Huikaiseva torstai-illan jännäri – JJK ja FC KTP lisäajan osumalla tasalukemiin 2-2

23.09.2018

JJK ja FC KTP tarjosivat hurjan trillerin Harjulla torstai-iltana. Se sisälsi muun muassa neljä maalia, pari tolppaa, epäonnistuneen pilkun ja tasoitusosuman ajassa 90+3′. Tasapeli jätti jossiteltavaa, sillä JJK hallitsi tapahtumia ajoittain suvereenisti. Toisaalta tasapelin myötä ero AC Kajaaniin kaventui jälleen pisteellä.

Sinisissä paidoissa vierasjoukkuetta saattelemassa kentälle Konneveden Urheilijat, jotka olivat viettämässä Harjulla kauden päättäjäisiä ja pitivät loistavaa kannustusta yllä läpi illan, JJK kiittää!

JJK lähti hakemaan torstai-iltana kotivoittoa ja nousua putoamisviivan paremmalle puolelle, kun vieraaksi Harjun iltavaloihin saapui FC KTP. Joukkueet olivat kohdanneet kaksi kertaa tällä kaudella Kotkan Arto Tolsa Areenalla ja noissa molemmissa matseissa FC KTP oli vienyt täydet pisteet. Edellisotteluissa kotkalaisten vire oli kuitenkin ollut mollivoittoinen. Myös JJK:lla oli allaan tappio, vierasottelusta Pietarsaaresta, mutta edellisen kotiottelunsa JJK oli voittanut komeasti sarjakärki EIF:n kustannuksella.

Kettupaidat lähtivät otteluun jälleen kolmen topparin linjalla. Pietarsaaressa ensiesiintymisen avauskokoonpanossa Ykkösen tasolla tehnyt Sami Nissinen jatkoi avaavassa miehistössä. Laituriksi palasi FF Jaroa vastaan sivussa pikku vamman vuoksi ollut Samu Suoraniemi. Toisena wing-backina uurasti Jarkko Heimonen. Ilveksestä apureita ei FC KTP:tä vastaan saapunut.

Ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi FC KTP:lle, mutta Paavo Valakari pysäytti hienosti Aleksi Tarvosen sijoitusyrityksen. Parin ensimmäisen minuutin jälkeen hallinta siirtyi melko täydellisesti kotijoukkueelle. FC KTP:n hyökkäyskaksikko Aleksi Pahkasalo – Aleksi Tarvonen paiskivat hurjasti töitä häiriten JJK:n topparien pelinavaamista. Rohkeasti ja kärsivallisesti JJK kuitenkin toi pallon hyökkäysalueelle kerta toisensa jälkeen.

Tommi Kari vapautti hienosti Jasin Abahassinen JJK:n ensimmäiseen selvään maalintekopaikkaan, mutta KTP-puolustus sai jalkansa juuri ja juuri vedon eteen sen verran, että maalivahti Jiri Koskella oli helppo työ torjua. 20. peliminuutilla Abahassine kaadettiin boksissa, mutta erotuomari Daniel Enkvistin pilli pysyi hiljaisena.

Jasin Abahassine oli KTP:tä vastaan JJK:n vaarallisin kaveri – tässä Juuso Laitinen venyy katkoon viime hetkellä.

21. peliminuutilla Abahassine oli taas asialla. Tuosta tilanteesta olikin lähellä syntyä kauden komein maali Harjulla. Saku Leppänen antoi suunnitellusti kulmapotkun etualueelle, johon Abahassine liikkui. ”Jaska” täräytti volleyn suoraan ilmasta, mutta pallo kilahti ylärimaan. Tuon tilanteen jälkeen mentiin edelleen kotijoukkueen hallitessa tapahtumia, mutta FC KTP:n puolustuslinja kesti myllytyksen. Puolen tunnin pelin jälkeen JJK joutui suorittamaan vaihdon: Mikko Manninen loukkasi jalkaansa ja kehiin vaihdettiin Patrik Alaharjula.

Mannisen vaihdon jälkeen JJK:n hyökkäyspelaaminen puuroutui hetkeksi. 35. minuutilla FC KTP:n kauden tehokkain maalintekijä, Aleksi Pahkasalo, oli ensimmäistä kertaa pahanteossa, mutta ohjaus keskityksestä suuntautui JJK-maalin yli. 42. minuutilla JJK sai ensimmäisen puoliajan viimeisen paikkansa, kun Alaharjula keskitti ja kentän lyhin mies Tommi Kari nousi puskuun, pallo kuitenkin maalin ohi.

Ilman viininpunaisia lasejakin katsottuna tauolle mentiin sittenkin pelitapahtumien vastaisesti vierasjoukkueen 0-1 johdossa. 44. minuutilla Pahkasalo katkaisi JJK-topparien poikittaissyöttelyn ja viimeisteli varmasti ohi vastaan rynnänneen Valakarin. Pahkasalo nousi samalla Ykkösen maalipörssin jaetulle kärkisijalle, sillä osuma oli kärkipelaajan kauden 11.

Jyväskylästä lähtöisin oleva maalivahti, Jiri Koski, oli torstai-iltana FC KTP:n paras pelaaja. Tauolle mentiin vieraiden 0-1 johdossa, vaikka JJK tapahtumia hallitsikin.

