IFK-JJK: ”Erikoistilanteilla suuri rooli”

22.07.2012

JJK:lla on Veikkausliigassa edessään jälleen tiukka ottelu, kun Kettupaidat ovat matkanneet Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Kauden aikaisemmassa liigakohtaamisessa JJK nuiji saarelaisvieraansa Harjun ELY-stadionilla maalikarkeloissa tylyin 5-2-lukemin, mutta maarianhaminalaiset ovat tulleet tunnetuksi hyvänä kotijoukkueena ja myös JJK:n saarireissut ovat olleet vaikeita.

 

– Edessä on kova haaste, nämä ovat olleet meille aina hankalia pelejä. Mutta tietenkin me voittoa lähdemme tänäänkin hakemaan, toteaa JJK:n valmentaja Jori Särkkä.

 

– Joukkueessa tuntuu olevan hyvä henki ja itseluottamus kunnossa!

 

JJK:lla on nyt otteluita riittämiin, kun torstaina pelattiin eurokentillä FK Zetaa vastaan ja Maarianhaminan jälkeen matka jatkuu Montenegroon.

 

– Onhan ottelutahti kova, mutta hyvähän se vain on, että on pelejä mitä pelata. Sellaista jalkapalloilijan elämä on – pitää pelata ja pitää matkustaa, Särkkä tuumii.

 

Edellisen kerran JJK kävi IFK:n vieraana keväällä Suomen cupin merkeissä. Tuolloin ahvenanmaalaiset olivat 4-1-luvuin parempia.

 

– Numerot olivat tuolloin liian rumat kenttätapahtumiin nähden ja nyt lähdetään hakemaan revanssia. Siitä ottelusta muistetaan, mikä ei meillä toiminut ja toisaalta myös se, missä IFK:n kanssa erityisesti saa olla tarkkana

 

– Meidän on oltava hereillä ja terävinä etenkin heidän nopeiden vastaiskujensa kanssa. Molemmilla joukkueilla on myös todella hyviä erikoistilannepelaajia ja erikoistilannepelaamisella voikin olla suuri rooli tämän ottelun ratkaisussa, Särkkä ennakoi.

 

Kentällä nähdäänkin mielenkiintoinen kymppipaitojen taistelupari, sillä JJK:n Tamás Gruborovics ja IFK:n Petteri Forsell kuuluvat liigan pelaajaeliittiin erityisesti juuri erikoistilanneosaamisensa osalta.

 

Zeta-otteluiden välissä on tärkeää saada fokus siirrettyä kutkuttelevista euro-otteluista sataprosenttisesti edessä olevaan liigaotteluun. Myös Särkkä korostaa jälleen keskittymisen tärkeyttä.

 

– Nyt pelataan Veikkausliigaa IFK Mariehamnia vastaan ja kaikki muu on suljettava pois mielestä. Jokaisen on pystyttävä keskittymään täysin tähän, jotta pystymme pelaamaan hakemamme yhtenäisen ottelun, Särkkä vaatii.

 

 

IFK Mariehamn – JJK 22.7.2012, Wiklöf Holding Arena – poikkeuksellisesti jo kello 16:00. Ottelu näkyy suorana UrhoTV:ltä, lähetys kello 15:45 alkaen.