IFK Mariehamn-JJK: Pisteet jäivät saarelle

21.08.2013

JJK joutui taistelustaan huolimatta poistumaan Ahvenanmaalta tyhjin käsin, kun kotijoukkue IFK Mariehamn vei pisteet 4-1-tuloksella keskiviikkoillan ottelussa. Isäntien maalit tekivät Jani Lyyski, Luis Solignac ja Charles Trafford – JJK:n ainokaisen taas viimeisteli Mikko Innanen.

IFK sai otteluun salama-alun ja iski kaksi maalia jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana. JJK toipui vähitellen pökerryttävästä alusta ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin myös vierasjoukkue alkoi päästä otteluun mukaan. IFK:n paketti pysyi kuitenkin tiiviinä ja Kettupaitojen kovasta yrityksestä huolimatta hyökkäysten rakentelu oli isäntien aktiivisen prässin alla todella vaikeaa.

Tauolle mentiin kotijoukkueen 2-0-johdossa, mutta tiukkoja paikkoja ehdittiin ennen vihellystä nähdä molemmissa päissä: IFK:ta aiemmin yhteensä peräti seitsemällä maalilla kurittanut Eero Markkanen oli karvan mitan päässä osua jälleen, mutta IFK:n Roger Thompson pelasti pallon vielä maaliviivalta takaisin peliin. Toisessa päässä pelastajana taas kunnostautui Mikk Reintam, joka luuti pallon vaarattomimmille vesille niinikään maaliviivalta.

Toisella jaksolla JJK jatkoi sisukasta taisteluaan, joka tuottikin pian tulosta! Puoliaikaa oli takana vajaat kymmenen minuuttia, kun Markkanen oli jälleen kerran saarelaisryhmän riesana – alustaen komeasti Mikko Innaselle paikan, josta tämä ei erehtynyt: 2-1!

Samat miehet ovat aiemminkin olleet IFK:lle varsin hankalia pideltäviä: kuluneiden kahden kauden aikana kaksikko on mättänyt ahvenanmaalaisten verkkoon yhteensä peräti 12 täysosumaa – Markkanen seitsemän ja Innanen viisi.

JJK sai maalistaan aivan uutta virtaa peliinsä ja tasoitus näyttikin jo olevan vain ajan kysymys. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua kentälle otettiin tuoreita jalkoja, kun Antto Hilska tuli raskaan iltapuhteen IFK-toppareiden kanssa painessaan tehneen Markkasen tilalle. Hilska olikin tasoittaa pelin lähes ensi töikseen kentälle tultuaan: Peter Enckelman torjui Jani Virtasen hyvän vedon eteensä ja Hilu oli kärkkäimpänä kakkospallossa – tilanne oli lopulta kuitenkin paitsio.

Kettupaidat tarvitsevat nyt kipeästi täysiä pistepotteja, niinpä hetki ennen loppuvihellystä hyökkäykseen satsattiin entistäkin enemmän: Topi Järvinen ja Robert Taylor tulivat kentälle Anssi Virénin ja Eero Kortteen tilalle ja samalla JJK siirtyi pelaamaan kolmen puolustajan alakerralla hakien näin huipputärkeitä maaleja riskilläkin.

IFK käytti kuitenkin kettupuolustukseen syntyneen tilan armotta hyväkseen ja iski viimeisten kahden minuutin aikana ottelulle lopulliset niitit: lopputulos 4-1. Lopulta illan lohdullisimmaksi anniksi vierasjoukkueen kannalta jäikin se, että pelaajia ei menetetty sairastuvalle – ja jo useamman ottelun mittaiseksi venynyt kuparinen saatiin rikottua.

Maaleja lähdetään hakemaan lisää tulevana sunnuntaina FC Lahden kustannuksella!

IFK Mariehamn – JJK 4-1 (2-0) (Lyyski 4′, Solignac 8′, 90′, Trafford 88′ – Innanen 54′)

Korhonen, Virén (85′ Järvinen), Reintam, Nieminen, Latikka, Innanen (v), Korte (89′ Taylor), Virtanen, Manninen, Poutiainen, Markkanen (83′ Hilska).

Viljala, Järvinen, Hilska, Taylor, Hanslian, Markkula.