Itkonen täynnä intoa kohti uutta kautta

17.11.2014

2014-09-01_0005

Joona Itkonen teki juuri kasvattiseuransa kanssa jatkosopimuksen, joka pitää nuorukaisen JJK:ssa ainakin tulevan kauden ajan.

Parhaillaan asepalvelustaan Tikkakoskella suorittava Itkonen odottaa jo innolla tulevaa kautta.

– Kaksi kautta on jäänyt nyt vähän tyngäksi. 2013 A-junnuissa loppukausi meni pilalle loukkaantumisen takia, nyt taas intti sekoitti kuviot, niin kyllähän tässä jo odottaa kovasti, että pääsee taas pelaamaan!

– Ennen kaikkea odotan nyt sitä, että pääsee takaisin arkeen joukkueen kanssa. Tikkakoski on niin lähellä, että sieltä on helppo tulla käymään Harjulla, mutta kyllähän sitä on väkisinkin ollut vähän pihalla jutuista kopissa, kun oli niin paljon poissa. Mutta kaiken aikaa aamut vähenee ja samalla mieliala nousee! Ja onhan tuo kuitenkin kasvattava kokemus.

Itkonen ehti kauden aikana vakuuttaa Kettupaitojen puolustuksessa niin laidalla kuin keskelläkin ja vaikka osa peleistä jäi armeijan vuoksi väliin, oli debyyttikausi kokonaisuudessaan mainio.

– Ei se nyt mitään erityisen huikeeta multa ollut. Alkukausi oli ihan ok, loppukaudesta sitten intin vaikutus tuntui vähän kentällä – erilainen rytmi ja rasitus ja se, että ei ole koko aikaa treenannut muiden kanssa.

– Vähän myös jännitti, toipuuko viimevuotisen olkapäävamman jäljiltä vielä täysin pelikuntoon, mutta hyvin on mennyt sen osalta!

2014-05-17_jjk_fcjazz_0004

JJK:n päättyneen kauden joukkue oli nuori ja monet pelasivat ensimmäisen kautensa miesten tasolla – Itkonen mukaanlukien. Katsojat saivat seurata nuorten pelaajien huimaa kehitystä kauden aikana.

– Oli hienoa nähdä, miten isoja askelia jätkät ottivat kehityksessään kauden aikana – vaikka samalla vähän harmitti, kun itse ei saanut kaudesta kaikkea irti. Nyt odotankin todella paljon ensi kautta ja sitä, että pääsee keskittymään täysin jalkapalloon!

Kolmen tiistaina julkaistun sopimuksen jälkeen JJK:lla on ensi kaudelle kasassa jo 14 pelaajasopimusta. Mukana on jo nyt niin vankkaa kokemusta kuin lupaavaa nuoruudenintoakin.

– Aika pitkällehän tuossa on runkoa jo nyt kasassa. Ollaan kasvettu nyt yksi kausi Ykkösessä ja ollaan valmiimpia ottamaan vastuuta ensi kaudella.

– Viime kausi oli kuitenkin monelle osittain totuttelua paitsi miesten peleihin, myös tuon tason treenaamiseen. Odotankin, että viime kaudella nähty kehitys jatkuu ensi kaudella.

PS. Olethan jo hankkinut kausikortin tulevalle kaudelle?