HJK-JJK: ”Jokaisen laitettava itsensä likoon!”

18.08.2012

JJK matkaa lauantaina Veikkausliigan 22. kierroksen ottelun merkeissä Helsinkiin hallitsevan mestarin HJK:n vieraaksi. Jo kolme mestaruutta putkeen voittanut HJK on kuluneella kaudella esittänyt hieman ailahtelevaisia otteita ja tällä hetkellä helsinkiläiset ovat kolmantena, neljä pistettä kärkijoukkue FC Interin perässä. JJK puolestaan löytyy alemmasta keskikastista yhdeksänneltä sijalta, kuitenkin vain seitsemän pisteen päässä päivän isännistään.

 

Joukkueet kohtasivat aiemmin kaudella Harjun ELY-stadionilla ja tuolloin HJK:n vaihtomies Akseli Pelvas ratkaisi pelin vieraille lopputuloksen ollessa 0-3. Sittemmin HJK:n kone on yskähdellyt melko pahastikin, mutta JJK:n valmentaja Jori Särkkä kuitenkin toteaa, että vastaan on jälleen asettumassa todella kova vastus.

 

– Suuri ja mahtava HJK – ei se helppo peli ole koskaan, tuumaa Särkkä.

 

– Nyt tosin olisi hyvä paikka iskeä, kun heilläkin on hieman haparoivampi vaihe. Ehdottomasti lähdemme hakemaan pisteitä ja pelaamaan voitosta, ei sinne sillä asenteella lähdetä, että kunhan pelataan tämä pois alta. Vastassa on kuitenkin jälleen niin laadukas joukkue, että meidän on oltava valmis tekemään nöyrästi töitä tuloksen eteen.

 

Eräs JJK:n ongelmista läpi kauden on ollut vuotava puolustus, joka on ollut pitkältikin seurausta epäonnistuneesta joukkuepuolustuksesta. Särkkä toteaakin jälleen, että tavoitteena on pystyä pelaamaan puolustussuuntaan tiivis peli.

 

– On todella tärkeää, että HJK:n vieraaan puolustetaan erittäin tiiviisti. Koko joukkueen tiukka puolustuspelaaminen ja erityisesti keskialueen tukkiminen ovat suuressa roolissa.

 

JJK reissasi heinäkuussa pelaamassa Euroopassa ja Suomeen palattuaan alkukauden mittaan hakusessa ollut pelillinen vire vaikutti löytyneen: Kettupaidat ottivat kotikentällään TPS:sta hyvän esityksen päätteeksi 2-1-taisteluvoiton ja sitten Pietarsaaresta komea 0-3-vierasvoitto FF Jarosta.

 

– Europelien myötä löysimme tietynlaisen nöyryyden työntekoon kentällä ja ryhdin puolustuspelaamiseemme. Siihen samaan pyrimme nyt jokaisessa ottelussamme, että saamme pelattua samalla tavalla yhtenäisesti ja tiiviisti.

 

Edelliskierroksella kuitenkin tuloksena oli pettymys, kun MYPA vieraili Jyväskylässä ja hyvältä näyttäneen ensimmäisen puoliajan jälkeen pisteet lähtivät Pekka Sihvolan hattutempun myötä Kouvolan suuntaan.

 

– Parin hyvän pelin jälkeen MYPA:a vastaan näkyivät jälleen alkukauden ongelmat – siinä keskittyminen jälleen herpaantui, eikä sellaiseen ole varaa tämän kauden Veikkausliigassa, Särkkä toteaa.

 

– Huono tulos oli seurausta etenkin yksittäisten tilanteiden pelaamisesta, niissä emme olleet tarpeeksi tiukkana. Nyt siihen on saatava muutos ja jokaisen on laitettava itsensä kunnolla likoon ja oltava valmis myös auttamaan vieruskaveria kentällä!

 

Puolustuspelaamisen lisäksi Särkkä näkee petrattavaa myös hyökkäysuuntaan pelaamisessa ja teroittaa myös, että ylöspäin pelatessa on oltava rohkea.

 

– Kun puolustamme tiiviisti ja saamme pallon, on sen jälkeen iskettävä rohkeasti. Pallottomien pelaajien liikkeen on oltava tarpeeksi aktiivista ja sellaista, että se tarjoaa pallolliselle pelaajalle tarpeeksi syöttösuuntia. Ylöspäin pelatessa meiltä täytyy myös löytyä tarpeeksi pelirohkeutta ja ennen kaikkea energiaa. Jokaisen on oltava joka solullaan mukana pelissä!, Särkkä painottaa.

 

JJK sai perjantaina jobinpostia, kun kovassa vireessä viime aikoina olleen Babatunde Wusun todettiin joutuvan pitkälle sairaslomalle.

 

– Loukkaantumiset ovat tietenkin aina ikäviä. Mutta kun ei niille mitään voi, niin turha niitä on tässä vaiheessa vatvoa. Kentälle laitetaan aina paras mahdollinen kokoonpano – niin nytkin. Kolmea pistettä lähdemme ottamaan!