HJK varmisti käytännössä mestaruutensa JJK-voitolla

02.10.2010

JJK hävisi kauden toiseksi viimeisen Veikkausliigan kotiottelunsa HJK:lle maalein 1-2 (0-1).

Ottelun avausjakso oli lievää HJK:n hallintaa, mutta varsinaiset maalipaikat olivat molemmilla vähissä. Avausmaali nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. HJK läpäisi JJK:n keskikentän, Teemu Pukki pääsi kuljettamaan keskeltä ja ampui pallon komealla oikean jalan laukauksella vasempaan yläkulmaan reilusta paristakymmenestä metristä.

JJK aloitti toisen puoliajan pirteästi, mutta sai niskaansa kylmää vettä tunnin pelin jälkeen. HJK:n kulmapotku jäi pomppimaan isäntien maalinedustalla, Dawda Bah jatkoi pallon luukulle ja maalipörssin kärkinimi Juho Mäkelä nikkasi sen metristä sisään.

Tulevan Suomen mestarin puolustus oli JJK:lle liian kova pala ohitettavaksi. Maalitilanteet jäivät koko ottelussa erittäin vähiin. Isännät saivat kuitenkin toivonkipinän 82. minuutilla, kun vaihdosta sisään tullut Lasse Linjala kaatui rangaistusalueella ja Tommi Kari ampui tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun varmasti maaliin. Loppuminuuttien yritys ei tuottanut tulosta ja kaivatut lisäpisteet jäivät ottamatta.

Vierailija käytännössä varmisti mestaruutensa kaksi kierrosta ennen liigan päätöstä, kun ero toisena olevaan Honkaan kasvoi yhdeksään pisteeseen. Hongalla on pelejä jäljellä kolme, mutta espoolaisten maaliero on selvästi HJK:a heikompi.