IFK-JJK: Kari avaa vasemmalla, Gruborovics keskikentän ytimessä

21.08.2011

210811IFK_JJKJJK:n aloituskokoonpanossa illan IFK Mariehamn -otteluun on pari mielenkiintoista muutosta aiempaan. Tommi Kari palaa pitkästä aikaa aloitusmiehistöön ja ottaa paikan keskikentän vasemmalta laidalta. Hänen allaan vasempana pakkina häärää Niko Markkula ja J-P Tuomasen parina keskikentän ytimessä pelaa Tamás Gruborovics.

– Tamás on pelannut keskellä aika vähän, mutta hänen monipuolisuutensa ja pelikäsityksensä ansiosta hän voi pelata useilla pelipaikoilla hyvällä tasolla. J-P:lla ja Tamásilla on molemmilla tietyt vahvuudet, joiden kautta heidän roolituksensa muodostuu luontevasti, päävalmentaja Kari Martonen toteaa.

Keskikentällä edelliskierroksilla aloittanut Patrick Poutiainen on pohjevamman vuoksi sivussa peleistä alustavasti 2-3 viikkoa. Hänen lisäkseen sivussa ovat yhä Szerovay, Korte ja Okkonen.

Karin sisääntulo tuo Kettupaitojen peliin tiettyjä elementtejä, joita siinä ei Gruborovicsin pelatessa vasemmalla laidalla ole. Martonen on ollut numero kympin tekemiseen viime viikkoina tyytyväinen.

– Tommi on ollut viimeiset pari viikkoa treeneissä hyvin määrätietoinen ja tehnyt asioita hyvin. Hienoa, että se kääntyi onnistumisiksi myös Jaro-pelissä, ja sen esityksen perusteella Tommin voi heittää tänään huoletta avaukseen, Martonen sanoo.

– Tommin syötöt, kyky ajaa sisään ja hänen laukauksensa ovat kova ase ja pelote, kyse on nyt ennen kaikkea siitä miten hän klaaraa hommansa toiseen suuntaan.

 

JJK:n avauskokoonpano: Korhonen; Markkula, Reintam, Pasoja, Latikka; Kari, Tuomanen, Gruborovics, Manninen; Virtanen, Wusu.
Vaihtopenkki: 31 Viljala, 2 Nieminen, 7 Virén, 11 Tumanto, 12 Tapaninen, 17 Linjala, 18 Hyyrynen

IFK Mariehamn-JJK kello 18.30