JJK-FC Fakel: 3-2-voitto – Tunde maalinteossa!

24.02.2013

kypros_jjk_vs_fakel_240213

JJK otti Kyproksen leirin päätöspäivänään 3-2-voiton venäläisestä FC Fakel Voronezhista. Maalitehtailun aloitti puolen tunnin kohdalla Babatunde Wusu, joka pelasi keskiviikkona vuoden ensiminuuttinsa. Tunden lisäksi osuivat Topi Järvinen ja Jani Virtanen.

JJK aloitti ottelun vahvasti ja sai jo ensimmäisten viidentoista minuutin sisään luotua useita hyviä maalipaikkoja. Myös maalissa aloittanut Ville Viljala pääsi esittelemään torjuntataitojaan nappaamalla komean torjunnan vartin kohdalla.

Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin vasta 31. minuutilla. Mikko Innasen veto blokattiin ja pallo päätyi Antto Hilskalle, joka puolestaan syötti sen Babatunde Wusulle – ja ensimmäistä kertaa viime vuoden elokuun jälkeen avauksessa ollut Tunde pamauttikin pallon maaliin! Tunde pelasi muutenkin mainiosti hakeutuen hyvin maalipaikoille ja vaikka maalimäärä tällä kertaa jäikin vain yhteen, on mies selvästi loukkaantumisesta toivuttuaan hyvässä iskussa.

Venäläiset tulivat tasoihin epäonnekkaasti aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun keskiviikkona Hammarbyn verkkoon komean osuman kulmapotkusta puskeneen Jordi van Gelderenin ohjaus päätyi oman verkon perukoille.

Kettupaidat jatkoivat toisella puoliajalla vahvaa peliään. Jaksoa olikin takana vain vajaat kymmenen minuuttia, kun JJK siirtyi uudemman kerran johtoon. Tällä kertaa asialla oli tauolla keskikentän vasemmalle laidalle Innasen paikalle tullut Topi Järvinen – ja myös JR:n maalia oli järjestelemässä oikealla laidalla pelannut Hilska.

Fakel tuli jälleen tasoihin tunnin kohdalla – jälleen erikoistilanteesta, kun kulmapotkun jäljiltä Petr Gitselovin pusku livahti verkkoon aivan tolpan juureen. JJK ei kuitenkaan ollut sanonut viimeistä sanaansa vaan järjesteli vielä voittomaalin, kun kellossa oli 80. minuuttia. Asialla oli tuttu tehokaksikko: tällä kertaa Mikko Manninen syötti ja Jani Virtanen viimeisteli. Näppärästi rakenneltu maali lähti Viljalan nopeasta avauksesta, jonka vaihdosta tulleet Tuomas Latikka ja Mikk Reintam pelasivat Manniselle. Manu puolestaan syötti maalipaikan aisaparilleen Jampalle, joka ei erehtynyt vaan kuittasi nimiinsä ottelun voittomaalin.

3-2-maalin jälkeen JJK pelasi ottelun lopun fiksusti pitäen palloa rauhassa hallussaan. Kaiken kaikkiaan ottelu oli tasapainoinen esitys rankan treenijakson päätteeksi ja etenkin toisella jaksolla maalipaikkoja olisi ollut runsaasti lisäosumiinkin – tällä kertaa saldoksi jäi kuitenkin kolme täysusomaa.

kypros_kapteenit_teikkaamassa_240213

Kapteenit teikkauksessa.

JJK pelasi leirillään kaksi ottelua tehden niissä kuusi maalia. Jokaisen maalin teki eri mies, joten ratkaisu- ja maalintekovoimaa löytyy Kettupaidoista laajalta rintamalta! Fakel-pelin kokoonpanosta puuttuivat nivusoperaation jäljiltä vielä pelikuntoaan hakevan Janne Sakselan lisäksi Eerot Markkanen ja Korte, jotka olivat sivussa pikkuvaivojen takia. Takaiskuja ei isompien loukkaantumisten muodossa Kyproksella tullut, joten leiri oli siinäkin mielessä onnistunut.

Kettupaidat palailevat takaisin Jyväskylään ja seuraavaksi katseet käännetäänkin kohti 6.3. pelattavaa Liigacupin ottelua FC Interiä vastaan – luvassa on odotettu, vuoden ensimmäinen oikea kotiottelu Vehkalammella!

JJK – FC Fakel Voronezh 3-2 (1-1) (Wusu 31′, Järvinen 53′, Virtanen 80′ – oma maali 45′, Gitselov 61′)

Viljala; Hanslian (39′ Latikka), Nieminen, van Gelderen (66′ Reintam), Virén; Innanen (46′ Järvinen), Ahola, Tuomanen (60′ Virtanen), Hilska (60′ Manninen); Poutiainen, Wusu.