Inter nousi toisella jaksolla voittoon

25.09.2017

2017-09-25_0028

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen FC Inter nousi 1-3-voittoon. Maalinteossa onnistuivat Timo Furuholm ja Mika Ojala vierailta, isäntien kavennuksen iski Samu Suoraniemi Gaël Etockin esityöstä.

JJK hallitsi avausjaksoa ja sai luotua useampiakin hyviä paikkoja. Ensimmäinen paikka nähtiin jo alkuminuuteilla, kun Hindrek Ojamaa nosti Patrick Poutiaisen komean ptkän pitkän syötön jäljiltä boksiin ja Tomi Petrescu laukoi. Henrik Moisander vieraiden maalilla kuitenkin torjui.

Seuraava paikka aukeni Mikko Manniselle reilun vartin pelin jälkeen. JJK sai vapaapotkun keskiympyrän viereltä ja Petrescu pelasi pallon hyvin vapaaseen paikkaan nousseelle Manniselle – laiturin nostoyritys jäi kuitenkin vajaaksi ja Moisander torjui jälleen. Torjuntaa seuranneen kulmapotkun jäljiltä Manninen pääsi kokeilemaan toistamiseen, tällä kertaa välissä oli kuitenkin liikaa puolustajien jalkoja, eikä myöskään Sasa Jovovic päässyt laukomaan boksissa pyörinyttä palloa maaliin.

28.minuutilla Tommi Kari puolestaan keskitti komeasti Interin boksiin, mutta Petrescu ei aivan saanut päätään väliin maalin edustalla. Interin paras paikka syntyi puolestaan reilun puolen tunnin jälkeen, kun Lucas Garcia haistoi vajaaksi jääneen poikittaissyötön ja pääsi karkaamaan nokikkain Teppo Marttisen kanssa. Marttinen kuitenkin torjui ja kakkospalloon ennättäneen Timo Furuholmin laukaus nousi reippaasti yli maalin.

Interiltä jo avausjaksolla pahantekoon pyrkivätkin pääosin varsin tutut miehet, Furuholm ja Mika Ojala. JJK:n paketti pysyi kuitenkin hyvin kasassa eikä Marttiselle liiemmin tullut töitä – loppua kohti Interille aukeni paikanpuolikkaita mutta puolustus oli hereillä ja sai tilanteet hoidettua vaarattomiksi.

Vielä juuri ennen taukoa JJK:lle aukeni mahdollisuus iskeä johtomaali, kun Kettupaidat saivat useamman kulmapotkun putkeen. Niistä paras tilanne syntyi, kun Antto Tapaninen puski – Moisander ehti kuitenkin väliin ennen kuin Gaël Etock ennätti siirtää pallon etukulmasta sisään. Palloa Inter-vahdin selän taakse ei näin saatu ja taukoa vietettiin 0-0-lukemissa.

2017-09-25_0025

Toisella puoliajalla vierasjoukkue tuli paremmin peliin mukaan. Kertaalleen Marttinen pelasti isännät komealla torjunnallaan Philip Njokun laukaukseen, mutta Inter karkasi kuitenkin tunnin pelin jälkeen kymmenen minuutin aikana 0-2-johtoon.

58.minuutilla Ojala latasi maalin edustalle kovan, matalan pallon johon ryntäsivät niin Furuholm kuin Felix Gustavssonkin – pallo meni lopulta maaliin kettutopparin jalasta.

JJK sai kerättyä takaiskun jälkeen rivinsä ja luotua painetta vieraidensa päähän. Takaa-ajo tyssäsi kuitenkin tylysti 69.minuutilla, kun Furuholm pääsi vastaiskusta nokikkain Marttisen kanssa ja viimeisteli varmasti lukemiksi 0-2.

Vartti ennen loppua Mika Ojala viimeisteli vielä FC Interin kolmannen maalin eikä JJK päässyt loppuhetkien painostuksestaan huolimatta Samu Suoraniemen kavennusmaalia lähemmäs pisteitä. Vaikka kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi, oli se komea: Etock sai keskellä pallon Poutiaiselta ja jatkoi vasempaan laitaan juoksuun Suoraniemelle. Vaihdosta reilun tunnin jälkeen kentälle tullut laituri tuoreine jalkoineen harhautti parikin Inter-puolustajaa ja laukoi pallon komeasti maaliin.

JJK:n ottelut jatkuvat lauantaina RoPS:n vieraana. Sen jälkeen edessä on maaottelutauko ja paussin jälkeen Harjulla jatketaan 12.10., kun vieraaksi saapuu Ilves.

JJK - FC Inter 1-3 (0-0)