IFK Mariehamn vei niukan voiton

18.06.2017

2017-05-31_jjk-kups_0075

JJK pelasi vahvan toisen puoliajan, mutta ei saanut Maarianhaminasta pisteitä mukaansa. Robbin Sellin ja Aleksei Kangaskolkka iskivät hallitsevat mestarit 2-0-johtoon ensimmäisten parinkymmenen minuutin aikana. Samu Suoraniemi kavensi puolen tunnin kohdalla tilanteeksi ja lopulta myös loppulukemiksi 2-1.

IFK Mariehamn järjesti vieraidensa niskaan kylmän suihkun jo neljännellä minuutilla, kun pitkä pystysyöttö tavoitti puolustuksen selustasta Aleksei Kangaskolkan, joka puolestaan löysi hyvällä syötöllään maalin edustalta Robbin Sellinin. Teppo Marttinen JJK-maalissa jäi aseettomaksi, kun Sellin pääsi vapaasti viimeistelemään lähietäisyydeltä ja siirsi IFK:n 1-0-johtoon.

Lisää oli luvassa 20.minuutilla, tällä kertaa Kangaskolkka itse viimeisteli hyvällä laukauksella tarkasti takatolpan kautta ja tuplasi isäntien johdon. Takaiskujen jälkeen JJK sai kuitenkin pelinsä selkeästi paremmin kasaan ja myös hyökköykset kävivät vaarallisemmiksi. Vajaan puolen tunnin kohdalla JJK sai kulmapotkun, kun Kristian Kojola katkoi sivuvapaapotku kulmapotkuksi ennen palloon kirmannutta Toni Tahvanaista. Kulmuri ei kuitenkaa tuottanut tulosta.

Ryhdistäytyminen palkittiin kuitenkin puolen tunnin kohdalla, kun Mikko Manninen nousi oikeaa laitaansa ja Andreas Vaikla ei onnistunut vangitsemaan palloa tullessaan maaliltaan ulos. Tahvanainen sai näin pallon ja syötti Samu Suoraniemelle, jonka viimeistely oli taidokas ja lukemat 2-1! Maali oli Suoraniemelle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

JJK joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa 36.minuutilla, kun Marttinen ja Honar Abdi syöksyivät katkomaan samaa palloa ja Abdi loukkasi tilanteessa takareittään. Tilalle tuli Samu Nieminen, joka otti paikan loukkaantumisensa jälkeen suoraan avaukseen palanneen Matti Lähitien toppariparina ja Antto Tapaninen siirtyi Abdin paikalle oikean laitapuolustajan tontille, jossa onkin luutinut viimeisimmät ottelut.

Hetki ennen taukoa Vaiklalla oli jälleen vaikeuksia maalilta vastaan tullessaan, mutta sai lopulta pallon vangittua ennen Kettupaitoja.

IFK aloitti myös toisen puoliajan vahvasti. Vain pari minuuttia oli takana, kun IFK sai kulmapotkun jonka Marttinen sai nyrkkeiltyä, mutta jatkotilanteesta pallo oli jo matkaamassa maaliin – Nieminen pääsi kuitenkin viime hetkillä katkomaan ja puski pallon pois aivan maaliviivalta.

JJK otti kuitenkin pian ottelun haltuunsa. 52.minuutilla JJK sai kaksi vapaapotkua hyviltä paikoilta – ensin Gaël Etockia rikottiin ja sen vapaapotkun jäljiltä seurasi uusi vapari vielä lähempää maalia, kun puolestaan Mannista rikottiin. Etock asettui pallon taakse ja vapaapotku olikin komea, mutta Vaikla pystyi venyttäen torjumaan vedon kulmapotkuksi.

Tunnin tietämillä Manninen puolestaan alusti paikat niin Etockille kuin Tahvanaisellekin. Kamerunilaiselta pallo kuitenkin hieman karkasi ja Vaikla sai sen haltuunsa, Tahvanaisen ohjaus päällä puolestaan painui hieman ohi takatolpalta.

JJK sai luotua painetta isäntiensä päähän, mutta ei onnistunut viemään palloa maaliin asti. Jasin Abahassinen ollessa jälleen loukkaantuneiden kirjoissa ja Patrick Poutiaisen ja Tomi Petrescun ollessa pelikiellossa ei vaihtopenkiltä löytynyt enää juurikaan lisää hyökkääviä vaihtoehtoja – Abahassine toipui kevään pilanneesta vaivastaan jo pelikuntoon, mutta loukkaantui pian uudestaan ja mies nähdään tositoimissa aikaisintaan loppukesästä.

Juha Pasoja haki kuitenkin loppuhetkiksi lisää voimaa kärkeen ja Felix Gustavsson tulikin kärkeen viimeisen vajaan vartin ajaksi. Toppari voittikin pääpalloja ja oli aiheuttamassa hämmennystä IFK:n maalilla, mutta ei myöskään onnistunut runnomaan palloa maaliin.

Vielä viimeisillä hetkillä IFK sai parikin tilannetta luotua vieraisensa päähän, mutta ensimmäisen puoliajan maalit jäivät ottelun viimeisiksi. JJK olisi ansainnut toisen jakson hyvillä otteillaan tasoituksen, mutta ei saanut paikoistaan palloa Vaiklan selän taakse.

Ottelut jatkuvat keskiviikkona Harjulla huipputärkeällä ottelulla, kun vieraaksi saapuu HIFK.

IFK Mariehamn JJK 2-1 (2-1)

1-0 4' Robbin Sellin

2-0 20' Aleksei Kangaskolkka

2-1 30' Samu Suoraniemi

JJK:n avauskokoonpano: Teppo Marttinen, Severi Vielma, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Honar Abdi (36' Nieminen), Samu Suoraniemi (77' Gustavsson), Tommi Kari (c), Saku Leppänen, Mikko Manninen, Gaël Etock (v), Toni Tahvanainen.

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Felix Gustavsson (77'), Oskari Sallinen, Samu Nieminen (36'), Aatu Manninen.