JJK ei onnistunut kääntämään kurssiaan – seuraava yritys lauantaina

31.08.2023
📸 K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

JJK ei onnistunut saamaan tulosta tiistain hyvästä taistelustaan huolimatta vaan taipui JäPS:lle maalein 2-1. Seuraava yritys tappioputken katkaisemiseen on vuorossa lauantaina, kun kettulauma matkustaa runkosarjan päätöskierroksella Pietarsaaren Jaron vieraaksi.

Vierasjoukkue vei pidemmän korren tiistaina, kun JJK ja JäPS väänsivät tärkeistä pisteistä Harjun sametilla. Edellisellä kierroksella ensimmäistä kertaa putoajan paikalle tällä kaudella valahtanut JäPS sai viimeisteltyä yhden osuman isäntiään enemmän ja kampesi itsensä jälleen turvaan ainakin hetkellisesti, kun kautta on jäljellä vielä kuuden ottelun verran.

JJK aloitti ottelun terävästi ja suoraviivaisesti luoden uhkaa järvenpääläisten maalille jo ensimmäisestä minuutista lähtien. Kettupaitojen korkea prässi oli myrkkyä vierailijalle, joka sortui hermostuneisiin puolustuspään virheisiin. Ensimmäisen vartin aikana laukausyritykset painuvat kuitenkin joko ohi tai yli maalin. Ensimmäinen veto maalia kohti nähdään boksiin pallon kanssa edenneen Aleksi Tarvosen lapikkaasta reilun vartin pelin jälkeen, mutta Janne Laiho maalillaan torjuu tulisen vedon kulmaksi. Vaikka avausjakso etenee täysin kotijoukkueen komennossa, vierasjoukkue lue yhden vaarallisimmista paikoista, kun JäPS pääsee laukomaan vajaan puolen tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteessa irtopalloon. Ville Viljala venyttää kuitenkin komean torjunnan ja tauolla mennään 0-0-lukemissa.

Toinen jakso alkaa tasaisimmissa merkeissä ja ensimmäinen kymmenen minuuttia mennään päästä päähän enemmän vauhdilla kuin ajatuksen kanssa. 55. minuutin kohdalla JJK:lle sattuu useampi huolimaton tilanne omassa puolustuspäässä ja Enoch Banza on kärppänä paikalla. Ensimmäisestä katkosta mies ei vielä saa palloa verkkoon, mutta seuraavasta kyllä ja viimeistelee myös toisen pari minuuttia myöhemmin synkentäen kotijoukkueen iltaa entisestään. Vikkeläjalkainen, kinshasankongolais-suomalainen on muutenkin aiheuttamassa Kettupaidoille harmaita hiuksia läpi toisen jakson, eikä JJK-puolustus meinannut saada miestä kuriin.

Reilun tunnin kohdalla Toni Lehtinen tuo vaihdosta lisää miehiä hyökkäykseen ja JJK hakeekin hyvällä sykkeellä kavennusta. JäPS siivoa kuitenkin laitojen kautta hyökkäävän JJK:n keskitykset hyvällä prosentilla. 79. minuutilla JJK:lle tarjoutuu hyvä mahdollisuus kavennukseen ja sen se myös käyttää! JäPS:n vapaapotku hyökkäyspäässä epäonnistuu totaalisesti ja pallo päätyy suoraan Roope Salolle. Salo huomaa pystyyn juosseen Oskar Pihlajan ja vapauttaa miehen karkumatkalle. Pihlaja kiertää maalivahti Laihon ja laittaa pallon varmasti tyhjään maaliin. Näin Pihlaja iskee kauden viidennen osumansa ja katkaisee JJK:n pitkän kuivan kauden maalinteon saralla. JJK antaa lopussa vielä kaikkensa ja painaa päälle, mutta JäPS:n maalin johto kestää ja näin Kettupaidat kärsivät jälleen tappion.

Katso ottelun huippuhetket alta:

Runkosarja päätökseen Pietarsaaressa

Kauaa ei ehdi kettulauma nuolla haavojaan, sillä runkosarjan päätöskierros on edessä jo lauantaina Pietarsaaressa. Sarjassa yhdeksäntenä oleva FF Jaro on kuitenkin JJK:lle mieluisa vastustaja, sillä sen edellinen voitto on tullut nimenomaan pietarsaarelaisten kustannuksella. JJK vei kesäkuussa Harjulla pelatun kamppailun nimiinsä lukemin 3-1, eikä antanut vierailijalleen mahdollisuuksia.

JJK teki ottelussa kaikki maalinsa ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen osuma oli Jaron oma maali, toisen puski sisään Robin Saastamoinen Eduard Ciriacon keskityksestä ja juuri ennen taukoa Tatu Hoffren puski puolestaan Ville Kirvesojan kulmapotkun verkon perukoille.

Vaikka FF Jaro tuli toiselle puoliajalle vahvemmin, pysyi vierasjoukkue pitkään pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. 85.minuutilla nähtiin kuitenkin kavennus, kun Sergei Eremenko jatkoi kulmapotkun yläriman kautta maaliin. Kavennus jäi laihaksi lohduksi vieraille ja JJK pääsi juhlimaan paluuta voittokantaan!

Jaro on kuitenkin saanut sittemmin vahvistettua rivejään ja kivunnut hitaasti turvaan, pois sarjan häntäpäästä. Jaro on vaarallinen etenkin erikoistilanteissa, joista se onkin iskenyt suurimman osan maaleistaan. Viimeiseltä seitsemältä kierrokselta Jaro on napannut yhden voiton ja peräti neljä tasapeliä, joiden turvin se on noussut pois putoajan paikalta. Vaikka JJK:n ja viimeisellä säilyjän paikalla olevan Jaron erottaa tällä hetkellä taulukossa yhdeksän pistettä, ei kettulauma ole missään tapauksessa heittänyt pyyhettä kehään vaan lähtee hakemaan täysiä pisteitä lauantain vierasmatsista.