HIFK isännöi JJK:ta perjantai-illan kamppailussa

20.07.2023
JJK ja HIFK tasasivat pisteet toukokuussa Harjulla (📸 Ile Salminen)

JJK suuntaa perjantaina Kettubussin nokan kohti etelää, kun se matkustaa Helsingin IFK:n vieraaksi Bolt Arenalle. Toukokuussa maalittoman tasapelin Harjulla vääntäneet joukkueet lähtevät ratkaisemaan paremmuuttaan kauden toisessa kohtaamisessa.

Vaikeuksien täyttämän kauden päätteeksi viime syksynä Veikkausliigasta pudonnut HIFK aloitti myös Ykkösen kautensa vaisusti ja pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan vasta neljännellä kierroksella, kun se kaatoi kotonaan TPS:n. Voitto maistui normaaliakin makeammalle, sillä edellisestä kotivoitosta oli ehtinyt kulua jo puolitoista vuotta. Huhti-toukokuun vaihteessa tulosta alkoi kuitenkin syntyä ja Sami Okkosen miehistö pelasi peräti yhdeksän tappiottoman ottelun putken, joka päättyi lopulta kolme viikkoa sitten kärsittyyn tylyyn derbytappioon, kun Gnistan näytti Ogelissa kaapin paikan lukemin 4-0.

Toukokuussa tähtirinnat voittivat neljä ottelua ja menettivät vain kerran pisteitä, tasatessaan lukemat Harjulla JJK:n kanssa numeroin 0-0. Sen jälkeen tahti on hiipunut ja voittojen napsiminen on ollut haastavaa. Viime kierroksella punapaidat palasivat kuitenkin voittokantaan kukistamalla sarjajumboksi valahtaneen KPV:n selvin lukemin. HIFK:n tämän hetken kuumin pelaaja on varmastikin JäPS:stä tälle kaudelle helsinkiläisseuraan siirtynyt hyökkääjä Antti Ulmanen, joka iski KPV-ottelussa knallihatullisen verran maaleja ja osui myös edellisellä kierroksella vanhaa seuraansa MP:tä vastaan. HIFK:n puolustus nuori lahtelaistaustainen maalivahti Joona Tiainen viimeisenä lukkonaan on ollut vahva ja se on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja. Vastaavasti joukkue on kuitenkin tuskastellut itse omaa tehottomuuttaan.

JJK:n isännöidessä kauden aiempaa kohtaamista helteisellä Harjulla ottelussa oli vauhtia ja tapahtumia ja kummatkin joukkueet kolistelivat osaltaan myös maalikehikoita. Maaleja ei kuitenkaan lopulta nähty ja pisteet jaettiin 0-0-lukemin. Vaikka maaleja ei nähtykään, oli viihdyttävässä ottelussa kova tunnelataus ja vielä varsin keväisessä kunnossa olleen Harjun nurmen alustastakin varmasti johtuen ottelu oli paikoitellen melkoista vääntämistä. Erotuomarin käsikin kaivoi taskusta keltaisen kortin peräti kymmenen kertaa, kun helteen uuvuttamat miehet taistelivat täysillä pallosta ja ajoittain myös tunteet kuumenivat. Yli 1500 katsojaa näkikin intensiivisen ja jännittävän taiston, missä ei säästelty vaan kaikki jätettiin Harjun keväiselle nurmelle.

JJK lähtee perjantaina Helsinkiin kääntämään kelkkaansa jälleen pisteiden tielle. Hyvään vireeseen kesäkuussa päässeen Kettulauman heinäkuu kääntyi tuloksellisesti mollivoittoisesti kolmeksi peräkkäiseksi tappioksi. Kaksi viikkoa sitten sarjakärki-Gnistania vastaan JJK esitti vielä ensimmäisen 60 minuuttia ehkäpä kauden parastaan ja johti vierasjoukkueen hämmästykseksi jo 2-0, mutta niin vaan rutinoituneempi ennakkosuosikki lopulta kiri rinnalle ja ohitse vieden pisteet mukanaan. Viime viikolla kettulauma taipui puolestaan kirpaisevaan 0-1-tappioon, kun SalPa vieraili Harjun sametilla.

Vaikka tavoitteet sillä onkin huomattavasti ylempänä, HIFK lähtee 16. kierroksen otteluun suhteellisen turvalliselta kuudennelta sijaltaan. Sijalta, minkä kettulauma asetti omaksi tavoitteekseen kauteen lähdettäessä. JJK on sarjassa sijalla 11 ja sillä on matkaa kurottavana tavoitteeseensa päästäkseen kymmenen pisteen verran, mutta sijat 7-11 mahtuvat tällä hetkellä viiden pisteen sisään. Kausi on kuitenkin pitkä ja pisteitä on jaossa pelkästään runkosarjan osalta vielä 21 ja pelejä jatkosarjan ottelut mukaan lukien kaksitoista.

JJK:n perässä Helsinkiin reissaa myös se kuuluisa 12. pelaaja. Kannattajabussissa on vielä tilaa, joten jos mielit lähteä mukaan kannustamaan Kettupaitoja, ilmoittaudu pikaisesti mukaan osoitteessa tinyurl.com/vieraspelit tai suoraan 050 0867209 (Johanna Leivonen). Matkan hinta on 45€ (+pelin pääsylippu ostettava erikseen), lähtö perjantaina klo 12:30 Harjun tilausajolaiturista.

HIFK – JJK || 21.7.23 klo 18:30 || Bolt Arena, Helsinki

Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä