Janne Korhonen palaa JJK:n maalille

20.07.2010
Janne Korhonen palaa JJK:n maalille

JJK:n pukukoppiin saapuu torstaina todella kovan luokan paluumuuttaja. Viimeksi kaudella 1998 JJK-nuttua kantanut maalivahti Janne Korhonen siirtyy Valkeakosken Hakasta Jyväskylään 4,5 (3,5+1) -vuotisella sopimuksella. Paperi pitää Korhosen Jyväskylässä vähintään kauden 2013 loppuun ja sisältää option myös sitä seuraavasta vuodesta.

– Janne on todella iso paluumuuttaja, hän on ollut tällä kaudella Veikkausliigan paras maalivahti. Tämä on meille valtavan iso asia, ja puheet JJK-perheestä saavat tämän myötä katetta Jannen jyväskyläläisyyden lisäksi siksikin, että hänen isänsä on meillä joukkueenjohtajana, toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

– Olen erittäin ylpeä siitä, että pelaaja, joka olisi päässyt Suomessa mihin seuraan tahansa, valitsi JJK:n.

Korhonen siirtyy Jyväskylään välittömästi farmiseura FC Blackbirdin kautta ja on siten pelikelpoinen jo ensi maanantain TamU-ottelussa. Mies on erittäin mielissään paluusta kotiseudulle.

– Aivan loistavilla fiiliksillä olen, tässä on pari viime vuotta puntaroitu osuisiko molempien tarpeet yksiin, mutta aina on jotain esteitä ollut tiellä. Nyt viimein natsasi, Korhonen sanoo.

Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin pelipaikallaan kuuluva, marraskuussa 31 vuotta täyttävä maalivahti ei tule Jyväskylään jäähdyttelemään.

– JJK on kehittynyt seurana. Siellä tehtävä duuni on kohdallaan ja koko ajan mennään eteenpäin. Kova halu on olla mukana rakentamassa sitä juttua, Korhonen vakuuttaa.

Päävalmentaja Kari Martonen on luonnollisesti innoissaan Korhosen liittymisestä joukkueeseen.

– Janne on todella huippuluokan maalivahti, ollaan tosi innoissaan että saatiin tällainen kiinnitys. Hän on meidän joukkueelle erittäin suuri lisä ja tuo alakertaan sellaista tarvittavaa johtajuutta, jota sieltä ehkä on vähän puuttunutkin.

korhonen