Inter kaatui pilkulta, JJK Liigacupin välieriin

19.03.2011

JJK voitti FC Interin Liigacupin puolivälieräottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen 6-5. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1-1 (0-0).

Vierasjoukkue Inter aloitti Vehkalammen koleassa kevätsäässä väkevästi, ja sai heti ensi minuuteilla kovaa painetta JJK:n maalin edustalle. Erityisesti joukkue tuli oikean laitansa kautta, jossa Mika Ojala aiheutti Niko Markkulalle vaikeuksia.
Kettupaidat pääsivät puoliajan loppua kohti paremmin peliin mukaan, ja liuhulettikaksikko ManninenVirtanen järjesteli muutamia näyttäviä ja vaarallisia sommitelmia Magnus Bahnen maalin edustalle. Paras tilanne siunaantui Manniselle, joka pääsi reilun puolen tunnin pelin jälkeen ampumaan vajaasta kymmenestä metristä, mutta vasemman jalan laukaus Virtasen hieman taakse jääneestä syötöstä suuntautui reilusti yli maalin.
Toisessa  päässä Daniel Osinachi ja Joni Kauko joutuivat toteamaan Janne Korhosen etevyyden puoliajan lopun erinomaisissa maalipaikoissaan. Tauolle marssittiin lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika käynnistyi sekin Interin rynnistyksellä, joka kuitenkin taittui suhteellisen nopeasti. JJK:n jakson ensimmäinen hyökkäys tuotti tulosta, kun harkitsemattomasti tilanteeseen mennyt Inter-puolustaja Sami Sanevuori kaatoi Mannisen puolivaarattoman näköisessä tilanteessa rangaistusalueella, ja Tamás Gruborovics ampui pallon pilkulta vasemmallaan varmasti maaliin. Näin Kettupaidat 1-0 -johtoon 50. minuutilla.
Johtomaalin jälkeen aloitteet siirtyivät yhä selkeämmin tasoitusta hakeneen Interin käsiin. Vieraat nostivat puolustuslinjaansa ja isäntien olisi pitänyt pystyä hyödyntämään muutamat hyvistä keskialueen katkoista syntyneet vastahyökkäyspaikat. Virtasella ja Gruborovicsilla oli paikat ottelun ratkaisemiseen jakson ensimmäisen 20 minuutin aikana, mutta kumpikaan ei osunut maalipuiden väliin.
Interin painostus tuotti tulosta 78. minuutilla. Mika Ojala pääsi niittaamaan päätyrajalta takaviistoon tulleen keskityksen vasemmallaan oikeaan alanurkkaan.

Lopulta ottelu eteni tasatuloksessa rangaistuspotkukilpailuun asti. Ratkaisu tapahtui viidennessä laukojaparissa, kun Interin Ville Nikkari ampui vasemmalta ohi ja Markkula paukautti omansa vasempaan ylänurkkaan. Muut Kettupaitojen onnistujat rankkarikilpailussa olivat Gruborovics (tällä kertaa pilkku sisään oikealla jalalla), Kari, Pasoja ja Korte.

JJK jatkaa Liigacupin välieriin toisena vuonna peräkkäin. Välieräottelu FC Honkaa vastaan pelataan Espoossa alustavan aikataulun mukaan ensi lauantaina, mutta samalle päivälle sattuva U21-maajoukkueen kamppailu saattaa siirtää pelin jo torstaille – seuraa tiedotustamme kotisivuillamme ja Facebook-yhteisössämme.

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Markkula, Nieminen, Pasoja, Viren; Gruborovics, Korte, Tuomanen, Manninen; Virtanen (83. Poutiainen), Abahassine (60. Kari).