Toisella puoliajalla JJK sai uudelleen käyntiin myllytyksen, joka ensimmäisen puoliskon lopulla oli kenties Mikko Mannisen loukkaantumisen johdosta hieman lakannut. FC KTP ei juuri keskiviivan yli päässyt. Kotkalaiset kuitenkin puolustivat tiiviisti, eikä JJK selkeille maalintekopaikoille meinannut pystyä murtautumaan. Kulmapotkuja kettulauma sai useita, kuten myös vapaapotkuja. Yhdestä vapaapotkusta Saku Leppänen pääsikin esittelemään erikoistilannetaitojaan. Viime kotiottelussa EIF:ää vastaan Leppänen oli kiskaissut vapaapotkun tolppaan ja niin kävi nytkin. Tosin pallo olisi saattanut upota etuyläkulmaan, ellei Koski olisi saanut näppejään väliin ja ohjannut palloa tolpan kautta väljemmille vesille.

Maalia saatiin odotella aina 77. peliminuutille asti, vaikka ajoittain se vaikutti roikkuvan ilmassa. Ja senkin kettupaidat tarjoilivat kotiyleisölle vaikeimman kautta. JJK nimittäin sai rankkarin, kun Jasin Abahassine oli jälleen pahanteossa ja hänet revittiin kumoon. JJK:n paras maalintekijä, useita rangaistuspotkuja kesän aikana upottanut Leppänen epäonnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella pilkulta. Kosken jalkatorjunnan jälkeen kotkalaiset eivät kuitenkaan saaneet purettua pelivälinettä pois boksistaan ja pitkän pingpong-pallottelun jälkeen Abahassine tykitti kuulan verkkoon. Vapauttava tasoitusosuma, 1-1!

Jasin Abahassine revittiin kumoon, Leppäsen pilkku ei uponnut, mutta jatkotilanteesta Abahassine sai – todellakin ansaitun – maalin nimiinsä.

Pitkään tasoitusmaalista ei päästy nauttimaan, sillä 82. peliminuutilla FC KTP sai toisen puoliajan parhaan maalintekopaikkansa, ja siitä joukkue myös kylmästi iski 1-2 johtomaalin. Jean Christophe-Coubronne harhautteli itsensä boksiin vasemmalta laidalta ja laukoi kohti takatolppaa. Laukaus epäonnistui, mutta takatolpalle liikkui Jean Da Silva, jolla oli helppo työ ohjata pallo tyhjiin.

Kettulauman ei auttanut muu kuin nostaa päänsä ja lähteä jahtaamaan tasoitusmaalia uudelleen. Peliajan kääntyessä jo lisäajalle pääsi JJK erittäin lähelle. Pitkän rajaheiton jälkeen toppari Sami Nissinen pommitti, mutta KTP-puolustus kerkesi siivoamaan pallon maaliviivalta. Hyvin surullinen tulos vaikutti tämän jälkeen jo toteutuvan, kunnes Leppänen nousi jälleen esiin! Pelikellossa oli lähes 90+3 minuuttia, kun Abahassine keskitti ja boksissa korkeimmalla oli Leppänen. Pallo voimakkaalla puskulla maalin perukoille. Leppäselle maali oli kauden kymmenes.

Sieltä jostain ruuhkan keskeltä Leppänen puskee äärettömän vapauttavan tasoitusmaalin ja loppulukemat.

2-2 olivat myös ottelun loppulukemat. JJK ja FC KTP tarjosivat Harjun iltavaloissa ottelun, joka ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Toisaalta nousu kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin monien kiemuroiden kautta oli upea ja maukkaan maun jättävä suoritus. Toisaalta JJK hallitsi ottelua siinä määrin, että tasapeli jätti paljon jossiteltavaa.

-Kaikki näkivät, kumpi kentällä loi enemmän tilanteita. Tuurin ja maalivahti Jiri Kosken ansiosta KTP sai pisteen, manasi JJK:n päävalmentaja Janne Korhonen harmistuneena lehdistötilaisuudessa.

FC KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus myönsi lehdistötilaisuudessa, että tasapeli oli maksimitulos, jonka FC KTP Harjulta pystyi nappaamaan, ja oli siihen tyytyväinen, vaikka tietenkin voiton karkaaminen loppusekunneilla kirpaisi.

Putoamistaistelussa tasapelipistekin voi olla arvokas. AC Kajaani hävisi omassa ottelussaan FF Jarolle 0-1, joten JJK tavoitti kajaanilaisia jälleen. JJK on nyt pisteen AC Kajaania perässä; yksi joukkuehan kettupaitojen täytyy sarjataulukossa ohittaa, jotta putoamiselta vältyttäisiin. Taistelu jatkuu siis vähintäänkin yhtä kiivaana, kun Ykkösen kautta on jäljellä neljä ottelukierrosta!

Seuraavan ottelunsa JJK pelaa Harjulla ensi lauantaina! Kyseessä on kauden toiseksi viimeinen kotiottelu, ja vastustajaksi saapuu aina yhtä hankala sekä tunteita herättävä vastus, HIFK Helsingistä. Siispä kaikki Harjulle kannustamaan kettupaitoja putoamiskurimuksen välttämiseksi. Ainakaan viihdettä ei tule puuttumaan, jos meininki jatkuu torstai-illan kaltaisena!

Alla vielä maalikooste, Jussi Reinilän kuvakooste sekä tilastot ottelusta JJK – FC KTP!

JJK - FC KTP 2-2 (0-1)

0-1, 44', Aleksi Pahkasalo

1-1, 78', Jasin Abahassine

1-2, 82', Jean Da Silva

2-2, 90+3', Saku Leppänen