IFK-JJK: Waari: Kenraaliharjoitus

22.07.2012

JJK kaatoi torstaina Harjun Ely-Stadionilla FK Zetan 3-2. JJK päästi kaksi helppoa vierasmaalia, mutta lähtee silti toiseen osaotteluun kuskin paikalta. Ennen toista Zeta-peliä JJK:lla on edessään vaikea vierasottelu Maarianhaminassa.

 

MIFK on pelannut tuloksellisesti mainion alkukauden. Joukkue pelaa yksinkertaista jalkapalloa ja on onnistunut alkukaudella strategiassaan täydellisesti. Luultavasti kuluttava pelitapa ja parantuneet kentät pudottavat MIFK:n mestaruustaistelusta, mutta joka tapauksessa joukkueen on menossa kohti onnistunutta Veikkausliiga-kautta. MIFK puolustaa syvällä omalla alueellaan ja lähtee erittäin nopeasti vastaiskuihin. Riiston jälkeen pallo pyritään pelaamaan Petteri Forsellin jalkaan tai vastustajan puolustuslinjan taakse. Joukkueen puolustus on hyvin organisoitu Kristian Kojolan ja Jani Lyyskin johdolla ja MIFK:lle on vaikea tehdä maaleja hitaista hyökkäyksistä. MIFK:n heikkous on keskikentän keskusta, jonka osallistuminen hyökkäyspeliin on melko vähäistä.

 

MIFK:n kotikenttä on normaalia pienempi ja kotijoukkue tiedostaa JJK:n rankan otteluohjelman. Kotijoukkue ottanee kentälle fyysisesti vahvoja pelaajia ja joukkue tulee pelaamaan paljon ”vääntöpalloja” JJK: n rangaistusalueen sisään. MIFK saattaa myös hallita palloa normaalia enemmän. Joukkue pyrkii tätä kautta väsyttämään JJK:ta. Suoraviivaisesti ja fyysisesti vahvat joukkueet ovat olleet viime kausina JJK:lle pelaavia joukkueita hankalampia vastustajia. Sunnuntain otteluun JJK pääsee kuitenkin melko paineettomista lähtökohdista. Jokainen Veikkausliiga-ottelu on tiukan sarjatilanteen myötä tärkeä, mutta sunnuntain peli on väistämättä alisteinen torstain huipputärkeälle Zeta-ottelulle. MIFK-kamppailu on joukkueelle erinomainen kenraaliharjoitus torstaita ajatellen sillä luultavasti myös Zeta tulee kotikentällään ottamana kentälle isoja kärkipelaajia ja heittämään korkeita palloja ”boxin” sisään.

 

Sunnuntaina JJK:lle on tärkeintä pelata puolustussuuntaan ehjä peli. Ottelusta on luvassa melkoinen taistelu, jossa maalipaikkoja tulee molempiin päihin. Tuoreemmilla jaloilla pelaava MIFK tulee kotikentällään luomaan enemmän maalintekomahdollisuuksia, joten joukkue on ottelun selvä suosikki. Ottelun todennäköisyysarvio MIFK 56%, tasapeli 24% ja JJK 20%.

 

 

IFK Mariehamn – JJK 22.7.2012 kello 16:00, Wiklöf Holding Arena & UrhoTV

 

 

 

 Waari1