Ilkka Hyvärinen ja Markku Kekäläinen seuran Hall of Fameen

18.09.2019


JJK haluaa huomioida seuran eteen vuosien aikana ansiokkaasti ja suurella kettusydämellä toimineita henkilöitä. JJK:n ”Hall of Fame” maininnan saava henkilö on voinut toimia seurassa monenlaisessa roolissa, esim. pelaajana, valmentajana, muuna joukkue- ja seuratoimihenkilönä tai talkoolaisena.

Ensimmäiset Hall of Fame –nimeämiset julkistettiin Harjulla pelatussa tämän kauden ensimmäisessä kotiottelussa toukokuussa ja lisää nimiä on julkistettu kauden mittaan kotiotteluiden yhteydessä. Seuralegendojen nimet löytyvät myös JJK:n verkkosivuilta omasta osiostaan täältä.

Viimeisimpänä tämän kunnian saivat seuraavat kaksi seuralegendaa:

 

ILKKA HYVÄRINEN

JJK:n perustamiskaudesta (1993) saakka mukana olleella Ilkka Hyvärisellä on seuratoiminnasta 30 vuoden kokemus, joista peräti 19 vuotta on vierähtänyt nimenomaan JJK:ssa eri rooleissa. Hyvärinen on ehtinyt toimia JJK:n organisaatioissa valmennuspäällikön ja JJK Junioreiden hallitukseen kuulumisen lisäksi niin edustusjoukkueen, A-, B- ja C-nuorten, JJK Akatemian kuin nuorempienkin poikien valmennuksessa. Varsinaisen seuratoiminnan lisäksi Hyvärinen on toiminut Palloliiton ja Keski-Suomen piirin alaisuudessa monissa eri tehtävissä, kuten piirijoukkueen valmentajana, piirin valmennuspäällikkönä sekä piirihallituksessa ja sen eri valiokunnissa.  Hyvärinen muistelee lämmöllä sitä, kuinka monta jalkapallon parissa toimivaa ihmistä on oppinut tuntemaan ja joista on saanut myös hyviä ystäviä.

– Muistoja on paljon. Erityisesti mieleen on jäänyt vuoden 1993 nousu A-poikien kanssa SM-sarjaan ja se ratkaiseva ottelu Helsingin Kontulassa. Oli se jännä paikka, joka kuitenkin voitettiin ja sitä korosti vielä se, että olimme silloin ensimmäinen keskisuomalainen seura, joka on päässyt SM-sarjaan.

Tuolle samaiselle kesälle sattui myös merkittävä tapahtuma, kun Jyväskylään saapui Swindon Town FC Englannin Valioliigasta, mukanaan useita toimittajia ja paikallinen TV-yhtiö, pelaamaan JJK:n edustusjoukkuetta vastaan, joka oli silloin vielä oli III-divisioonassa. Tasoero ja joukkueiden budjettiero oli melkoinen. Sain valmentaa tuon ottelun ja kokosin yhdistelmäjoukkueen silloisista A-pojista ja edustusjoukkueen pelaajista. Harjoittelimme yhdessä muutaman kerran ja valmistauduimme otteluun. Swindon voitti sen ottelun 2 – 0, mutta viesti pelaajilta oli sen kaltainen, että koskaan ei ole tappio tuntunut näin hyvältä, koska tasoeron perusteella se olisi voinut olla jotakin ihan muuta.

Vuonna 2007 pelasimme Akatemia-joukkueen sarjassa SM-pronssille (pojat 16 -19 v), se oli tuolloin kova saavutus, Hyvärinen muistelee.

 

MARKKU ”KEKSU” KEKÄLÄINEN

JJK:ssa valmentamisen lisäksi sitä edeltäneessä JYP-77:ssa sekä pelaajan että valmentajan roolissa toimineella Markku Kekäläisellä on niinikään kymmenien vuosien kokemus keskisuomalaisen jalkapallon parissa. Kekäläinen valmensi JJK:n edustusjoukkuetta seurahistorian alkuvuosina 1994-1995 Kakkosessa sekä kaudella 1996 Ykkösessä. Nuori seura oli noussut kolmen ensimmäisen toimintavuotensa aikana kaksi sarjaporrasta ylemmäs valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja säilytti myös ”Keksun” johdolla sarjapaikkansa Ykkösessä kauden 1996 päätteeksi. Nousijajoukkue oli erityisen kova kotikentällään, häviten kotona koko 1996 -kauden aikana ainoastaan kerran. 3-1 –voittoa Lahden Kuusysistä seurasi Harjulla peräti 2547 katsojaa.

Kekäläinen kutsuttiin JJK:n edustusjoukkueen valmennusvastuuseen myös kymmenisen vuotta myöhemmin, kesken kauden 2005, jonka päätteeksi juhlittiin historiallisesti myös Suomen Cupin pikkufinaalin voittoa, kun loppuottelussa kukistui lahtelainen FC City Stars. Viime vuodet Kekäläinen on toiminut aluevalmennuksen sekä tutoroinnin parissa.

– Hienoimpia muistoja itselle on varmasti Ykköseen nousu ja siellä säilyminen kaudella 1996, sekä tietysti pikkufinaalin voitto 2005.

Täytyy myös nostaa esille se kuinka montaa hienoa, upean uran myöhemmin tehnyttä nuorta miestä olen saanut valmentaa ja joiden kanssa olen saanut toimia: Markus Heikkinen, Ville Lehtinen, Pasi Laaksonen, Kimmo Tarkkio, Petri Järvinen ja monet muut, Kekäläinen muistelee.

 

Hall of Fameen nimetyt henkilöt palkittiin JJK:n ikikausikorteilla. Onnittelut vielä ja kiitokset seuran eteen tehdystä työstä!

Onko sinulla mielessä sellainen henkilö/henkilöitä, jotka olisivat ansainneet tämän huomionosoituksen? Lähetä oma ehdotuksesi perusteluineen osoitteeseen jjk(at)jjk.fi

 

Artikkelin kuvat: Mari Nokelainen