HJK-JJK: Teemoina rohkeus ja tiiviys

22.06.2010
HJK-JJK: Teemoina rohkeus ja tiiviys

Kari Martonen johdattaa joukkueensa keskiviikkoiltana haastavaan paikkaan, kun JJK matkustaa suuren ja mahtavan HJK:n vieraaksi Finnair Stadionille. Kettupaidat ovat käyneet perjantain tappiollisen IFK Mariehamn -ottelun läpi ja sen annista on yritetty ottaa opiksi.

– Ensimmäinen puoliaika oli perjantaina ihan hyvää ja pirteää peliä meiltä erityisesti Maarianhaminan maalien välisenä aikana. Uskallettiin pelata ja luotiin tilanteita. Toisella jaksolla se peli jollakin tavalla katosi – loppuiko meiltä sitten kumminkin usko että pystytään nousemaan kahden maalin takaa, Martonen miettii.

– Hyvä, että vähän vaisumman pelin jälkeen tulee uusi nyt näin pian, ei tarvitse miettiä edellistä liian pitkään.

Keskiviikon pelistä on odotettavissa hyvin eri tyyppinen viimeksi nähtyyn verrattuna. HJK ei kotonaan keskity vastustajan pelin rikkomiseen vaan pyrkii hallitsemaan tapahtumia.

– Kyllähän HJK haluaa kotona hallita palloa ja määrätä pelin tahdin. Uskon että meillä on kuitenkin keinot rikkoa sitä HJK:n määräämistä, luoda painetta ja paikkoja. Se vaatii sitä että ollaan tarpeeksi rohkeita, uskalletaan hyökätä mutta muistetaan samalla se tiivis joukkuepuolustus. Ollaan puolustaessa tarpeeksi lähellä toisiamme, ettei tule liikaa yksi vastaan yksi -tilanteita. Se on se perusta, Martonen sanoo.

Pelkällä puolustamisella edessä on kuitenkin pitkä ilta.

– Hyökkäyssuuntaan meidän täytyy olla määrätietoisia ja mennä aktiivisesti eteenpäin.

Vastustajan vahvimpana osa-alueena päävalmentaja pitää nimenomaan hyökkäyspeliä. Laidoilla häärivät Dawda Bah ja Sebastian Sorsa pystyvät ruokkimaan kärkiä, joista Juho Mäkelä on iskenyt kymmenessä ensimmäisessä ottelussa vakuuttavat kymmenen maalia.

– Syötöt Mäkelälle pitää pystyä estämään, ja meidän pitää pystyä peittämään keskityksiä. Niissä pitää olla hereillä ja on reagoitava paremmin kuin joissakin peleissä tässä on nähty, Martonen toteaa.

JJK:n joukkue on pitkäaikaispotilaita Tapanista ja Tumantoa lukuunottamatta pelikunnossa. Perjantaina vatsavaivojen takia pois vaihdettu toppari Juha Pasoja on hänkin toipunut täysin. Laituri Niko Markkula pääsee niinikään mukaan varusmiespalveluksesta.

 

HJK-JJK keskiviikkona kello 19.

KariMartonen