Hope-hyväntekeväisyysottelu Harjulla – JJK saa vieraaksi upeaa kautta pelaavan sarjakärki EIF:n

08.09.2018

JJK kohtaa Super-Sunnuntaina klo 14:00 sarjakärki EIF:n. Ottelu on samalla Hope-hyväntekeväisyysottelu.

JJK ja EIF kohtasivat Harjulla 13.5. eli ensimmäisessä tällä kaudella Harjulla käydyssä Ykkösen ottelussa.

JJK kohtaa sunnuntaina klo 14:00 käynnistyvässä ottelussa EIF:n Tammisaaresta. Ottelusta on odotettavissa erittäin mielenkiintoista, sillä molemmat taistelevat Ykkösen loppukauden isoista asioista. JJK:n matka pois putoajan paikalta kasvoi viime viikonloppuna viiteen pinnaan, kun kettupaidat pelasivat 2-2 tasapelin Klubi 04:n vieraana ja AC Kajaani taas nappasi voiton FC KTP:stä. JJK jatkaa siis sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla ennen seitsemää viimeistä Ykkösen kierrosta.

EIF taas on tämän kauden suuryllättäjä. Joukkue on hävinnyt 20 ottelustaan vain yhden! Niinpä tammisaarelaiset komeilevat sarjakärjessä, kolmen pisteen marginaalilla ennen HIFK:ta. EIF on pelannut espanjalaisvalmentajansa, Gabriel Garcian, johdolla tasaisen vahvan kauden. Samalla Garcia on noussut kuumaksi nimeksi Suomen päävalmentajamarkkinoilla. Joukkue on tehnyt 30 maalia, kun taas sarjataulukon häntäpäässä AC Kajaani on tehtaillut 33 ja JJK 26 osumaa. Sen sijaan puolustamisen saralla EIF vaikuttaa loistaneen, sillä joukkue on päästänyt sarjan joukkueista selvästi vähiten maaleja, 15.

EIF:n paras maalintekijä kahdeksalla osumalla on Akseli Ollila. Vasta 18-vuotias KäPa-kasvatti tosin lienee JJK:ta vastaan sivussa, sillä hän kuuluu Suomen U19-maajoukkueeseen, joka kohtaa samana päivänä Kreikan. Lisäksi JJK:ta vastaan sivussa EIF:n avainpelaajista on keskikenttä Riku Selander pelikiellon vuoksi. Niinpä EIF:n hyökkäyksessä vastuuta ottavat esimerkiksi kanadalainen Hanson Boakai (5 maalia tällä kaudella) sekä Atte Sihvonen (4 maalia).

Ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella JJK ja EIF kohtasivat toukokuussa Harjulla. Silloin nähtiin erityisen värikäs ensimmäinen puoliaika. Ketut menivät jo ottelun viidennellä minuutilla johtoon Patrik Alaharjulan osumalla. Sen jälkeen molemmat saivat rangaistuspotkun; ensin Felix De Bona iski lukemiksi 1-1, ja pian tästä JJK:n rankkarista takaisin johtoon vei Saku Leppänen. Atte Sihvonen kuitenkin tasoitti ennen taukoa. Toisella puoliajalla nähtiin lähinnä fyysistä taistoa ja keltaisia kortteja, muttei lisämaaleja, joten 2-2 jäi loppulukemiksi.

Kun JJK ja EIF viimeksi kohtasivat Harjulla, nähtiin kaksi rankkaria; tässä Saku Leppänen puijaa Jonathan Jäntin väärään kulmaan.

Toisen kerran kuluvana kesänä EIF ja JJK kohtasivat Tammisaaressa heinäkuun alussa kovan otteluruuhkan keskellä. Silloin EIF hallitsi peliä, mutta ensimmäinen puoliaika mentiin maaleitta. Toisella puoliajalla kotijoukkue karkasi 2-0 johtoon Ollilan ja Hans-Emil Honkasalon osumilla, ja Saku Leppäsen kavennus ottelun lopussa oli laiha lohtu.

JJK:n viimeisimpien otteluiden saldo ei ole huono, mutta täysiä kolmen pisteen voittoja kaivataan nyt kipeästi. Kettupaidat ovat kuudesta viimeisimmistä ottelustaan hävinneet kaksi, voittanet kerran ja pelanneet kolme kertaa tasan. EIF:ää vastaan JJK:n kokoonpanossa nähdään uusi maalivahtikaksikko; Paavo Valakari ja Tatu Österlund. Viime kierroksilla erityisesti puolustuspään poissaolot ovat kettupaitoja vaivanneet. Klubi 04:ää vastaan pelikuntoon oli tervehtynyt Felix Gustavsson ja nyt pelikiellosta palaa myös Jarkko Heimonen.

JJK:n päävalmentaja Mikko Manninen tietää, että kaataakseen EIF:n, tulee JJK:n pystyä parantamaan edellisistä otteluistaan rutkasti.

