JäPS ja JJK tasasivat pisteet Järvenpäässä

12.06.2023
Kuva: Ile Salminen

JJK palasi pistekantaan vääntämällä Järvenpäästä vieraspelipisteen lukemin 1-1. Kotijoukkue aloitti maalinteon ottelun 50. minuutilla, mutta Kettupaidat kuittasivat kuitenkin lähes välittömästi, kun Robin Saastamoinen pääsi viimeistelemään tasoituksen.

Sunnuntain taisto käytiin Järvenpään melko pomppuisella Keskuskentän nurmella, joka on varmasti parhaat päivänsä jo nähnyt ja meneekin syksyllä remonttiin. Pelialusta oli kuitenkin molemmille sama ja myös JJK:lla on ollut alkukaudesta isoja haasteita oman kotinurmensa kanssa. Etenkin JäPS yritti kuitenkin alkuun pitää vielä jonkin verran kiinni pelitavastaan, mutta sen verran pallo pomppi kentän pinnassa, että molemmat joukkueet olivat lopulta pakotettuja suoraviivaistamaan peliään.

Pirteästi pelin aloittavalle JJK:lle aukeaa kamppailun kaksi ensimmäistä maalipaikkaa. Ensimmäisenä vuorossa on Robin Saastamoinen, kun vain viitisentoista sekuntia on pelattu. Juho Luoma lähettää pitkän pallon linjan taakse, jonka Saastamoinen nappaa haltuunsa ja rynnistää tuttuun tyyliinsä karkumatkalle kohti boksia, harhauttaa ja laukoo. Pomppuisella nurmella vasurin laukaus ei kuitenkaan onnistu aivan nappiin ja JäPS-vahti Robin Källman nappaa pallon hyppysiinsä.

Myös seuraava paikka aukeaa vierasjoukkueelle, kun Joel Pasasta rikotaan varoituksen arvoisesti reilun viiden minuutin kohdalla ja JJK pääsee kokeilemaan maalintekoa vaparista. Ensiesiintymisensä avauskokoonpanossa Ykkösessä tehneen Lari Liukkosen lähettämä vapaapotku kiertääkin vaarallisen näköisesti kohti maalia, mutta kiertää lopulta liikaa ja painuu ohi oikealta.

Jakson edetessä myös kotijoukkue pääsee luomaan painetta vierailijansa päähän ja etenkin Veikkausliigaakin pelannut, vasemman laidan kiituri Enoch Banza pitää JJK-puolustuksen kiireisenä. Ottelun ehkä erikoisin tilanne nähdään reilun parin kymmenen minuutin kohdalla, kun erotuomari tulkitsee JJK:n Oskar Pihlajan rikkoneen Herkko Kuosaa rangaistusalueella ja näyttää pilkulle. Erotuomaristo neuvottelee kuitenkin vielä hetken tilanteesta ja lopulta tuomio muuttuukin hieman erikoisesti, mutta JJK:n onneksi, vain vapaapotkuksi aivan boksin reunalta. Kettupaidat selvittävät vapaapotkun ja selviävät näin säikähdyksellä.

Muutama minuutti myöhemmin mennään toisessa päässä. Vapaapotkun jälkitilanteesta pallo jää pomppimaan JäPS:n rangaistusalueelle ja päätyy lopulta melkoisen flipperipalloilun jälkeen Pihlajalle, joka tykittää tulisesti. Veto ottaa pienen kimmokkeen matkalla ja Källman joutuu torjumaan eteensä. Antti Åke ehtii vielä irtopalloon, mutta puolustus blokkaa yrityksen.

39. minuutilla kotijoukkue rakentelee hyvän hyökkäyksen ja on lähellä siirtyä ensimmäistä kertaa johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa, mutta Ville Viljala torjuu ensimmäisen yrityksen lähietäisyydeltä ja vangitsee myös kakkospallon. Myös JJK rakentaa vielä vaarallisen tilanteen Liukkosen antamasta kulmasta ennen taukovihellystä ja Pasanen pääseekin puskemaan vitosen viivalta, mutta tilanne on jo vihelletty poikki boksissa tapahtuneen rikkeen vuoksi.

JJK aloittaa toisen jakson ensimmäisen tapaan pirteästi, mutta 50. minuutilla tapahtuu nukahtaminen. Kotijoukkue puhkoo helpon näköisesti kettupuolustuksen ja Justus Holopainen vie JäPS:n 1-0-johtoon. Kauaa ei kuitenkaan sinipaitainen joukkue ehdi johtoasemastaan nauttia vaan JJK kuittaa lähes välittömästi aloituksen jälkeen. Pasanen heittää oikealta laidaltaan korkean pallon linjan taakse ja Saastamoinen kirmaa sen kanssa kohti JäPS-maalia. Källman tulee vastaan maaliltaan, Saastamoinen kiertää veskan ja sijoittaa pallon pienestä kulmasta maaliin puolustajien estely-yrityksestä huolimatta.

Tasoitusmaalin jälkeen JJK:n oma peli on vaikeuksissa, eikä se saa rakenneltua juurikaan maalipaikkoja, kun taas kotijoukkue painaa päälle täydellä höyryllä. Viljala ja uhrautuvasti puolustava kettulauma selviävät kuitenkin myllytyksestä ja lähtevät kotimatkalle vieraspisteen kera.