Hilska: ”Hienoa päästä kotiyleisön eteen!”

06.03.2012

15-Antto-Hilska-jjk2011

 

Antto Hilska liittyi JJK:n joukkueeseen viime vuoden toukokuussa vaikeuksiin joutuneesta Tampere Unitedista. Ensimmäinen JJK-kausi päättyi pronssiseen mitaliin ja paikkaan Euroopan kentillä – syyskuussa 18-vuotispäiviään juhlinut hyökkääjälupaus viettää nyt ensimmäistä talveaan Jyväskylässä.

 

– Ei ole kyllä valittamista ensimmäisestä kaudesta täällä. Pääsin heti hyvin jengiin mukaan ja kaupunkikin on todella mukava, sopivan kokoinen. Ei ole ollut minkäänlaisia sopeutumisvaikeuksia, Hilska kiittelee.

 

– Heti huomasi, että on tullut hyvään joukkueeseen. Sekä treenien että joukkuekavereiden taso on täällä hyvä ja jo siinä kehittyi itse, kun pääsi treenaamaan itseään parempien kanssa. Huomasi heti senkin, että täällä on mitali tavoitteena – ja mitalihan sieltä kauden päätteeksi tulikin. Hieno kausi!

 

 

Lukio pakettiin

 

Lukiota pelaamisen ohella käynyt Hilska on parhaillaan myös suorittamassa ylioppilaskirjoituksiaan.

 

– Aika odottavin mielin sitä on kirjoitusten suhteen – mutta hyvä kun saa nyt nekin pois alta! Vaatiihan se tietty oman aikansa ja panostuksensa, mutta ihan hyvät fiilikset siitäkin on päällimmäisenä.

 

Hilska on yksi niistä kolmesta nuoresta JJK:n pelaajasta, jotka olivat juuri viiden päivän tutustumisreissulla JJK:n tanskalaiseen yhteistyöseuraan. Vejle BK:n toiminta teki Hilskaan vaikutuksen – erityisesti juuri järjestelyt koulunkäyntiin liittyen.

 

– Reissu oli todella hieno ja mielenkiintoinen. Oltiin Vejlen U19-joukkueen mukana ja jo siellä toiminta oli tosi ammattimaista kaikin puolin. Treeneissä kaikki tehtiin todella keskittyneesti: mitään ylimääräistä ei puuhattu vaan keskityttiin todella tarkasti treenaamiseen.

 

– Etenkin yhteistyö oppilaitosten ja seuran välillä toimi siellä todella hyvin. Nuoret pelaajat asuvat asuntolassa ja pystyvät käymään koulua erittäin sujuvasti jalkapallon ohella ilman, että kumpikaan kärsii. Olisi todella hienoa, jos Suomessakin saataisiin vielä enemmän tällaista aitoa yhteistyötä koulujen ja seurojen välille, Hilska pohtii. 

 

 

Hyvillä fiiliksillä kohti Jaro-peliä

 

Vaikka Hilska on pääasialliselta pelipaikaltaan kärkimies, on hän kuluvan talven otteluissa pelannut keskikentän laidalla niin oikealla kuin vasemmallakin ja esittänyt varsin päteviä otteita. Pelipaikka laidalla e olekaan nuorukaiselle aivan vieras.

 

– Sekä TamU:ssa että junnuissa olen joskus pelannut myös laidalla, eli ei nämä nyt ihan ensimmäisiä kertoja olleet, Hilska toteaa.

 

– Laidalla pelaaminenkin on ihan jees. Ehkäpä mielummin pelaan kärjessä, mutta kyllä laitakin käy – siellä pääsee osallistumaan peliin eri tavalla kuin puhtaana hyökkääjänä.

 

Nuoren pelaajan tavoitteena on saada otteisiinsa tasaisuutta tulevaa liigakautta silmällä pitäen. Hilska myös toteaa, että koko joukkeenakin pelissä on vielä parantamista.

 

– Yleisesti ottaen omat pelit talven aikana on menneet vähän vaihtelevasti, mutta ihan kuitenkin tyytyväinen kokonaisuudessaan olen. Tasaisuutta vain pitää vielä saada lisää. Samoin koko joukkueena pelimme on vielä ollut vähän hakemista – varmasti siihen osaltaan on vaikuttanut talven treeniolosuhteet, kun ollaan oltu pienellä kentällä.

 

Pieneltä kentältä JJK pääsikin pois juuri maanantaina, kun Kettupaidat pääsivät ensimmäistä kertaa harjoittelemaan Vehkalammen kentällä. Huomenna on vuorossa ensimmäinen Jyväskylässä kotiyleisön edessä pelattava kotiottelu, kun FF Jaro saapuu Liigacupin alkulohkon ottelussa Kettupaitojen vieraaksi. Kauden aikaisemmat kotiottelut JJK on pelannut evakossa Seinäjoen Wallsport Areenalla.

 

– Tosi kiva päästä vihdoin pelaamaan ekaa ihan oikeaa kotipeliä – ja kiva myös päästä ulkokentälle. Todella hieno fiilis!

 

 

JJK – FF Jaro keskiviikkona 7.3.2012 kello 16.00, Vehkalampi

 

 

 

 

TM