Honka-JJK: Isännät olivat vahvempia

15.09.2012

JJK taipui 3-0-tappioon Espoossa Hongan vieraana lauantaina. Honka pelasi vahvan ottelun käyttäen paikkansa tehokkaasti ja etenkin puolustus toimi mallikkaasti pitäen JJK:n pois maalipaikoilta. Jussi Vasara aloitti maalinteon vartin pelin jälkeen ja teki toisensa 28. minuutilla. Lum Rexhepi puski vapaapotkusta Hongan kolmannen maalin 73 minuutin kohdalla.

Ensimmäinen puoliaika mentiin hienokseltaan Hongan hallinnassa, mutta kuitenkin suhteellisen tasaisissa merkeissä. Maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päässä. Isännät rankaisivat käytännössä ensimmäisestä paikastaan vartin pelin jälkeen, kun Hongan oikea laitapakki Patrick Aaltonen nousi laidaltaan ja syötti sen päätteeksi Jussi Vasaran maalipaikkaan. Vasara ei erehtynyt, vaan niittasi pallon takakulmaan.

Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena. Seuraava maalipaikka nähtiin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen – ja siitä syntyi myös seuraava maali, asialla jälleen sama mies. JJK-puolustus auottiin näppärin seinäsyötöin ja lopulta Vasara oli nokikkain Janne Korhosen kanssa. Vasara käytti jälleen tilaisuutensa ja niinpä lukemat olivat 2-0.

Hetki Vasaran toisen maalin jälkeen nähtiin vieraiden ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka, kun vapaapotkun jälkitilanteesta avautui vetopaikka Jordi van Gelderenille. Tuomas Peltonen oli kuitenkin tarkkana, eikä maalia synny.

Janne Saksela teki oikealla laidalla jälleen useita hyviä nousuja, joista yksi nähtiin pari minuuttia ennen taukoa. Honka-puolustus kuitenkin katkoi Sakselan syötön, tällä kertaa asialla laitapakki Henri Aalto. Lisämaalit jäävät syntymättä ja tauolle mentiin 2-0-tilanteessa.

JJK tuli toiselle jaksolle sähäkästi ja ahdisteli Honka-maalia alkuminuuteista lähtien. Hongan puolustus kapteeni Tapio Heikkilän johdolla pelasi kuitenkin kokonaisuudessaan hyvän ottelun ja kesti JJK:n lähentelyt.

Vähitellen ote siirtyi jälleen takaisin kotijoukkue Hongalle. Martonen reagoi ottamalla ensin kentälle Lasse Linjalan ja tunnin kohdalla nähtiin odotettu paluu pelikentille, kun Jani Virtanen tuli vaihdosta kehiin viimeiseksi puoleksi tunniksi. Varsinkin yhteys tutkapari Mikko Mannisen kanssa välähteli ajoittain mukavasti ja lupasikin hyvää tulevia pelejä ajatellen.

Tunnin kohdalla nähtiin myös pari tilannetta, joista JJK-leirissä protestoitiin Petteri Karin päätöksiä. Ensin Manninen kaadettiin Hongan rangaistusalueella tämän pelattua Sakselan kanssa kauniit seinäsyötöt, sitten Sakselalta vietiin jalat alta boksin rajalla – kummastakaan tilanteesta Karin pilli ei kuitenkaan soinut.

70. minuutilla Nicholas Otaru alusti Tim Väyryselle käytännössä avopaikan, mutta JJK:n onneksi Väyrynen ei saanut palloa maalipuiden väliin. Reilu vartti ennen loppua Honka niittasi kuitenkin kolmannen maalin, joka katkaisi tylysti vieraiden orastavan loppukirin. Hongalle vihellettiin vapaapotku laidalta ja Lum Rexhepin pääpelivoima oli liikaa JJK-puolustukselle: toppari puski isäntien kolmannen maalin.

JJK haki vielä lopussa kavennusta, mutta Hongan puolustus pelasi jämäkästi loppuun asti ja pitää vieraansa kurissa. Aivan varsinaisen peliajan lopulla nähtiin kenties JJK:n paras paikka koko ottelussa. Lopussa vaihdosta kentälle tullut Eero Markkanen veti kohti takakulmaa, mutta pallo lipuikuitenkin niukasti ohi.

Lisäajalla ei nähty sen kummempia ja niin ottelu päättyi 3-0-lukemiin. JJK lähtee muuttamaan kurssiaan heti tulevana tiistaina, kun Harjun ELY-stadionille vieraaksi saapuu vaasalainen VPS!

FC Honka – JJK 3-0 (Vasara 15′, 28′, Rexhepi 73′)

Korhonen; van Gelderen, Nieminen, Pasoja, Saksela; Turpeenniemi (v) (55′ Linjala), Tuomanen (63′ Virtanen), Korte, Manninen; Gruborovics, Innanen (81′ Markkanen).

Szeróvay, Tapaninen, Latikka, Hilska, Linjala, Markkanen, Virtanen.