JJK-FF Jaro: Östin huippupeli piti kettulauman nollilla

31.07.2013

jjk-ffjaro_jaron_pelastaja_310713

 

 

JJK ja FF Jaro pelasivat maalittoman tasapelin Harjulla keskiviikkoiltana. Vahvasti varamiehisen vierajoukkueen sankari oli nuori maalivahti Jesse Öst, joka torjui maalillaan kaiken mahdollisen ja osin mahdottomankin. 

 

JJK hallitsi ottelua ja loi myös melkoisen määrän maalipaikkoja. Jo kahdeksan minuutin kohdalla Öst esitteli taitojaan kauhomalla komeasti pallon ilmasta takaisin peliin, kun Babatunde Wusu pääsi puskemaan kulmapotkun jäljiltä.

 

Seuraava hässäkkä oli Jaron maalilla vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa lopputuloksena oli kuitenkin Jani Virtasen veto sivuverkon väärälle puolelle.

 

Ensimmäinen jakso oli varsin rikkonaista peliä ja vaikka Alexei Eremenko olikin runsaiden poissaolojen myötä joutunut turvautumaan reservijoukkue JBK:n pelaajiin myös avauskokoonpanossaan, oli vierasjoukkue avausjaksolla hyvin pelissä mukana. Jaro sai tasaiseen tahtiin myös kulmapotkuja, mutta ne pysähtyivät JJK:n puolustukseen tai olivat helppoja koppeja Janne Korhoselle. Vaarallisia paikkoja ei isäntien maalilla juuri nähtykään.

 

JJK:n seuraava ”läheltä piti”-tilanne puolestaan syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Wusu pelattiin nokikkain Östin kanssa, mutta Jaro-vahti tuli hyvin maaliltaan vastaan ja häirittynä Tunden nosto päätyi maalin katolle. Heti perään Mikko Manninen ja Mikko Innanen loivat uuden tilanteen hyvällä yhteispelillään, mutta Innasen kuti blokattiin kulmapotkuksi.

 

Jos piti Korhosella lauantaina kiirettä HJK:n vieraana, sai kapteeni nyt olla maalillaan rauhassa keskitysten ja kulmapotkujen poimimista lukuunottamatta – Jaro sai vain yhden laukauksen JJK:n maalia kohti ja sekin tuli vasta ottelun loppuhetkillä.

 

Nuori kollega toisessa päässä sen sijaan pysyi työllistettynä läpi ottelun – ja osoittautuikin maalillaan varsinaiseksi muuriksi. Kertaalleen Öst kuitenkin myös hapuili maalillaan, kun tämä ei saanut kulmapotkua vangittua 36. minuutilla, vaan pallo tipahti vaarallisesti maalin edustalle. Kukaan Kettupaidoista ei kuitenkaan saanut luudittua irtopalloa takatolpalta maaliin.

 

Viitisen minuuttia ennen taukoa nähtiin nuorelta pietarsaarelaisvahdilta yksi illan komeimmista torjunnoista. JJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja pallon taakse asettui sadannen liigapelinsä kunniaksi jälleen hienosti pelannut Virtanen. Jampan vapaapotku olikin loistava ja näytti painuvan vastustamattomasti ylänurkkaan – mutta niin vain Öst venytti nyrkkinsä pallon tielle ja maali pysyi varjeltuna.

 

 

jjk-ffjaro_jampalta_loistopeli_310713

    Jamppa oli 100. liigaottelunsa kunniaksi loistovireessä!

 

 

Vielä ennen taukoa nähtiin yksi huipputilanne Jaron maalilla: Wusu rynnisti oikealta kohti maalia ja veti juoksusta tulisen kudin – joka kuitenkin ylärimaa viistäen painui yli maalin.

 

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi: JJK hallitsi ja loi paikkoja. Jo ensimmäisellä minuutilla hätistelivät Manninen ja Virtanen Jaron maalia, mutta ensimmäisen veto blokattiin ja siitä seuranneen Virtasen kudin taas vei haltuunsa Öst.

 

48. minuutilla runsaslukuinen kotiyleisö haukkoi jälleen henkeään: Mikko-kaksikko Innanen-Manninen alusti mainiosti vetopaikan Patrick Poutiaiselle, joka esittelikin yleisölleen viuhuvaa vetoaan – joka tärähti kuitenkin vain tolppaan!

 

JJK jatkoi tiukasti painostustaan. Seuraavaksi Östin maalia pääsi hätyyttelemään jälleen Manninen Wusun mainion keskialueen pallonriiston jäljiltä – jälleen kuitenkin heilui sivuverkko väärältä puolelta.

 

58. minuutilla Innasen vahva nousu jouduttiin katkomaan säännönvastaisin ottein ja JJK sai yhden monista vapaapotkuistaan. Pallon takana oli jälleen Virtanen, jonka tiukan kierteinen veto aiheuttikin vaikeuksia Östille. Pallo päätyi ylös nousseelle Samu Niemiselle, joka ei kuitenkaan saanut ohjattua sitä maaliin.

 

Jarollakin oli omat mahdollisuutensa. Vastaiskuja pyrittiin pelaamaan etenkin viime kierroksilla kovassa iskussa olleen Shahdon Winchesterin kautta, mutta hyökkäykset tyssäsivät Kettupaitojen puolustukseen. Tunnin kohdalla Jaro sai vaparin vaarallisesta paikasta aivan rangaistusalueen rajalta, mutta Hendrik Helmken veto kilpistyi muuriin.

 

Sitten mentiinkin jälleen toiseen päähän: muutaman minuutin sisään maalintekoa pääsivät päineen kokeilemaan niin Poutiainen kuin Mikk Reintamkin, mutta ensimmäinen pusku painui hieman ohi takatolpalta ja toisen eteen sai Öst hanskansa yhdellä useista huipputorjunnoistaan.

 

 

jjk-ffjaro_babagol_310713

 

 

65. minuutilla koeteltiin taas jälleen maalipuiden kestävyyttä, tällä kertaa asialla Wusu, joka puski Anssi Virénin komean keskityksen jäljiltä pallon ylärimaan, eikä huikean 300. liigaottelun rajapyykin rikkonut Vinssi saanut näin tililleen maalisyöttöä juhlaottelunsa kunniaksi.

 

JJK painosti vahvasti myös ottelun lopun, eikä edes 86. minuutilla Eero Kortteelle kahden keltaisen myötä näytetty punakortti hyydyttänyt voitonhakua. Vahvasti pelannut Tunde ehti olla päineen pahanteossa vielä pariinkin otteeseen ottelun loppuvaiheilla, mutta Jaro ja etenkin Öst kesti kaikki lähentelyt.

 

Useassa ottelussa kuluneen kauden aikana on JJK:n ongelmaksi muodostunut maalipaikkojen luominen tai ontuva viimeistely. Nyt Kettupaidat saivat luotua tukun hyviä tilanteita, joista nähtiin myös laadukkaita viimeistelyjä – nuori Jesse Öst huimine torjuntoineen osoittautui kuitenkin JJK:lle ohittamattomaksi esteeksi, eikä maalikehikoita lähemmäksi maalia päästy.

 

Seuraava koitos on edessä tulevana maanantaina 5.8., kun vieraaksi saapuu MYPA. Taistelu jatkuu!

 

 

 

JJK – FF Jaro 0-0 (0-0)

 

Korhonen; Hanslian (v), Reintam, Nieminen, Virén; Manninen, Korte (v+v=ua), Poutiainen, Virtanen; Innanen (74′ Hilska), Wusu.

 

Viljala, Tuomanen, Järvinen, Hilska, Taylor, Ahola, Vielma.