JJK- FF Jaro: Innasen maalien tahdittama 4-2-voitto!

19.10.2012

Perjantai-illan kunniaksi nähtiin Harjun ELY-stadionilla JJK:n ja FF Jaron välisessä kohtaamisessa maaleja roppakaupalla! Tehokkaammalla päällä olivat isännät ja erityisesti hyökkäyspään pelaajat: Mikko Innanen iski kahdesti, Mikko Manninen ja Eero Markkanen puolestaan kerran mieheen – kaikki kolme lisäksi olivat rakentelemassa toistensa maaleja. Vieraiden maaleista vastasivat Jonas Emet ja Sherif Ashraf.

JJK oli ottanut aikaisemmasta opikseen, eikä aiemmin kaudella vaivanneesta tauon jälkeisestä pelin sekavuudesta ollut tietoakaan. Kettupaidat pelasivat vahvan ottelun ja ottivat ansaitun voiton

Isännät rynnistivät alusta asti Jaro-päätyyn: jo toisella minuutilla Jani Virtanen ja Janne Turpeenniemi pelasivat hyvin yhteen oikealla laidalla nousten hätyyttelemään Jaron maalia, mutta pietarsaarelaiset selvittivät. Kymmenen minuutin kohdalla JJK saa parikin kulmapotkua. Ensin Markkanen rynnisti pallon perään ja Jaro-puolustus joutui siivoamaan sen yli päätyrajasta. Jaro selvitti kulman, mutta heti perään tuli toinen kulma, kun tällä kertaa Turpeenniemi juoni oikealla laidalla nousua yhdessä Mannisen kanssa. Vielä tästäkin kulmasta Jaro kuitenkin selvisi.

17. minuutilla kuitenkin iski kotijoukkue! Innanen sai Tamás Gruborovicsilta pallon vasemmalle laidalle, ajoi röyhkeästi rangaistusalueelle, harhautteli puolustuksen kioskille ja laukoi komeasti takatolpan kautta pallon maaliin! Ja vain pikkuhetkeä myöhemmin sama mies oli jälleen Jaro-puolustuksen riesana, kun Inna rynni pallon kanssa ylös laitaansa. Tällä kertaa mies kuitenkin kokeili syöttää Virtaselle ja puolustus ehti väliin.

Seuraavaksi maaliverkkoja heiluttelikin vierasjoukkue. Steve Irwin nakkasi 23. minuutilla nätin keskityksen vasemmalta kulmalipun tuntumasta ja vapaaksi vitosen viivalle unohtunut Jaro-kapteeni Emet pääsi puskemaan tilanteeksi 1-1.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Innanen oli lähellä jo toista osumaansa. Tällä kertaa Emet oli kuitenkin mies paikallaan myös omassa päässään ja oli päineen maaliviivalla parahiksi Innasen napakan kudin tiellä.

Ottelun viimeisen vartin aikana JJK jatkoi hyökkäystensä vyöryttämistä käyttäen molempia laitojaa, joilla kalakaverukset Innanen ja Manninen olivat oivassa vireessä. Vielä juuri ennen taukovihellystä aiheutti Inna jälleen kiirettä Jaron puolustukselle päästyään karkaamaan laidaltaan yksin kohti Jesse Östin vartioimaa maalia. Öst mainiolla ulostulollaan torpedoi ensimmäisen yrityksen, jonka jälkeen pallo kuitenkin jäi Innaselle. Mike Banner katkoi laiturin hyvän keskityksen takatolpaalla vaanineiden Kettunuttujen edestä kulmapotkuksi, jonka Jaro myöskin selvitti. Tauolle mentiin 1-1-lukemissa.

JJK ei hellittänyt toisella jaksollakaan. Puoliaika ei ehtinyt vanheta kymmentä minuuttiakaan, kun Kettupaidat siirtyivät toistamiseen johtoon. Markkanen alusti paikan juuri 200 liigaottelua mittariin saaneelle Manniselle. Manu veivaili vitosen alueella puolustuksen solmuun ja tökkäsi pallon maaliin – kaimansa tavoin tolpan kautta!

Lisää oli luvassa. Kokonaisuudessaan loistavan ottelun pelannut Innanen oli aivan liikaa Jaron puolustukselle ja kun tunti tuli täyteen, taiteili mies jo toistamiseen todella komean osuman! Tällä kertaa veto painui verkon perukoille Jaro-vahti Östin hanskojen kautta. Maali oli Innalle komeasti jo kauden kymmenes!

megainna_vs_ffjaro_1901012

Täysin mahdoton pideltävä Jarolle!

JJK:lla oli kunnon höyry päällä ja 67. minuutilla oli Mannisen vuoro tarjoilla maali Markkaselle. Manu laittoi oikealta laidalta kauniin keskityksen, johon Markkanen laittoi sopivasti päänsä väliin ja niin numerot tunnelmallisessa syysillassa olivat jo 4-1!

Jaro rokotti tällä kertaa jo parin minuutin päästä. Sherif Ashraf pääsee JJK-puolustukselta karkuun ja tuikkaa 4-2-kavennusmaalin.

Putoamistaistelussa oleva Jaro yritti hakea lisämaaleja, mutta JJK:n puolustus piti punapaidat niin hyvin kurissa, ettei Janne Korhoselle maalillaan jäänyt juurikaan torjuntatöitä. Myös hyökkäyspäässä Kettupaitojen peli rullasi loistavasti ja hyökkäykset moukaroivat Jaro-päätyä viime hetkiin asti.

Varsinaisen viimeisen kymmenminuuttisen aikana JJK:n viides osuma oli vain senteistä kiinni. Ensin Manninen niittasi pallon hiuksenhienosti yli maalin, sitten Innanen laittoi jälleen Jaron puolustuksen täysin rullalle ja oli kruunata loistavan ottelunsa viimeistelemällä hattutempun – tällä kertaa laukaus pamahti kotiyleisön harmiksi kuitenkin vain ylänurkan ristikkoon. Seuraavaksi kokeilee Gruborovics, jonka tulisen kudin Öst puolestaan torjuu. Vielä lisäajalla Markkanen on lähellä toista osumaansa – tällä kertaa kolisee tolppa!

Jaro ei saanut loppukirinsä aikana aikaiseksi mitään paria kulmapotkua vaarallisempaa, eikä JJK:kaan enää tehnyt lisäosumia, niinpä Kettupaidat aloittivatkin kauden viimeisen kolmen suoran komealla 4-2-kotivoitolla!

Putki jatkuu heti maanantaina 22.10., kun JJK matka Myllykoskelle MYPA:n vieraaksi!

JJK – FF Jaro 4-2 (Innanen 17′, 60′, Manninen 53′, Markkanen 67′ – Emet 23′, Ashraf 69′)

Korhonen; Markkula, van Gelderen, Pasoja (v) (65′ Nieminen), Turpeenniemi (Latikka); Innanen, Gruborovics, Poutiainen, Manninen (v); Virtanen (77′ Hilska), Markkanen.

Szeróvay, Nieminen, Järvinen, Tapaninen, Latikka, Hilska, Linjala.