IFK Mariehamn – JJK: Pistetili auki!

21.04.2013

mifk-jjk_nyt_mennaan_2013-04-21

Aina vaikea vierasmatka Ahvenanmaalle tuotti tällä kertaa tuloksena tasapelipisteen, kun varsin vaiheikkaan toisen jakson jälkeen pisteet tasattin lopulta 2-2-tuloksella. Ensin Robin Östlind vei isännät johtoon, sitten Mikko Innanen tasoitti ja kaimansa Manninen vei JJK:n johtoon – ja lopulta juuri varsinaisen peliajan päätyttyä vaihtomies Kris Bright tasoitti lopputulokseksi 2-2.

Jo ottelun alussa kävi jälleen selväksi, kuka IFK:n hyökkäyspelissä on se, jota pitää pitää erityisen tarkalla silmällä: kymmenisen minuuttia oli takana, kun Petteri Forsell sivalsi ensimmäisen tulisen vetonsa. Reittään huiluuttavan Janne Korhosen paikan maalissa ottanut Ville Viljala ei kuitenkaan jäänyt pekkaa pahemmaksi vaan torjui komeasti vedon kulmaksi.

Ensimmäinen puoliaika oli loppujen lopuksi melko tasainen, mutta paremmat maalipaikat olivat kotijoukkueella ja Viljala saikin pariin otteeseen maalilla venyä esittelemään kunnolla torjuntataitojaan. IFK sai myös runsaan määrän erikoistilanteita, mutta palloa eivät maarianhaminalaiset Viljalan selän taakse saaneet niistäkään toimitettua.

JJK:n ensimmäisen jakson paras paikka tuli puolen tunnin kohdalla, kun JJK oli rakennellut hyvin hyökkäyksen, jonka kärkenä viiletti Innanen kohti IFK-maalia. Diego Assis veti loistovireessä olleen Innan takaapäin nurin selviten kolttosestaan kortitta. JJK sai kuitenkin vapaapotkun, josta Eero Markkasen vedon jäljiltä pallo jäi hetkeksi pyörimään IFK:n boksiin. Lopulta tilanne kuitenkin kuivui kokoon IFK:lle vihellettyyn vapaapotkuun.

Ensimmäinen jakso päättyi maaleitta, mutta toisella riitti tapahtumia senkin edestä. JJK aloitti todella vahvasti ja pallo oli lirua maaliin jo muutaan minuutin pelin jälkeen. Avausmaali jäi kuitenkin näkemättä – se nähtiin minuutin kuluttua toisessa päässä. Robin Östlind pääsi murtautumaan oikealta boksiin ja vei isännät johtoon. IFK sai johtomaalin myötä uuden vaihteen silmään ja vyörytti hyökkäyksiä kohti JJK:n maalia. Kettupaidat kuitenkin puolustivat uhrautuvasti taistellen tilanteet loppuun asti ja niinpä uusilta takaiskuilta vältyttiin.

JJK ei antanut myöskään takaiskumaalin lannistaa vaan taisteli päättäväisesti. Peli olikin ajoittain todella fyysistä painia, kun molemmat joukkueet tekivät parhaansa pehmeällä keväisellä kentällä.

Reilun tunnin pelin jälkeen JJK sai vapaapotkun loistavasta paikasta, kun IFK-puolustuksella ei riittänyt säännönmukaisia keinoja vaihdosta tulleen Jani Virtasen pysäyttämisen. JJK sai vaparin loistopaikasta rangaistusalueen rajan tuntumasta ja Virtanen itse asettui pallon taakse – veto meni kuitenkin yli maalin.  Hetkeä myöhemmin, 65. minuutilla, vieraiden taistelu palkittiin: hyvä hyökkäys päättyi rajaheittoon hyökkäyspäässä. Pallo ajautui Innaselle, jonka veto boksin nurkilta painuu Simon Nurmen selän taakse: 1-1!

Jo hetken päästä pallo saatiin toistamiseen IFK:n maaliin, mutta tällä kertaa tilanne oli paitsio. JJK kuitenkin oli saanut uutta virtaa ja hakikin ahneesti johto-osumaa. Sellainen nähtiinkin 77. minuutilla varsin värikkäällä tavalla. IFK-puolustuksesta lähti huono purku ja pallo lävähti suoraan Virtasen kasvoihin päätyen siitä niinikään vaihdosta tulleelle Babatunde Wusulle. Wusun veto meni päin Nurmea, mutta ajautui tällä kertaa Manniselle – jonka veto painui takatolpan kautta maaliin!

IFK sai kuitenkin loppuminuuteilla vielä kovan paineen JJK:n maalille ja Viljala joutui jälleen venymään usemmankin kerran. Isäntien paine tuottaa tulosta juuri, kun 90 minuuttia tulee täyteen – vaihdosta tullut Alanzo Adlam alusti ja toinen vaihtomies Bright survoi pallon maalin.

Vaikka ensimmäinen vierasvoitto Maarianhaminasta jäikin vielä odotuttamaan itseään, aloitti JJK siis kautensa jälleen tappioitta! Seuraavana suunta on Karjaalle, kun tulevana torstaina 25.4. vastaan asettuu cup-ottelussa Kakkosessa pelaava BK-46.

IFK Mariehamn – JJK 2-2 (0-0) (Östlind 49′, Bright 90′ – Innanen 65′, Manninen 77′)

Viljala; Hanslian, Reintam, van Gelderen, Latikka (86′ Virén); Innanen, Ahola (v) (56′ Virtanen), Tuomanen, Manninen; Poutiainen, Markkanen (v) (70′ Wusu).

Korhonen, Nieminen, Järvinen, Virén, Wusu, Saksela, Virtanen.

Katso videokooste ottelusta yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen sivuilta klikkaamalla tästä.