Ilvekselle niukka voitto harjoitusottelussa

27.03.2015

jjk-ilves-harjoitusottelu-vehkahalli-2

Ilves niisti niukan 1-2-voiton JJK:lta perjantai-iltapäivällä Vehkalammella pelatussa ottelussa. Vierailta maalinteossa onnistuivat Jonne Hjelm ja Emenike Mbachu, isänniltä Jasin Abahassine.

JJK oli vauhdikkaassa ottelussa valtaosin niskan päällä ja paikkoja oli useisiin lisäosumiinkin. Etenkin toisella puoliajalla peli pyöri pitkiä aikoja vieraiden päässä ja Mika Hilander oli maalillaan virkaveljeään Teppo Marttista työllistetympi, mutta vierasjoukkue oli paikoissaan tehokas ja vei voiton.

Kettupaidat saivat ensimmäisen hyvän paikkansa jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Abahassine pelattiin vetopaikkaan maalin eteen. Hilander kuitenkin torjui vedon, eikä jatkotilanteestakaan seurannut maalia.

Vartin kohdalla Ilves sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta JJK:n rangaistuspotkun rajalta. Pallon taakse asettui Tomi Petrescu, jonka kova laukaus kumahti ylänurkassa maalipuihin. Pallo tippui takaisin peliin ja kärkkäimpinä paikalla oli keltapaitoja, joista Hjelm vei vieraat johtoon.

Puolen tunnin kohdalla JJK:lla oli loistopaikka tasoitukseen, kun vahvasti pelannut Abahassine oli puskemassa Antto Tapanisen esityöstä – Jaska revittiin kumoon rangaistusalueella ja pallo vieteiin pilkulle. Pallon taakse asettuneen Tommi Karin veto painui kuitenkin tolpan väärälle puolelle.

Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa. Muutama minuutti ennen taukovihellystä vasempana laitapakkina pelannut Joona Itkonen laittoi miltei päätyrajalta matalan pallon maalin eteen, Jarkko Kosunen antoi pallon oivaltavasti mennä taaempana vaanineelle Abahassinelle, joka pisti pallon varmasti maaliin.

Toinen puoliaika oli ajoittain todella rikkonaista ja JJK:kin sai useampia vapaapotkuja hyvistä paikoista. Kettupaitojen hyökkäykset pyörivät muutoinkin pääosin varsin hyvin, mutta epätarkka viimeistely tai Hilanderin torjunnat pitivät kuitenkin tilanteen tasalukemissa.

Ilveksen hyökkäykset olivat harvemmassa, mutta tehokkaampia: kymmenisen minuuttia ennen täyden ajan päättymistä Petrescu laittoi boksiin hyvän pallon ja Emenike pääsi viemään vieraat johtoon.

1-2-maalin jälkeen ei kummassakaan päässä nähty enää merkittävämpiä paikkoja ja niinpä Veikkausliigan alkuun valmistautuva Ilves aiheuttikin JJK:lle talvikauden ensimmäisen tappion.

Lauantaina Vehkalammella tulessa A-nuoret

A-nuoret pelaavat huomenna Vehkalampi 1- eli ulkokentällä SM-karsintaottelun FC Kemiä vastaan. Ottelu alkaa kello 15:15.

Ottelu on JJK:lle karsintasarjan viimeinen ja äärimmäisen tärkeä, sillä vasta päätöskierroksen otteluissa selviää, ketkä pohjoisesta karsintalohkosta jatkavat suoraan SM-sarjaan, ketkä jatkokarsintaan ja ketkä Ykköseen.

Tällä hetkellä JJK on suoraan SM-paikkaan oikeuttavalla neljännellä sijalla ja varmistaisi voitolla karsintapaikan. Tasapelin tai tappion myötä vaikuttavat myös muiden otteluiden tulokset.

JJK - Ilves 1-2 (1-1)

0-1 Jonne Hjelm

1-1 Jasin Abahassine

1-2 Emenike Mbachu

JJK:n kokoonpano: Teppo Marttinen; Joona Itkonen, Teemu Vaarakallio, Antto Tapaninen, Niko Markkula (Honar Abdi); Saku Leppänen (Oskari Peltonen); Jasin Abahassine (Aatu Manninen), Jarkko Kosunen (Arjan Goljahanpoor), Tommi Kari, Mikko Manninen; Antto Hilska.

Vaihdossa: Janne Korhonen, Janne Kuhmonen, Honar Abdi, Aatu Manninen, Oskari Peltonen, Arjan Goljahanpoor.