Inter-JJK: ”Keskittyminen ratkaisee”

14.07.2012

Raivattuaan tiensä mahtavasti UEFA Europa Leaguen toiselle karsintakierrokselle on JJK:lla seuraavaksi edessään Veikkausliigan Juhlapäivän ottelu Turussa FC Interin vieraana sunnuntaina.

 

Tiedossa on jälleen tiukka ottelu, sillä Inter on kaiken kautta keikkunut aivan liigan kärkipäässä ja ottaisi nytkin voittaessaan ykkössijan. Alla on edelliskierrokselta 2-0-voitto sarjakärki HJK:sta ja ennen sitä Interinkin peli takkusi, eikä se voittanut toukokuun lopun jälkeen otteluakaan – haaviin jäivät kuitenkin tasapelipisteet FF Jarolta ja VPS:lta.

 

Myös JJK palasi komean eurovoiton lisäksi vapauttavasti voittokantaan myös Veikkausliigassa edellisellä kierroksella, kun Kettupaidat löivät FC Lahden kotonaan lukemin 3-1. Ottelutahti on nyt varsin tiivis: viime viikon torstaina Stabaek vieraili Harjulla, sunnuntaina puolestaan FC Lahti, kuluvan viikon torstaina taas vuorossa oli vieraspeli Norjassa ja nyt matkataan Turkuun.

 

– Kovat on jälleen haasteet, kun vastassa on liigan huippujoukkue, sanoo JJK:n valmentaja Jori Särkkä.

 

– Ja onhan tässä myös pientä otteluruuhkaa, mutta toisaalta viime aikojen hyvät tulokset keventävät askelta. Pelit on menneet hyvin ja onnistumisen tunteet osaltaan vievät väsymystä pois eikä fyysinen rasituskaan tunnu niin vahvasti kuin tappiollisempien otteluiden keskellä.

 

Joukkueet ovat jo kertaalleen kauden aikana kohdanneet toisensa Turussa. Tuolloin evakkokentällä Paavo Nurmi Stadionilla JJK pelasi hyvän ja tasapainoisen ottelun, mutta joutui lopulta taipumaan niukkaan 2-1-tappioon ja palaamaan tyhjin käsin. Nyt lähdetään hakemaan vastaavaa, ehjää suoritusta ja lisäksi hyvää tulosta.

 

– Meillä on alla yksi jo hyvä peli Interiä vastaan, vaikka tulos olikin huono. Nyt halutaan myös hyvä tulos. Meidän on pidettävä samaa ryhtiä yllä ja pelattava yhtenäisesti joukkueena. Vaikka otteluita onkin nyt tiiviisti, niin ehdottomasti lähdetään Turkuun pelaamaan pisteistä, ei lepäilemään, Särkkä linjaa.

 

– Pientä kierrätystä kokoonpanossa varmasti tapahtuu, mutta niinhän se on, että pelaajan tehtävä on pelata ja valmentajan valmentaa – ei pidä valittaa nyt, kun on niitä pelejä mitä pelata! Itsehän me olemme ansainneet itsellemme tämän nykyisen tilanteen, että noita lisäpelejä on. Ja veikkaanpa, että jos pelaajilta kysytään niin ennemmin he pelaavat kuin treenaavat, Särkkä tuumii.

 

Tilanne on JJK:lle uusi, sillä ensimmäistä kertaa seuran historiassa sarjakauden aikana nurkan takana kurkkivat europelit. Lisääntyvän fyysisen rasituksen – peleineen ja pelimatkoineen – lisäksi vähintäänkin yhtä suuri haaste on henkisellä puolella: siinä, miten keskittyminen saadaan nyt sataprosenttisesti liigaotteluun kutkuttavan euroseikkailun keskellä. Särkkä korostaakin keskittymisen merkitystä vahvoin alleviivauksin. 

 

– Keskittyminen on nyt kaiken A ja O. Europelit on suljettava mielestä täysin ja fokus täytyy olla aivan täydellisesti tässä ottelussa. Nyt pelataan liigaa ja siihen on jokaisen pystyttävä keskittymään täysillä, Särkkä vaatii.

 

– Ylipäänsä aina pelin aikana on pystyttävä sulkemaan pois mielestä kaikki kentän ulkopuolella tapahtuva: treenikentällä, vapaa-ajalla, yksityiselämässä…

 

JJK:n lisäksi myös Inter pelaa kuluvan kauden aikana eurokentillä ja turkulaiset aloittavat omat ottelunsa ensi viikolla UEFA Europa Leaguen toiselta karsintakierrokselta. Arpa oli Interille tyly, sillä vastaan asettuu kivikova hollantilaisjoukkue Twente. Niinpä molemmilla joukkueilla on sama tilanne: tulevat eurohaasteet on sysättävä pois mielestä.

 

– Keskittyminen ratkaisee. Nähtäväksi jää, miten molemmat pitävät keskittymisensä ja sitä kautta pelinsä kasassa.