenä päivänä pelattiin avauskierrokselta siirretty ottelu, joka päättyi JJK:n väkivahvan hallinnan ja Jaro-vahti Jesse Östin huippupelastusten jälkeen lopulta maalittomaan tasapeliin. Nyt on revanssin paikka 23. kierroksen ottelun merkeissä!

Jaro-ottelun jälkeen JJK sai vieraakseen MYPA:n maanantaina pelatussa ottelussa. Kotijoukkue hallitsi alkua, mutta ei saanut ohitettua Ville Iiskolaa ja tasaisen ensimmäisen puoliajan päätteeksi vierasjoukkue karkasi lopulta 0-1-johtoon hetki ennen taukoa. Toisella jaksolla Kettupaitojen peli ei enää ja lopputuloksena olivatkin 0-3-lukemat.

Pettymys on kuitenkin nollattu nopeasti – ja oli ottelussa positiivistakin: Eero Markkanen teki toisen jakson alussa paluun pelikentälle puolentoista kuukauden poissaolon jälkeen! Kesäkuisesta jalkavammastaan toipunut Erzi on äärimmäisen tervetullut lisä Kettupaitojen loppukauden pistejahtiin.

Toisella jaksolla nähtiin myös jälleen yksi uusi JJK-kasvatti liigaviheriöillä, kun Robert Taylor juoksi kentälle parikymmentä minuuttia ennen ottelun loppua. Roopen ennakkoluuloton esitys olikin kotijoukkueen osalta toisen jakson positiivisinta antia ja lupaa hyvää tulevaa ajatellen!

Vastaan asettuva FF Jaro kävi puolestaan edellisellä kierroksella pelaamassa RoPS:n kanssa vieraskentällä toisen perättäisen 0-0-ottelunsa.

Edellisellä kerralla Jyväskylässä pietarsaarelaisjoukkue oli pahasti varamiehinen ja Kolmosessa pelaavan JBK:n pelaajia nähtiin aina avauskokoonpanossa asti. Jaro kokikin jälleen ottelun alla kovan kolauksen, kun aiemmin viikolla ilmoitettiin keskikenttädynamo Hendrik Helmken jättävän Pietarsaaren jo tiistaina. Jaron kantaviin voimiin ja myös koko Veikkausliigan parhaimmistoon kuulunut Helmke jättää luonnollisesti todella suuren aukon pietarsaarelaisten keskikentän keskustaan.

marsu_takaisin_2_2013-07-29

Pietarsaaressa on kuitenkin laitettu hihat heilumaan ja joukkueeseen ovat viikon varrella liittyneet ex-IFK Mariehamn-puolustaja Giuseppe Funicello, Viron maajoukkuetoppari Taavi Rähn sekä saksalainen keskikenttämies David Azin. Funicello ja Rähn ovat lauantaina pelikelpoisia, Azinin pelilupaa sen sijaan vielä toistaiseksi odotellaan.

JJK-leirissäkin on tällä kertaa poissaolojen kanssa pohtimista, kun Mikk Reintam, Patrick Poutiainen sekä Anssi Virén ovat sivussa pelikieltojen takia. Helpotustakin on tosin luvassa, sillä Eero Korte on kärsinyt oman pelikieltonsa. Luvassa on myös odotettu comeback, kun paluun JJK:hon tehnyt Niko Markkula nähdään ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella JJK:n kokoonpanossa!

Veikkausliigan 23. kierros: JJK-FF Jaro, lauantaina 10.8. kello 16, Harjun Stadion & UrhoTV

31.7.2013 JJK – FF Jaro 0 – 0