J-P Tuomanen jatkaa Kettupaidoissa kaksi vuotta, myös Szerovayn optio käytettiin

11.10.2011

12-Keskialueen komentaja

Vaikka mitalitaistelu on kiivaimmillaan, valmistautuu JJK taustalla jo voimakkaasti myös ensi kauteen. Seura teki tiistaina merkittävän pelaajasopimuksen, kun keskikenttäpelaaja Jukka-Pekka Tuomanen, 25, kirjoitti nimensä kaksivuotiseen jatkopaperiin. Käynnissä on Tuomasen kolmas JJK-kausi, kuluvalla kaudella hän on pelannut 27 ottelussa kaikkiaan 2310 minuuttia ja antanut kolme maalisyöttöä.

– Tosi tyytyväinen olen, että sopimus syntyi. Päätös jatkaa täällä ei ollut ollenkaan vaikea, ollaan viihdytty tosi hyvin ja seura on mennyt koko ajan suurin harppauksin eteenpäin. Asioista sovittiin lopulta hyvin nopeasti, siinä ei kauaa nokka tuhissut, Tuomanen sanoo neuvotteluihin viitaten.

Toimitusjohtaja Joni Vesalainen korostaa ”Harjun Gattuson” merkitystä paitsi edustusjoukkueelle, myös koko seuralle erityisesti viime syksyisen karsintamaalin kautta. 
Tuomanen on viettänyt Jyväskylässä pian kolme vuotta, ja tuore sopimus kasvattaa periodin ainakin viiden vuoden pituiseksi. Mies onkin kotiutunut Keski-Suomen pääkaupunkiin hyvin. Aiemmin liigaurallaan Lohjan Pallon kasvatti on edustanut TPS:a ja Jaroa.

– Kun käy lomareissulla muualla, niin kyllä paluumatkalle lähtiessä tuntuu, että mennään kotiin. Itsellä on tietotekniikan opinnot tuossa pelaamisen ohella menossa ja avovaimo opiskelee Jyväskylässä, joten asiat on täällä hyvin, J-P sanoo.

Tuomasen jatkosopimuksen lisäksi JJK on käyttänyt koko kuluvan kauden akillesjännevamman vuoksi menettäneen maalivahti Mihály Szerovayn yksivuotisen option. Näin Szerovay ja Janne Korhonen muodostavat seuran maalivahtikaksikon myös ensi kaudella.

– Koko aika keskustellaan, että Misi lähtisi mukaan myös juniorimaalivahtien valmennukseen, Vesalainen kertoo.

Kaikkiaan JJK:lla on jo nyt kasassa erittäin kova joukkue Veikkausliigakaudelle 2012. Papereissa on 16 sopimuspelaajan nimet.

 

JJK:n sopimuspelaajat kaudelle 2012

1 Mihály Szerovay
2 Samu Nieminen
3 Mikk Reintam
6 Jukka-Pekka Tuomanen
8 Eero Korte
9 Mikko Manninen
13 Tuomas Latikka
14 Tamás Gruborovics
15 Antto Hilska
16 Niko Markkula
17 Lasse Linjala
20 Babatunde Wusu
23 Patrick Poutiainen
26 Jani Virtanen
30 Janne Korhonen
31 Ville Viljala