Hilska haluaa ratkaisijaksi

15.03.2013

jjk-hjk_hilu_271012

JJK marssi Liigacupin finaaliin pudotettuaan ensin HJK:n puolivälierässä ja sitten TPS:n välierässä. Kummankin ottelun varsinainen peliaika päättyi maalittomana, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkuilla. Pilkkukisan hahmoiksi nousivat molemmilla kerroilla kapteeni Janne Korhonen komeine torjuntoineen sekä nuori kärkimies Antto Hilska, joka pussitti molemmilla kerroilla JJK:n kannalta ratkaisevan pilkun. Kummallakin kerralla rauhallisen varman maalin tehnyt Hilska sanoo, ettei ole erityisemmin treenannut koskaan rangaistuspotkuja.

 

– Ei noita ole erityisen paljon tullut vedeltyä, en ole koskaan ollut joukkueeni ykkösvetäjänä. Mutta kyllä ne ovat tupanneet onnistumaan silloin kun niitä on vetänyt.

 

– En ole juurikaan treenannut varsinaisesti pilkkuja, vaan maalintekoa yleisesti, sillä en koe pilkun vetämistä poikkeuksellisena tilanteena. Ajattelen sen samoin kuin normaalin pelitilanteenkin ja toimin sen mukaan: mietin, mitä tekisin, jos pelitilanteessa saisin vetopaikan pilkun kohdalta, ”Hilu” taustoittaa suhdettaan rankkareihin.

 

Hilskan mukaan Kettupaitojen vetojärjestys pilkkukisassa ratkaistiin demokraattisesti pelaajien halukkuuden mukaan, eikä Hilska ottanut omasta vuorostaan erityisempiä paineita. Ratkaisumaalin viimeistely maistui luonnollisesti hyvältä.

 

– Maalinteko on aina mukavaa! Totta kai se tuntuu hyvältä, kun saa tehdä noin tärkeitä maaleja.

 

Hilska on viimeistellyt tärkeitä osumia ennenkin: ensimmäisen liigamaalinsa hän iski heinäkuun lopulla todella tärkeään paikkaan TPS-kotipelissä – jonka JJK lopulta voitti – ja uransa ensimmäisellä maajoukkueosumalla mies ratkaisi Suomelle Baltic cupin turnausvoiton lokakuussa. Ratkaisijan rooli maistuisikin hyökkääjälle jatkossakin.

 

– Tykkään tehdä maaleja ja maalit kuitenkin ratkaisevat otteluita. Kyllähän se tavoitteena on, että pääsisi joukkueessa ratkaisevaan rooliin, Hilska sanoo.  

 

Hilska oli talven aikana sivussa lepuuttaen viime kauden lopuksi ärtynyttä jalkapöytäänsä. Helmikuussa Vantaalla Skonto FC-ottelussa vuoden ensiesiintymisensä tehnyt Hilska on nyt omien sanojensa mukaan jälleen täysin toipunut ja pelikunnossa.

 

– Jalka on kunnossa, kipuja ei ole ollut eikä sitä tarvitse yhtään varoa, vaan olen pystynyt treenaamaan täysipainoisesti. Pikkuhiljaa tässä alkaa olla myös täydessä pelikunnossa.

 

Nuorukaista ovat kevään aikana työllistäneet myös ylioppilaskirjoitukset. Vielä keskiviikkoiseen TPS-otteluun Hilska pyyhälsi erillisellä kyydillä suoraan historian kokeesta, mutta nyt voi odotella hyvillä mielin kirjoitusten tuloksia – ja kevään juhlia.

 

– Nyt on todella hyvä fiilis, kun on saanut homman pakettiin!

 

Otteluiden kannalta seutaavana on Hilskallakin edessä Liigacupin finaali, joka pelataan 6.4. Pelipaikka on vielä avoinna – lisää selvyttä saadaan, kun finaalivastus selviää tänään kello 15 alkaneen toisen välierän jälkeen. Vastaan asettuu joko FC Lahti tai KuPS, eikä vastustajalla Hilskan mukaan ole merkitystä Kettupaitojen tavoitteen kannalta.

 

– Voittamaan lähdetään, totta kai. Ja sen kannalta on ihan sama kumpi sieltä tulee vastaan – en näe mitään syytä, miksi emme voisi voittaa, Hilu toteaa ykskantaan.

 

– Viimeisessä kolmessa pelissä olemme pelanneet todella hyvin, ei olla päästetty maaliakaan. Sitä samaa lähdetään jatkamaan, niin eiköhän sieltä voitto tule!