Inter-JJK: Kettupaidat joutuivat taipumaan sarjakärjen vieraana

12.05.2012

JJK joutui poistumaan Turusta tyhjin käsin, kun sarjaa johtava FC Inter oli niukoin 2-1-lukemin parempi.

Inter meni ensin johtoon Mika Ojalan vapaapotkumaalilla 58. minuutilla ja tuplasi johtonsa 67. minuutilla Severi Paajasen komealla vedolla. JJK kavensi vain muutama minuuttia myöhemmin, kun Juha Pasoja puski Niko Markkulan kulmapotkusta 2-1-kavennuksen 71. minuutilla.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja tarkkaa peliä molemmilta, eikä kunnon maalipaikkoja juuri nähty kummassakaan päässä. Puolen tunnin pelin jälkeen Inter tosin sai vapaapotkun jäljiltä pallon maaliin, mutta peli oli jo vihelletty poikki Interin pelaajan rikkeen takia. Muutama minuutti tämän jälkeen isäntien kapteeni Henri Lehtosella oli paikka viedä joukkueensa johtoon. Ojala nykäisi vaparin boksin nurkalta ja Janne Korhosen torjunnan jälkeen paikalla oli ensimmäisenä Lehtonen – jatko meni kuitenkin ohi maalin.

Kummatkin joukkueet rakentelivat hyökkäyksiään hyvin, mutta myöskin puolustivat tunnollisesti – niinpä rakentelu tuppasikin pysähtymään viimeistään boksin rajalle molemmissa päissä. Hyökkäyksiä nakuteltiin poikki pienillä ja hieman suuremmillakin rikkeillä ja siksi peli olikin ajoittain verrattain rikkonaista. Edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan Kettupaitojen topparina debytoinut Jordi van Gelderen pelasi tällä kertaa keskikentällä puolustavassa roolissa Jukka-Pekka Tuomasen parina ja osoitti olevansa mies paikallaan myös keskikentällä. Kaksikko tilkitsi keskikentän keskustan ja pakotti näin Interin rakentamaan peliään laitojen kautta.

Tauon jälkeen ottelun tempo nousi. JJK iski heti ensiminuuteilla terävästi ja haki Babatunde Wusua Interin boksista – kuitenkin tuloksetta. Ottelu jatkui edelleen tasaisena ja avausmaalia saatiin odotella tunnin kohdalle asti. 58. minuutilla Interille vihellettiin vapaapotku noin paristakymmenestä metristä. Pallon taakse asettui Mika Ojala, eikä Veikkausliigan vapaapotkuspesialistien kärkinimi erehtynyt, vaan kiitti hyvästä paikasta ja laukoi pallon maaliin.

Toinen maali syntyi kymmenisen minuuttia myöhemmin. Irakli Sirbiladze syötti vauhtiin Severi Paajasen, joka lyhyen kuljetuksen päätteeksi laukoi komealla kudilla Interin jo 2-0-johtoon, kun 67 minuuttia oli takana.

Vieraiden vastaus tuli vain muutamaa minuuttia myöhemmin. JJK sai ensin keskialueelta vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Niko Markkulan napakka veto on yllättää Magnus Bahnen Inter-maalissa. Bahne kuitenkin torjuu kudin kulmaksi, jota antamaan asteli myöskin Markkula. Marsun kulmapotku löysi oivallisesti vapaaksi unohtuneen Juha Pasojan pään takakulmalta – ja näin konkaritoppari puski lukemiksi 2-1! Maali oli vasta kolmas, jonka Bahne kuluvalla kaudella on taakseen päästänyt.

Maalin jälkeen JJK haki vielä tasoitusta hanakasti. Lisävoimaa hyökkäykseen haettiin jälleen ottamalla Lasse Linjala Wusun kärkipariksi, mutta tällä kertaa tuo ei tuottanut tulosta. Loppuhetkien painostuksessa omat paikkansa oli niin Tamás Gruborovicsilla kuin Mikk Reintamillakin, mutta palloa ei kuitenkaan maalipuiden väliin saatu ja näinpä pisteet jäivät Turkuun.

FC Inter – JJK 2-1 (Ojala 58′, 67′ – Pasoja 71′)

Korhonen; Tapaninen (79′ Poutiainen), Pasoja, Reintam, Turpeenniemi (57′ Markkula); Innanen, van Gelderen, Tuomanen (65′ Linjala) , Manninen; Gruborovics, Wusu.