Jälleen kotikentällä: JJK – FC Jazz keskiviikkona

02.08.2016

JJK-FCJAZZ_wwwbanneri_1000x371

Kettupaidat palaavat kuukauden tauon jälkeen jälleen kotikentälleen!

JJK on pelannut edellisen kotiottelunsa heinäkuun alussa, kun TPS kaatui 2-0-lukemin. Sen jälkeen Kettupaidat ovat kiertäneet kolmen ottelun verran vieraskentillä – viimeisimpänä sunnuntaina Kokkolassa.

Reissut Kauniaisiin GrIFK:n ja Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi tuottivat molemmat täydet pistepotit, Kokkolasta JJK taas joutui palaamaan kotiin tyhjin käsin, kun KPV nousi lisäajalla voittoon Irakli Sirbiladzen illan toisella maalilla.

– Onhan tässä kuukausi odotettu, että päästään pelaamaan taas kotona, tuumaa päävalmentaja Juha Pasoja.

– Kolmesta vieraspelistä saatiin kaksi hyvää tulosta, eikä se kolmaskaan ottelu ollut pelillisesti huono. KPV kesti meidän luoman paineen ensimmäisellä puoliajalla ja sai toisella käännettyä pelin itselleen pelaamalla onnistuneesti omilla vahvuuksillaan – KPV:n hyvyyttä se meidän tappio ennen kaikkea oli.

JJK johti ottelua tauolla Benno Hanslianin maalilla, mutta kookas Sirbiladze rymisteli pallon kahteen kertaan kettumaalin perukoille viimeisen puolen tunnin aikana.

– Oli meillä ekajaksolla paikkoja useampaankin maaliin – eikä oikeastaan mitään suurempaa hätää toisellakaan puolikkaalla, ennen kuin lopussa jouduttiin alivoimalle. Sillon paine omassa päässä kävi liian suureksi ja kun kotijoukkue nosti vielä Henri Myntin kookkaana miehenä kärkeen Sirbiladzen lisäksi, taisteltiin siinä aika kirjaimellisesti tuulimyllyjä vastaan.

Kettupaidat taistelivat viimeisen vajaan kymmenminuuttisen miesvajauksella, kun viimeisenä vaihtopelaajana kentälle mennyt Topi Järvinen loukkasi itseään hyvin epäonnisesti miltei heti kentälle päästyään. Tarkkaa tietoa vamman vakavuudesta ei vielä ole, mutta Jazz-ottelu kettukasvatilta joka tapauksessa jää varmasti väliin. Sivussa ottelusta on myös Tommi Kari, joka lusii korttitilin täyttymisestä seurannutta pelikieltoa.

kohti-jjk-fcjazz-ottelua-valmistavat-treenit-20160802

Aurinko helli Kettupaitoja valmistavissa harjoituksissa.

Muuttunut FC Jazz

Nyt vastaan asettuu FC Jazz, joka on toinen JJK:ta kirvelevästi lisäajalla tällä kaudella rokottanut joukkue – porilaiset nousivat kotikentällään aivan viime sekunneilla 2-2-tasatulokseen, kun puolestaan Elias Ahde viimeisteli ottelun toisen maalinsa. Nyt Ahde ei punapaitojen mukana enää ole ja kärkimiehen mukana poistui paljon maalintekovoimaa – Ahde kun on viimeistellyt kuusi porilaisten 20 maalista.

Myös päävalmentaja on edellisen kohtaamisen jälkeen vaihtunut: John Allen lähti FC Interin palvelukseen ja Jani Uuotinen otti luotsausvastuun.

Ensimmäinen ottelu Uotisen komennossa oli viikonloppuna TPS:aa isännöiden ja se oli kotijoukkueelle murheellinen: voitto matkasi Turkuun 0-4-tuloksella. FC Jazzin sijoitus onkin taulukon viimeisenä, jo yhdeksän pisteen päässä seuraavana olevasta FF Jarosta ja kymmenen pistettä ensimmäistä säilyjänpaikkaa hallussaan pitävästä KTP:sta.

– Mielenkiintoista nähdä, millainen Jazz sieltä nyt tulee vastaan. TPS-ottelussa loppulukemat olivat turhan rumat pelitapahtumiin nähden ja vaikutti siltä, että nyt Jazz pyrkii enemmän rakentelemaan peliä keskikentän kautta aiemman, hyvin suoraviivaisen pelitavan sijaan.

– Keskikentällä on hyvä kolmikko Daniel SanchezToni JunnilaAlfred Mapoka, jolla on pallollista taitoa ja jonka kautta he todennäköisesti pyrkivät peliä pyörittämään – se meidän on saatava puolustettua pois. Meidän on myös saatava luotua painetta Jazzin puolustukselle ja saatava heidät juoksemaan. Jos pystymme samanlaiseen pallolliseen peliin kuin KPV-pelin ensimmäisellä puoliajalla, saamme varmasti hyvän tuloksen.

Ykkönen: JJK – FC Jazz, keskiviikkona 3.8. klo 18:30, Harjun stadion