Honar Abdi palaa Kettupaitaan

25.03.2022

JJK saa kovan luokan paluumuuttajan, kun 26-vuotias puolustaja Honar Abdi tekee paluu Kettupaitaan

JJK:ssa Veikkausliigaa ja Ykköstä kaudet 2015-2018 pelannut laitapuolustaja Honar Abdi tekee paluun Kettupaitaan kolmen muualla vietetyn vuoden jälkeen. Abdi on hyökkäävä laitapuolustaja, joka pystyy molempijalkaisena pelaamaan kummallakin laidalla ja myös topparin tontti on tullut miehelle tutuksi. Luontevin pelipaikka on kuitenkin oikean laitapakin paikka ja pelirohkean Abdin vahvuudet tulevat esiin etenkin pallollisena ylöspäin pelatessa.

Kettukasvatti Abdi nousi JJK:n edustusjoukkueeseen jo kaudeksi 2014, mutta kautta sotki niin loukkaantuminen kuin armeijakin. Seuraavalla kaudella ”Honda” sai kuitenkin näytönpaikkansa ja ihastuttikin kettukannattajia ennakkoluulottomilla otteillaan laitapakin tontilla. Hyvien otteiden myötä Abdin rooli joukkueessa kasvoi yhä isommaksi ja hän vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa Veikkausliigassa ja Ykkösessä kausilla 2017-2018.

JJK:n pudottua Ykkösestä kauden 2018 päätteeksi Abdi ja JJK purkivat pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä ja kettukasvatti pääsi kokeilemaan siipiään Suomen rannikkoseudulla, Veikkausliigaan juuri nousseen Kokkolan Pallo-Veikkojen riveissä. KPV:stä tie vei vielä toiseen rannikkoseudun joukkueeseen, Vaasan Palloseuraan (VPS) kesken kauden 2020. Harmittavat loukkaantumiset sotkivat kuitenkin sekä Kokkolassa että Vaasassa vietettyjä kausia ja lopulta Abdi teki päätöksen palata kotikaupunkiinsa hakemaan niin sanotusti uutta alkua tutussa Kettupaidassa.

– Uraani seuranneet varmasti tietävätkin, että edelliset kolme vuotta ovat olleet hyvin rikkonaisia omalta osaltani. Kärsin vuosien loukkaantumiskierteestä ja siitä syystä uskon, että JJK:hon palaaminen auttaa minua uuteen alkuun. Kokkolassa ja Vaasassa pääsin kuitenkin tutustumaan moniin mahtaviin ihmisiin ja sain kokemusta eri pelipaikoista ja -systeemeistä, Abdi muistelee poissa Jyväskylästä vietettyjä vuosia.

Abdi kuului JJK:n vakiomiehistöön Veikkausliigassa kaudella 2017

Abdi on ollut kevään mittaan JJK:n mukana kentän reunalla ja kuntouttanut kettujen fysion J-P Purasen kanssa ohjelman mukaisesti itseään täyteen pelikuntoon. Paluu tositoimiin alkaakin olla jo lähellä.

– Kuntoutus täällä on sujunut hyvin ja pystyn taas treenaamaan ilman kipuja. J-P:n kanssa on ollut helppo tehdä yhteistyötä. Löysimme helposti yhteisen sävelen ja toimintatavat. Kuntouttaessa olen seurannut treenejä kentän laidalla ja sekä tempo että vaatimustaso ovat hyvällä tasolla ja valmennus todella laadukas sarjatasoon nähden. Joukkueessa on monia lahjakkaita, nuoria pelaajia, joiden kehitystä on myös kiva päästä seuraamaan ja tukemaan.

– Tällä hetkellä tuntuu hyvältä palata futisarkeen. Kävin Tonin (Lehtinen) kanssa alkuvuodesta pitkän keskustelun ja hän sai minut vakuuteltua liittymään mukaan nousuprojektiin. Henkilökohtaisesti tavoitteeni on pelata ehjä kausi ja jatkaa kehittymistä pelaajana sekä auttaa muita pelaajia joukkueessa. Joukkueelta odotan nöyrää tekemistä, jotta voimme päästä nousutavoitteeseen.

Abdin JJK:sta lähdön jälkeen kettulauma on ehtinyt uudistua monella tapaa, mutta myös monta vanhaa tuttua pelikaveria on palannut takaisin viininpunaisiin. Abdi on päässyt uransa aikana juhlimaan jo kahdesti liiganousua (JJK 2016 ja VPS 2021) sekä pariin kertaan myös nuorten SM-mitaleita. Toiveissa olisi lisätä tuolle listalle nyt myös nousu Ykköseen.

– Mahtavaa päästä pelaamaan takaisin Harjulle hienon yleisön eteen. Kannattaa tulla katsomaan tulevaisuuden lupauksia ja laatufutista. Tehdään tänä vuonna yhdessä jotain suurta! Abdi vakuuttaa.

 

Honar Abdi, s. 1995

Veikkausliiga: 21 ottelua

Ykkönen: 56 ottelua

Suomen Cup: 18 ottelua

A-poikien SM-kulta (2012) ja SM-hopea (2013)

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä