Jarkko Jokiranta JJK:n talenttivalmentajaksi

17.03.2014

JJK Jarkko JokirantaErinomaista työtä seuramme nuorisopäällikkönä tehneen Jarkko Jokirannan työnkuva JJK:ssa muuttuu huhtikuun alusta alkaen. Jarkon uusi titteli on talenttivalmentaja ja hän työskentelee Suomen Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihisen alaisuudessa keskittyen kenttätyöhön nuorten pelaajien kehittämisessä.

Suomen Palloliitto lisäsi merkittävästi tukeaan alueelliseen, seuroissa tapahtuvaan pelaajakehitykseen ja tämä mahdollisti talenttivalmentajan palkkaamisen 12 suomalaiseen huippuseuraan.

– Talenttivalmentajien palkkaaminen seuroihin on tärkeä askel entistä paremmassa pelaajakehityksessä, sillä nyt pystymme vaikuttamaan tehokkaammin yhdessä seurojen kanssa yksittäisten pelaajien kehitykseen. Pelaajien päivittäisen tekemisen taso on avainasemassa, ja nyt pystymme paremmin pureutumaan tähän sekä olemaan valittujen seurojen tukena, Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Tihinen kommentoi ilouutisia.

”Hieno asia koko JJK:lle”

JJK Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Timo Soininen on yhtä lailla iloinen Jarkon nimityksestä ja JJK:n valinnasta valtakunnallisten huippuseurojen harvaan ja valittuun joukkoon.

– Seuraamme ja seuratyöntekijöitämme arvostetaan Palloliitossa. Laatuseuraksi pääsy reilu vuosi sitten oli hieno askel monen vuoden kehityksen tuloksena. Menneen vuoden aikana erityisesti valmennuksen suunnitelmallisuuden huikea kehitys nosti JJK:n vielä ihan sinne terävimpään kärkeen asti, josta osoituksena tämä tuore valintakin, Timo kertoo prosessin taustoja ja viime vuosina isoin harppauksin ammattilaistuneen junioripuolen kuulumisia.

Työt eivät kuitenkaan lopu tähän.

– Paljon on hommaa edessä. Kaikessa emme onnistu vieläkään, mutta suunta on oikea. Peli-ilo on nostettu keskiöön ja sen eteen teemme loppuvuoden kovasti työtä.

Jarkon siirtyminen seuran talenttivalmentajaksi selkiyttää monella tavalla myös koko JJK:n valmennuksellista resursointia ja ajankäyttöä.

– Jarkon työ kohdentuu jatkossa talenttien valmennukseen ja työn linjaukset tulevat Palloliitosta. Näin huoli siitä että ketä talenttivalmennuksen erityisryhmissä valmennetaan ja kenen rahoituksella on poissa, koska talenttipuolen valmennuksen kustannukset kattaa kokonaisuudessaan Palloliitto eivätkä yksittäisten junioriperheiden vanhemmat, Soininen konkretisoi muutosta.

Uuden valmentajaresurssin saaminen puhtaasti talenttivalmennuksen käyttöön onkin erittäin merkittävä asia monelta kantilta.

– Tämä on Suomen Palloliiton strategian mukaista kehitystä jonka avulla pääsemme luomaan kaikille alueen pelaajille nykyistä selkeämmän polun huipulle. Uskomme vilpittömästi että jo lyhyellä tähtäimellä tämä edesauttaa kaikkien pelaajien kehitystä jokaisella toiminnan tasolla, Soininen summaa.

JJK-perhe onnittelee Jarkkoa valinnasta!