Jani Virtanen vaihtaa TPS:n kettupaitaan

27.07.2010
Jani Virtanen vaihtaa TPS:n kettupaitaan

Laitahyökkääjä Jani Virtanen, 22, siirtyy Turun Palloseurasta JJK:n riveihin. Lahjakkaan Virtasen ja JJK:n välinen sopimus on 2,5-vuotinen. TPS:ssa tällä kaudella seitsemässä ottelussa pelannut Virtanen on ehtinyt tehdä ikäisekseen varsin komeaa uraa pelaten muun muassa Italian pääsarjaa Serie A:ta Udinesen paidassa.

– Virtanen on juuri sellainen pelaaja, jonka kaltaista me ollaan katsastettu. Hän on nuorten maajoukkuepelaaja, joka on tehnyt 22-vuotiaana jo hyvää uraa. Hänen tavoitteensa ovat edelleen ulkomailla. Myös motivaatio meille tuloon on kohdallaan, sillä Virtanen otti itse yhteyttä Martsiin (päävalmentaja Kari Martonen) ja tarjosi itseään JJK:lle, toimitusjohtaja Joni Vesalainen kertoo.

Vasenjalkainen Virtanen on JJK:n valmennusjohdolle tuttu nuorten ja poikien maajoukkuekuvioista. Martonen on uudesta pelaajasta mielissään.

– Jampan selkeä vahvuus on pallollinen pelaaminen ja kyky ohittaa vastustajia. Lisäksi hänellä on erittäin hyvä vasen jalka. Hän on juuri sellainen pelaaja jota ollaan haettu, ja tuo varmasti jo meidän tämän kauden ryhmään oivan lisän. Vasenjalkaisena laiturina hän on juuri sen paikan pelaaja, jolle me leveyttä kaivataan, päävalmentaja sanoo.

Virtanen jäi alkukaudesta TPS:n kivikovassa hyökkäyskalustossa toivottua pienempään rooliin. Siirto Jyväskylään on pelaajalle erittäin mieleinen uusi startti.

– Todella hyvin mielin tulen Jyväskylään ja JJK:in, tunnen Martsin entuudestaan maajoukkuetouhuista ja tiedän, että hän on loistava koutsi. Pelipaikka täytyy tietysti ensin treeneissä ansaita ja sitä kautta sitten pystyä auttamaan joukkuetta peleissä, Virtanen miettii.

Virtanen saapuu Jyväskylään keskiviikkona ja liittyy joukkueen harjoituksiin torstaina. Edustuskelpoinen hän on 1. elokuuta alkaen, mutta seurojen keskinäisen sopimuksen vuoksi hän ei saa pelata kyseiselle päivälle osuvassa TPS-JJK -ottelussa. Näin ensimmäinen mahdollisuus miehen JJK-debyytille on 8. elokuuta Harjulla pelattava JJK-MYPA.

Virtasen sopimus sisältää pykälän, jonka mukaan osapuolet tarkastelevat pelaajan sopeutumista joukkueeseen ja kaupunkiin kahden kuukauden kuluttua. Ilman vastoinkäymisiä sopimus jatkuu tuon jälkeen suoraan kauden 2012 loppuun.

JJK