Itkonen: ”Nälkä voittaa kasvaa kaiken aikaa”

15.05.2014

JJK Joona Itkonen vei pääpallot

JJK valmistautuu kauden toiseen kotiotteluunsa, kun Harjun aurinkoon saapuu lauantaina vieraaksi sarjanousija FC Jazz. Toiseen kotiotteluunsa edustusjoukkueessa valmistautuu myös oma kasvatti Joona Itkonen, joka on esittänyt alkukauden peleissä hyviä otteita kettupuolustuksessa.

– Tosi hienoa olla mukana pelaavassa kokoonpanossa!, juuri 20 vuotta täyttänyt nuorukainen iloitsee.

Yleensä topparin tontilla nähty Itkonen on ilahduttanut kettukannattajia talven ja alkukauden aikana mainioilla esityksillään myös laitapakkina.

– Olihan se aika uutta, vaikka joskus nuorempana olen laitapakkinakin pelannut. On kuitenkin vähän erilaista olla laitapakkina 12-13- vuotiaana kuin nyt miesten peleissä, Itkonen naurahtaa.

– Hieman yllättynyt olen ollut itsekin siitä, miten hyvin laidalle on sopeutunut. Hyökkäyssuuntaan on vielä paljon opeteltavaa – esimerkiksi nousujen ajoituksen kanssa täytyy olla todella tarkkana. Puolustussuuntaan homma on itselle paljon selkeämpää ja topparin paikka tietenkin on se huomattavasti  tutumpi, siinä oma peli on tuntunutkin sujuvan kaikin puolin ihan hyvin.

JJK Joona ItkonenPaluu tositoimiin miesten peleissä

Itkonen oli kauden 2013 loppupuolella pitkään sivussa olkapäävamman takia ja Ykkönen onkin nyt nuorukaiselle toistaiseksi korkein sarjataso miesten peleissä.

– Melkoista painiahan tuo topparina pelaaminen Ykkösessä on – etenkin Viikinkien isojen kärkien kanssa sai vääntää kunnolla. Mutta jos pelaamme kuten pitää, niin meillä on kuitenkin maalin edustalla miesylivoima hyökkääjiin nähden ja se tietenkin auttaa. 

– Meitä auttaa sekin, että kenttien kunto paranee kaiken aikaa. Vaikka kentät ovatkin nyt ajankohtaan nähden hyväkuntoisia, ovat ne keväällä aina hieman pomppuisia ja se vaikeuttaa pallon pitämistä maassa. Syöttöpeli meidän on kuitenkin saatava kuntoon, ei me pitkää roiskimalla pärjätä, Itkonen hymähtää.

Kettulaumakin harjoittelee nyt luonnonnurmilla ja keväinen siirtyminen tekonurmilta aidolle nurmelle luonnollisesti maittaa pelaajille.

– Tulee ihan eri fiilis kun pääsee luonnonnurmelle! Kyllä se vaan tuntuu siltä oikealta futikselta tekonurmeen verrattuna, Joona nauraa.

Parannettava on kaikessa – joukkueena

Nyt kotiavauksen ja kahden vaikean vieraspelin jälkeen Kettujen pistepussi on karttunut toistaiseksi yhdellä tasapelipisteellä.

– Ei noihin tuloksiin nyt tyytyväinen voi tietenkään olla – yksi piste kolmesta pelistä, eihän se häävisti ole. Meidän on pelattava lauantaina paljon paremmin joukkueena kuin Tampereella, autettava kaveria enemmän. Ilvestä vastaan etäisyydet kentällä olivat aivan liian isoja, Itkonen ruotii.

– Nälkä joukkueessa kuitenkin kasvaa kaiken aikaa, halutaan nyt ottaa se avausvoitto!

Itkonen kiittelee myös kannattajia vankasta tuesta, vaikke kausi lentävää lähtöä ole saanutkaan.

– Kannustus on ollut todella hyvää, vieraskentälläkin! Me halutaan vastata siihen omalla tekemisellämme kentällä jatkossa entistä paremmin.

JJK:n seuraava kotiottelu aina aurinkoisella Harjulla lauantaina 17.5. klo 16:00, vastassa FC Jazz. Ennakkoliput erittäin edullisesti hiirenklikkauksen päässä Lippupalvelun verkkopalvelusta – tervetuloa!

JJK - FC Jazz la 17.5. klo 16 Harjulla