Ilves kaatui harjoitusottelussa suurinumeroisin lukemin

13.01.2020

JJK ja Miesten Kakkosen B-lohkossa vahvan viime kauden pelannut Ilves/2 järjestivät lauantaina Vehkahallissa pelatussa talven ensimmäisessä harjoitusottelussa varsinaiset maalijuhlat Kettupaitojen viedessä ottelun nimiinsä peräti 7-3 -lukemin.

Vierasjoukkue karkasi ensin pallonriiston jälkeen helpohkosti 0-1-johtoon ottelun alkuminuuteilla Kettupaitojen vielä käynnistellessä konettaan, mutta alun takaiskusta toivuttuaan kotijoukkue siirtyi kuskin paikalle ja piti pelin hallussaan loppuun saakka paria nukahdusta lukuunottamatta.

JJK:n tasoitusosuman iski parin kymmenen minuutin kohdalla kapteeni Robin Saastamoinen, Joel Pasasen oikealta laidalta tulleesta syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin löysi Saastamoisen syöttö puolestaan vapaaksi unohtuneen Joonas Madetojan, joka tykitti vasurillaan tilanteeksi 2-1.

Päivän näyttävimmästä suorituksesta vastasi vapaapotkuosaamistaan jälleen väläytellyt Ville Kirvesoja, joka pommitti Ilves-puolustukselle liian liukkaan Jaakko Björnin hankkiman sivuvaparin kaukaa pienestä kulmasta suoraan maalin takanurkkaan lisäten Kettupaitojen johdoksi 3-1.

Niklas Kauppisen sekä vierasjoukkueen osuttua vielä jakson loppuhetkillä kahdesti vuoron perään siirryttiin tauolle peräti 5-3 -lukemissa.

Harjoitusottelulle tyypilliseen tapaan ottelussa nähtiin runsaasti vaihtoja ja kettumiehistö vaihtui lähes kokonaan heti toisen jakson alkajaisiksi. Toisella jaksolla ottelun vauhti hieman tasaantui eikä katsojille tarjottu enää samanlaista maali-iloittelua.

Tauolta oikean pakin paikalle kentälle tulleen, vierasjoukkueen riveissä päättyneellä kaudella pelanneen Eduard Ciriacon nopea rajaheitto tavoitti Maxime Nzezan, joka käytti palloa Kirvesojan kautta purjehtien itse Ilves-puolustuksen läpi aina päätyviivalle saakka ja hassutteli Kirvesojalta takaisin saamansa pallon lopulta maaliin asti. Ottelun 7-3 -loppulukemat pääsi viimeistelemään viime kesänä niin ikään Ilveksestä JJK:hon siirtynyt Matias Sarlin, joka ei maalia entistä joukkuettaan vastaan herrasmiehenä myöskään tuuletellut.

Harjoitusottelut jatkuvat tämän viikon sunnuntaina 19.1., kun JJK isännöi Vehkahallissa Ykköseen juuri noussutta perinteikästä MP:tä, jota tulevalla kaudella luotsaa kettukannattajille varsin tuttu mies Juha ”Paso” Pasoja. Kamppailu alkaa klo 12 ja otteluun on vapaa pääsy.

JJK - ILVES/2: 7-3 (5-3)