Inter-JJK: Pisteet niukasti Turkuun

15.07.2012

Sunnuntai-iltana Turussa uusitulla Veritas stadionilla nähtiin maaliton ensimmäinen puoliaika ja varsin värikäs toinen puoliaika, jonka päätteeksi kotijoukkue FC Inter piti kuin pitikin lopulta JJK:n hienosta kiristä huolimatta pisteet itsellään 3-2-lukemin loppusekuntien rangaistuspotkumaalilla.

JJK:n maaleista vastasi tuttu kaksikko Tamás Gruborovics ja Babatunde Wusu, eikä isäntienkään tehomies ollut yllättävä: Mika Ojala syötti kaksi ensimmäistä ja viimeisteli varmasti pilkulta kolmannen Interin maalin. Muista Inter-maaleista vastasivat Irakli Sirbiladze ja Pim Bouwman.

Ottelu eteni pääpiirteittäin samoin kuin joukkueiden kauden aikaisempikin kohtaaminen: tasaista, tarkkaa ja maalitonta ensimmäistä jaksoa seurasi vauhdikas ja vaiherikas toinen jakso. Ensimmäisellä puolikkaalla huippupaikat olivat vähissä. Kumpikin joukkue oli vuorotellen lievästi niskan päällä, mutta kumpikaan ei ottanut peliä kunnolla otteeseensa.

JJK pakotti Inter-maalilla pelanneen Eemeli Reposen ensimmäisen kerran kunnon torjuntatöihin 21. minuutilla kun Jani Virtasen kova veto oli leijailemassa kierteisenä kohti takayläkulmaa. Reponen kuitenkin pääsi nyrkkeineen väiin ja Inter-puolustus ehti sen jälkeen siivoamaan irtopallon pois.

JJK saa ensimmäisen kulmapotkunsa vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Veikkausliiga-debyyttinsä suoraan avauskokoonpanossa tehnyt ja täydet minuutit vahvasti kärjessä vääntänyt JJK-kasvatti Eero Markkanen laukoo lähietäisyydeltä matalan vedon vasemmalta kohti etukulmaa. Reponen on jälleen välissä ja pallo viedän kulmalipulle – kulman Inter kuitenkin selvittää.

Jakson kenties vaarallisin maalipaikka nähtiin 35. minuutilla ja se tuli kotijoukkueelle: Severi Paajanen pääsi puskemaan takatolpalta vaarallisesta paikasta, mutta puski ohi maalin. Tämä jälkeen Ojala kokeili vielä pariin kertaan tykittää pahoja vetojaan Interin puoliajan lopun hienoisessa painostusjaksossa – nekin kuitenkin viuhuivat ohi ja näin tauolle mentiin 0-0-tilanteessa.

Toiselta jaksolta ei sitten tilanteista ollut puutetta. Inter aloitti puoliajan vahvasti ja vyörytti alusta alkaen hyökkäyksiään JJK-maalille. Kettupaidat puolustivat hyvin ja hyökkäys toisensa perään kilpistyi puolustukseen tai viimeistään kapteeni Janne Korhosen mainioihin torjuntoihin, mutta kotijoukkue hivutti kuitenkin hyökkäyksiään vähitellen lähemmäs JJK:n maalia. 61. minuutilla Korhonen joutui venyttämään jo toden teolla, mutta sai komeasti hanskansa Ojalan vedon tielle. Hetkeä myöhemmin Antto Hilska yritti yllättää Reposen toisessa päässä laukomalla pienestä kulmasta kohti yläkulmaa – veto meni kuitenkin rimaa hipoen maalin katolle.

64. minuutilla syntyi ottelun avausosuma. Ojalan oivaltava syöttö vapautti sekä Pim Bouwmanin että Irakli Sirbiladzen läpi jättäen näin jopa Korhosen aseettomaksi – Sirbiladze laittoi pallon varmasti maaliin ja tilanne oli 1-0. Hetki maalin jälkeen JJK näytti jo pääsevän jälleen paremmin peliin mukaan, kun Inter iski toistamiseen. Kapellimestarina oli jälleen sama mies: Ojalan syöttö löysi kettupuolustuksesta pallonmentävän kolon ja päätyi Bouwmanille, joka tuplasi Interin johdon.

JJK ei kuitenkaan lamaantunut vaan haki hanakasti avausmaaliaan. 76. minuutilla Inter-toppari Babacar Diallo loikkasi pääpallossa Wusun niskaan rangaistusalueen reunalla niin, että JJK:lle vihellettiin tilanteesta vapaapotku. Pallon taaksen asettui Tamás Gruborovics, joka kiskaisi komean vapaapotkun suoraan maalin perukoille! Maali oli unkarilaiselle mojovasti jo kauden kymmenes ja nosti hänet nyt yksin liigan maalipörssin kärkeen.

Tuskin oli Inter ehtinyt tajuta vielä kavennustakaan, kun peli oli jo tasan: Markkanen väläytti erinomaista target-pelaamistaan tiputtamalla hienosti päällään Samu Niemisen pitkän avauksen suoraan Wusulle, joka niittasi epäröimättä pallon Reposen taakse! Näin JJK oli tullut muutamassa minuutissa kahden maalin takaa loistavasti tasoihin!

Tämäkään ei kuitenkaan jäänyt ottelun viimeiseksi maaliksi. Kun oltiin jo lisäajalla, vihelsi erotuomari Antti Munukka pallon pilkulle ja ajoi Janne Turpeenniemen suoralla punaisella suihkuun tämän pysäytettyä Paajasen boksissa. Ojala kruunasi ottelunsa upottamalla pilkun vuorenvarmasti ja näin JJK joutui poistumaan kotimatkalle pisteittä.

Inter – JJK 3-2 (Sirbiladze 64′, Bouwman 71′, Ojala 90′ rp – Gruborovics 77′, Wusu 80′)

Korhonen; van Gelderen, Reintam, Nieminen (v), Turpeenniemi (ua); Hilska (72′ Poutiainen), Gruborovics, Tuomanen (v) (90′ Tapaninen), Virtanen (72′ Innanen); Wusu, Markkanen.

Szeróvay, Pasoja, Innanen, Tapaninen, Markkula, Poutiainen.