Honka-JJK: Maalintekoon kiinnitetty huomiota

23.08.2010
Honka-JJK: Maalintekoon kiinnitetty huomiota

Kettupaitojen kausi jatkuu maanantai-iltana vaikealla vierasottelulla Espoossa. Honka voitti viime viikonvaihteessa vieraissa HJK:n ja ilmoittautui siten uudestaan jo ratkenneeksi väitettyyn mestaruuskamppailuun. JJK puolestaan on pelannut viisi peräkkäistä ottelua ilman voittoa ja sijoitus sarjataulukossa on valahtanut karsintaviivan tuntumaan.

– Iso haaste on edessä. Honka haluaa varmasti pisteitä mestaruustaisteluun, mutta yhtä lailla meitä kiinnostaa ne kolme pistettä, jotta päästään lähemmäs keskiryhmää. Voittoa lähdetään hakemaan, valmentaja Jori Särkkä toteaa.

Laskusuhdanne ja karsintaviivan lähestyminen ovat aiheuttaneet lievää paniikkimielialaa seuran kannattajien keskuudessa, mutta joukkueen tekemiseen sarjataulukon heilahdukset eivät vaikuta.

– Ei se joukkueeseen heijastu, ei harjoituskentällä ainakaan ole näkynyt ylimääräistä stressiä. Meillä on takana pari pelillisesti ihan hyvää esitystä, ongelmana on ollut lähinnä tehottomuus. Paljon enemmän olisi syytä huoleen, jos peli-ilme olisi alistunut, Särkkä huomauttaa.

Maalintekoon ei ole olemassa taikasanoja, mutta asiaan on yhtä kaikki kiinnitetty viime viikon harjoituksissa erityishuomiota.

– Kyllähän mentaalipuolellakin on iso vaikutus maalinteossa, mutta kuluneella viikolla harjoituksissa maalinteko on selvästi ollut yksi painopistealue. Monesti se on älyttömän pienestä kiinni meneekö pallo maaliin vai ei. Tärkeintä on että saadaan luotua tilanteita, olen ihan vakuuttunut että se natsaa ennen pitkää kohdalleen.

– Uskotaan siihen, että tänään on se ilta kun pallot uppoavat maaliin. Honka on lyötävissä ihan meidän omilla aseilla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, Liigacupin loppuottelun espoolaiset veivät maalittoman 90-minuuttisen jälkeen rangaistuspotkuilla, Vaajakoskella Honka puolestaan iski 0-1 -voittomaalinsa lisäajalla. Pelillisesti JJK on pärjännyt mestarikandidaatille erinomaisesti, mutta tulosta ei ole tullut.

– Me tunnetaan aika hyvin Hongan tapa pelata ja ollaan löydetty ihan hyvin lääkkeet siihen. Pitää kuitenkin muistaa, että meidän pitää olla taas valmiita tekemään se iso työ, että saadaan mahdollisuus taistella tuloksesta. Automaattisesti ei tule yhtään mitään, vaikka aiemmin oltaisiinkin pärjätty. Nöyrästi lähdetään tekemään töitä, mutta nöyristelyyn ei ole mitään syytä, Särkkä päättää.

 

Honka-JJK Espoossa tänään kello 18.30.
Canal+ televisioi ottelun suorana lähetyksenä.

 

 

Hyyry RamboJoriSarkka