JIPPO Kettupaitojen vieraaksi torstaina – ”Varmasti näytönhaluinen joukkue”

23.03.2016

2014-09-22_jjk-jippo_0017

Suomen cup jatkuu JJK:n osalta torstaina, kun Kettupaidat saavat vieraita Joensuusta.

Ottelu JIPPO:a vastaan alkaa Vehkahallissa klo 18:30 alkaen. Infoa käytännön asioista löytyy täältä!

JJK ja JIPPO kohtasivat Suomen cupissa myös viime vuonna neljännen kierroksen ottelussa Joensuussa. Tuolloin Kakkosen kauteen valmistautuva JIPPO piti vieraitaan pitkään nollilla, mutta lopulta JJK otti 0-3-voiton. JIPPO pelasi kaudella 2014 Ykköstä ja kun viime kausi päättyi jälleen sarjatason vaihtoon, tahkoaa JIPPO tulevalla kaudella Kolmosta – samassa Keski- ja Itä-Suomen lohkossa kuin JJK:n reservijoukkue Villiketutkin.

– Siellä on varmasti jo alkanut uusi rakennusprojekti, jolla pyritään saamaan JIPPO uuteen nousuun. Varmasti vastaan tulee nälkäinen ja näytönhaluinen joukkue. Joensuulaisilla on aina ollut tapana pelata loppuun asti, Juha Pasoja tuumii.

– Tärkeintä pelissä on kuitenkin se, että päästään itse omalle tasollemme: hyökkäyssuuntaan tehokasta ja puolustussuuntaan yhtenäistä ja kurinalaista peliä.

2014-09-22_jjk-jippo_0003

Kaudella 2014 Samu Suoraniemi sekä Toni Tahvanainen väänsivät vielä JIPPO-paidassa Kettupaitoja vastaan.

JIPPO-ottelu on Suomen cupissa JJK:n toinen, kun neljännellä kierroksella kaatui Nelosessa pelaava FC Korso United odotetun selkein 0-5-lukemin. Sen sijaan viime perjantaina Tampereella pelattu harjoitusottelu Ilvestä vastaan oli Kettupaidoille tyly – Veikkausliiga-kautensa puolentoista viikon päästä aloittava kotijoukkue vei voiton 5-1-tuloksella.

– Ilves oli todella tehokas paikoissaan, mutta kyllä alussa huomasi, että ei olla pelattu noin kovaa joukkuetta vastaan viime aikoina. Pelitempo pääsi yllättämään ja meillä meni alussa hetki päästä siihen mukaan.

– Tempoon sitten päästiinkin mukaan, mutta joukkuepelaaminen puolustussuuntaan rakoili liikaa. Siinä vähän pääsi unohtumaan, että kun prässätään ylhäältä, niin aina välillä vastustaja pääsee sen prässin ohi ja silloin on jokaisen tehtävä töitä – välittömästi, ylimpiä jätkiä myöten. Pallon alle pitää kiirehtiä, eikä riitä, että siellä vain ollaan, pitää myös tehdä töitä.

Tappiopeli on alkuviikon aikana pureskeltu ja siitä on otettu opiksi.

– Se on käsitelty ja siitä saatiin paljon varsin opettavaista videomateriaalia, jota on alkuviikon aikana käyty läpi. Varmasti ollaan nyt valmiita, eikä anneta JIPPO:n yllättää.

Suomen cupin 5.kierros: JJK – JIPPO, torstaina 24.3. klo 18:30, Vehkahalli

2014-06-01_jjk-jippo_0014