Honka-JJK: Maalihanat aukesivat – isännät niukasti tehokkaampia

17.05.2013

JJK katkaisi pitkän maalittoman putkensa perjantai-iltana Tapiolassa iskemällä kaksi maalia FC Hongan verkkoon. Jordi van Gelderenin kavennus rangaistuspilkulta ja Mikko Innasen komea tasoitus eivät kuitenkaan lopulta riittäneet pisteisiin, vaan Honka vei voiton 3-2-tuloksella. Isäntien maaleista vastasivat Roni Porokara, Kastriot Kastrati ja Moshtagh Yaghoubi

Honka aloitti ottelun vahvasti ja kuten edellisessä ottelussa Rovaniemelläkin, sai JJK kylmää vettä niskaansa jo aivan ottelun alussa: kellossa oli vain 11 minuuttia, kun nuori kärkimies Kastriot Kastrati teki vaarallisen nousun kohti JJK:n maalia. Kettupaidat näyttivät jo selvittävän tilanteen, mutta lopulta pallo ajautui paluumuuttaja Roni Porokaralle, joka pääsi niittaamaan tolpan kautta kauden ensimmäisen maalinsa.

Honka jatkoi painostustaan maalin jälkeenkin pitäen JJK-puolustuksen kiireisenä. Ottelua oli takana parikymmentä minuuttia, kun Honka päästi vastaiskuun keskeltä ja ensimmäisen maalin värkännyt kaksikko iski jälleen – tällä kertaa Porokara syötti ja Kastrati viimeisteli: 2-0.

Toisen maalin jälkeen myös JJK alkoi saada hyökkäyksiään käyntiin. 22. minuutilla Mikko Manninen on kuin varkain päästä iskemään kiinni palloon boksissa, mutta vielä viime hetkellä Honka-puolustus ehtii hätiin. Muutaman minuutin kuluttua isäntien puolustajilta loppuivat kuitenkin säännönmukaiset keinot kesken: JJK sai käytännössä ensimmäistä kertaa tuotua pallon hallitusti vastustajansa boksiin ja heti tulosta syntyi, kun Lum Rexhepi joutui kaatamaan kielletyin ottein Babatunde Wusun. Kellossa oli 27 minuuttia, kun pallo vietiin yhteentoista metriin ja sen taakse asettui hollantilaistoppari Jordi van Gelderen – joka niittasikin pelivälinen vuorenvarmasti maaliin! Näin JJK oli vihdoin katkaissut kuivan putkensa!

Kauan kaivattu maali vieräytti suuren kiven Kettupaitojen harteilta ja JJK:n peli muuttui silminnähden paremmaksi, varmemmaksi ja energisemmäksi. Puoliajan viimeinen vartti mentiinkin vieraiden komennossa ja JJK loi painetta Walter Viitalan vartioimalle Honka-maalille. Hallinnasta ja useammastakin kulmapotkusta huolimatta toista maalia ei kuitenkaan vielä nähty, vaan taukotulokseksi jäi 2-1.

Kuten useammassakin ottelussa tällä kaudella, JJK tuli toiselle puoliajalla erittäin vahvasti – ja tällä kertaa tulosta tuli myös maalin muodossa! Tuskin oli Tapiolassa ehditty huomata pelin olevan jälleen käynnissä, kun JJK jo tasoitti: Mikko Innanen teki kauden toisen maalinsa pamauttamalla pallon komealla kaukovedolla ohi Viitalan!

Maaleistaan virtaa saanut kettulauma haki ahneesti johto-osumaa, mutta seuraavan maalin teki kuitenkin kotijoukkue. Pienen JJK:n maalin eteen syntyneen hässäkän päätteeksi pallo ajautui nuorelle keskikenttämiehelle Moshtagh Yaghoubille, joka nykäisi pallon alakulmaan. Maali lamaannutti JJK:n hyvään vauhtiin päässyttä peliä ja ottelun hallinta lipui jälleen Hongalle.

Päävalmentaja Kari Martonen haki viimeisen puolituntisen aikana hyökkäykseen lisää virtaa ottamalla sisään ensin Jani Virtasen ja sitten Topi Järvisen, mutta Hongan puolustus pysyi vahvana ja vaarallisille maalipaikoille pääseminen olikin vaikeaa. Loppuminuuttien paras paikka aukesi lopulta Manniselle, joka ei kuitenkaan aivan ehtinyt saada jalkaansa takatolpalla väliin ohjatakseen Patrick Poutiaisen kovan, matalan keskityksen maaliin. Lisäajalla ei enää nähty merkittäviä tapahtumia ja niin pisteet jäivät 3-2-lukemin Espooseen.

JJK esitti parhaat otteensa tauon molemmin puolin ja maalit toivat silminnähden virtaa Kettupaitojen peliin. Maalittoman putken katkeamisen lisäksi positiivista ottelussa oli Eero Kortteen paluu Kettupaitojen keskikentälle – Eepi teki kuluvan kauden osalta ensiesiintymisensä liigakentillä uurastaen täydet minuutit tutulla paikallaan keskikentän keskustassa! Maalinteolle lähdetään hakemaan jatkoa maanantaina Vaasassa, kun vastassa on VPS ja panoksena paikka Suomen Cupin välierässä. Veikkausliigan osalta urakka taas jatkuu torstaina Harjulla, kun hegemoniaottelussa vastaan asettuu KuPS!

FC Honka – JJK 3-2 (2-1) (Porokara 11′, Kastrati 20′, Yaghoubi 52′ – van Gelderen 27′ rp, Innanen 46′)

Viljala; Hanslian (81′ Järvinen), Reintam (v). van Gelderen, Latikka; Innanen, Korte, Tuomanen (64′ Virtanen), Manninen, Poutiainen (v), Wusu.

Korhonen, Nieminen, Taylor, Virén, Ahola, Virtanen.