HJK-JJK: Ei palkkiota urhoollisesta puolustustaistelusta

27.07.2013

JJK:n sinnikäs puolustustaistelu ei aivan riittänyt, vaan vahvasti läpi ottelun vyöryttänyt HJK jauhoi lopulta väkisin 2-0-voiton aurinkoisella Sonera Stadiumilla lauantaina ja siirtyi takaisin sarjakärkeen. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana syntyneistä maaleista vastasivat Demba Savage ja Joel Perovuo.

 

Ottelun kuva tuli selväksi jo ensimmäisellä minuutilla, kun Joel Pohjanpalo ja Nikolai Alho karkasivat JJK:n rangaistusalueelle ja Janne Korhonen joutui tekemään ensimmäisen illan monista torjunnoistaan.

 

Muutaman minuutin päästä JJK:kin väläytti kuitenkin omaa hyökkäystään, kun neljännellä minuutilla ensin Patrick Poutiaisen veto blokattiin ja sen jälkeen Jani Virtanen kokeili kääntölaukausta – joka taas painui yli maalin.

 

Tämän lähemmäksi maalia ei vierasjoukkue lopulta juuri päässytkään. HJK piti peliä rautaisesti hallussaan läpi ottelun, eikä JJK missään välissä päässyt peliin mukaan.

 

Kovan paineen alla pelannut puolustus luuti melkoisen määrän keskityksiä, katkoi syöttöjä ja blokkasi vetoja, mutta silti kapteeni Korhosella oli maalillaan hikinen ilta. Jo ensimmäisellä puoliajalla Korhonen joutui venymään useampaankin gamesaver-torjuntaan pitääkseen lukemat nollilla.

 

Vierasjoukkueen onneksi myös HJK:n viimeistely jätti paljon parantamisen varaa ja hyvätkin tilanteet päättyivät usein laukauksiin reilusti yli ja ohi maalin.

 

Vajaat kymmenen minuuttia ennen taukoa HJK sai JJK:n maalille varsinaisen myllytyksen, jonka tuoksinassa kolauteltiin jo ylärimaakin – tauolle mentiin kuitenkin 0-0-lukemissa.

 

Toisen jakson alussa JJK:lla oli hetken etsikkoaikansa. Tauolla vaihdosta tullut Topi Järvinen toi uutta virtaa hyökkäyspelaamiseen ja Poutiainen laittoikin tälle vauhtiin juoksupallon laidalle jo toisen jakson ensimmäisellä minuutilla. Pian ottelu kuitenkin palasi ensimmäiseltä jaksolta tuttuihin uomiin – HJK vöyrytti ja JJK otti vastaan puolustaen kaikin keinoin.

 

HJK:n päävalmentaja Sixten Boström otti peliin toisella jaksolla roppakaupalla lisää kokemusta, kun ensin Mikael Forssell ja pitkäaikaiset loukkaantumisensa selättänyt Mika Väyrynen tulivat vaihdosta kentälle. Meritoituneet pelimiehet näyttivätkin osaamisensa ja kotijoukkueen painostus vahvistui entisestään.

 

Avausmaali tuli lopulta kymmenisen minuutia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja siinä oli lopulta mukana onneakin, kun keskitys muutti suuntaa kettupuolustuksesta. Vikkeläliikkeinen laituri Demga Savage kuitenkin onnistui lopulta toimittamaan pallon Korhosen selän taakse.

 

Maalin jälkeen HJK hölläsi jalkaa kaasulta ja JJK vietyä peliä isäntiensä päätyyn. Kunnon kiriä JJK ei kuitenkaan saanut aikaan ja lopulta Klubi naulasi ottelun lisäajalla, kun Joel Perovuo laittoi pallon maaliin Forssellin mainiosta syötöstä.

 

JJK:lla on nyt edessään äärimmäisen tärkeät viikot, kun edessä on neljän kotiottelun putki: vieraaksi saapuu FF Jaro ensin 31.7., sitten toistamiseen 10.8. ja välissä vierailee MYPA 5.8.. Superviikot huipentuvat kihelmöivään 17.8. pelattavaan Suomen Cupin välierään KuPS:aa vastaan. Tule antamaan tärkeääkin tärkeämpi tukesi Kettupaidoille!

 

 

HJK – JJK 2-0 (0-0) Savage 79′, Perovuo 90+’

 

Korhonen; Hanslian, Reintam, Nieminen, Latikka (v); Ahola (74′ Tuomanen); Innanen, Poutiainen, Virtanen (46′ Järvinen), Manninen; Wusu (v) (63′ Hilska).

 

Viljala, Tuomanen, Korte, Järvinen, Virén, Hilska.