-EIF on sarjan edetessä pystynyt kehittämään peliään kaikista joukkueista eniten. EIF on erittäin hyvä luomaan ylivoimia ja osaa tehdä sen myös vaarallisimmilla alueilla. Tämä tarkoittaa, että meiltä vaaditaan puolustussuuntaan kauden parasta esitystä. Yksi tärkeimmistä asioista tulee olemaan puhe. Emme saa juosta enää EIF:n perässä, vaan meidän pitää osata jakaa pelaajat ja oltava aggressivisia aina, kun on tilaisuus, Manninen kertoo.

-Pallollisesti meidän pitää parantaa perustekemistä. Tarvitsemme enemmän pallonhallintaa, jotta pystymme luomaan riittävästi paikkoja voittoon. Vastus on toki kova, mutta me pystymme voittamaan kenet tahansa, jos pysymme 90+ minuuttia omalla parhaalla tasollamme. Erittäin luottavaisena siis sunnuntaihin, Manninen jatkaa.

Ykkösen ottelu JJK-EIF käynnistyy Harjulla siis klo 14:00. Muistathan, että ottelu on samalla Hope-hyväntekeväisyysottelu ja osa Super-Sunnuntaita, johon kuuluvat myös Kirittärien ja JYPin ottelut! Lisää tästä vielä alla.

Lahjoita Hope ry:lle – JJK tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn

Tällä kaudella lähes jokainen miesten Ykkösen seura pelaa Hope-teemaottelun. Monella Ykkösen paikkakunnalla onkin siis jo osallistuttu Hope ry:n tukemiseen erilaisin lahjoituksin. Sunnuntaina 9. syyskuuta on JJK:n vuoro kantaa oma kortensa kekoon, kun Harjulla pelataan JJK:n ja EIF:n välinen Hope-teemaottelu!

Saapuessasi JJK-EIF otteluun voit tukea Hope ry:tä seuraavilla tavoilla:
1) Onko sinulla vanhaksi jääneitä, kooltaan liian isoja/pieniä tai muuten vaan tarpeettomia lapsille/nuorille käyviä urheiluvälineitä, esim. suksia, jalkapalloja, luistimia tai vaikkapa tennismailoja? Nyt niille olisi erittäin arvokasta käyttöä. Voit tuoda ne mukanasi JJK-EIF otteluun ja lahjoittaa Hope ry:lle.
2) Voit myös lahjoittaa lasten/nuorten harrastus- tai urheiluvaatteita. Huomioithan, että tavara- sekä vaatelahjoitusten tulee olla ehjiä, puhtaita ja ajanmukaisia!
3) Lisäksi mainio tapa osallistua on lahjoittaa jokin elämys tai lahjakortti! Esimerkiksi leffalippu, kylpylälippu tai lippu johonkin urheilutapahtumaan.

Lahjoituksia otetaan vastaan ennen ottelun alkua, kello 13-14, Ihantolantien puoleisen sisäänkäynnin yhteydessä löytyvällä keräyspisteellä. Kaikki keräykseen osallistuvat saavat kiitokseksi JJK-EIF otteluun ilmaisen, JJK:n tarjoaman sisäänpääsyn. Lisää Hope ry:stä sekä keräyksestä tästä artikkelista: http://www.jjk.fi/uutiset/jjk-eif-hope-teemaottelu-nain-sinakin-voit-tarjota-yha-useammalle-lapselle-mahdollisuuden-harrastaa/

Super-Sunnuntai – kolmeen otteluun sisäänpääsy 25 eurolla

Tämän viikon sunnuntaina, 9. syyskuuta, tarjoavat jyväskyläläiset palloiluseurat JJK, Kirittäret ja JYP melkoisen urheilun Super-Sunnuntain. JJK:n ottelu EIF:ää vastaan siirrettiin alkavaksi klo 14:00, jottei yksikään kolmesta hienosta tapahtumasta mene päällekkäin. Kiitos tästä ottelusiirtoon suostuneille Palloliitolle ja vastustaja EIF:lle sekä kiitos loistavasta yhteistyöstä Kirittärille ja JYPille. Super-Sunnuntaissa on vahvasti mukana myös Jyväskylän kaupunki, joka toimii otteluisäntänä niin Kirittärien kuin JJK:n matseissa.

Yhdessä seurat tarjoavat mahtavaa lippuetua; kaikkiin kolmeen otteluun on mahdollista päästä 25 euron hintaan! Nämä yhteisliput ovat myynnissä ennakkoon JYPin toimistolla sekä Kauppakadulla sijaitsevassa JYP-kioskissa. Lisäksi yhteislippuja voi ostaa myös ottelupäivänä JJK:n ja Kirittärien ottelusta portilta tavallisen lipunmyynnin yhteydestä.

Lisäksi seurat tarjoavat otteluihinsa toistensa kausikorteilla seuraavanlaiset edut:
JJK:n otteluun Kirittärien tai JYPin kausarilla: 5 €
Kirittärien otteluun JJK:n tai JYPin kausarilla: 15 €
JYPin otteluun Kirittärien tai JJK:n kausarilla: 5 €