Hercules isännöi Kettupaitoja Oulussa

11.09.2021

JJK:lla on lauantaina edessään niin sanottu kuuden pisteen kärkipään ottelu, kun se matkustaa sarjakakkosen Herculeksen vieraaksi Ouluun. Kamppailu starttaa klo 18 ja se on katsottavissa Kalevan verkkosivujen kautta.

Hercules on vuonna 1998 perustettu aikuisjalkapallon ja futsalin erikoisseura, jonka perustivat aikanaan Oulun yliopiston tekniikan opiskelijat. Kaudella 2020 Hercules oli vielä sarjan viimeisillä kierroksille asti mukana Ykkösen nousutaistelussa, mutta lopulta JIPPO vei sarjavoiton sekä sen myötä myös nousupaikan ja oululaisten oli tyytyminen hopeaan. Tällä kertaa puolestaan SJK Akatemia on kuronut itselleen kaulaa sen verran, että sarjan voitto on jälleen lipumassa karkuun. Myös JJK roikkuu aivan kannoilla vain pisteen päässä, joten lauantaina Castrenilla nähdään niin sanottu kuuden pisteen kärkiottelu, missä vastakkain ovat sarjan kakkonen ja kolmonen.

Mikko Isokankaan valmentama oululaisjoukkue on kerännyt 17 pelaamastaan ottelusta 9 voittoa, 3 tasapeliä sekä 5 tappiota. JJK:n vastaava saldo on 8 voittoa, viisi tasapeliä ja vain kaksi tappiota. Kettupaidoilla on kuitenkin pelattuna kaksi ottelua isäntiään vähemmän. Hercules pelasi vahvan elokuun, mutta neljän ottelun voittoputki katkesi viime kierroksella 1-0-tappioon SJK Akatemian vierailtua Oulussa. Joukkueen selkeänä ykköspyssynä on häärinyt tälle kaudelle paluun punapaitaan tehnyt hyökkääjä Sami Karjalainen, joka johtaa C-lohkon maalipörssiä kymmenellä osumallaan. Vahvan puolustuksen viimeisen lukon, joukkueen kapteenin ja ykköstorjujan Aleksanteri Patrosen sijaan torjuntavastuussa on ollut viime kierroksilla B-juniori-ikäinen Aki Peltokorpi. Lauantaina kohtaavat kaksi tiiviisti puolustavaa joukkuetta, joten suurta maalijuhlaa tuskin on odotettavissa.

JJK ja Hercules ovat kohdanneet aiemmin vain kahdesti. Viime kaudella Oulussa pelatun taiston kotijoukkue vei nimiinsä lukemin 2-1. Tällä kaudella puolestaan Kettupaidat veivät Harjulla pelatun kamppailun 2-0 Joel Pasasen ja Robin Saastamoisen iskettyä maalit mieheen. Ensimmäinen osuma syntyi 23.minuutilla: Saastamoinen käynnisti hyökkäyksen keskiympyrässä syöttämällä Mikko Manniselle, joka nousi pallon kanssa ja löysi nappisyötöllään boksiin nousseen Pasasen. Pasanen sivalsi pallon komeasti maaliin. JJK:lla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta Pasasen maali jäi puolikkaan ainoaksi ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa. JJK iski ottelun lopullisen niitin lopulta 87.minuutilla vastaiskusta. Vaihdosta kentälle tullut Tuomas Koivisto riisti pallon oman kuudentoista alueen reunalla ja laittoi vauhtiin kippari Saastamoisen. Saastamoinen spurttasi karkuun oikealla laidalla, luovi tiensä aina maalille vetopaikkaan asti ja tuli lopulta kaadetuksi rangaistuspotkun arvoisesti. Kapteeni itse asettui pallon taakse ja laukoi varmasti 2-0-osuman.

Huippuvireinen Pasanen iski edellisen kohtaamisen avausosuman Harjulla

JJK:n viime aikojen tiivis pelitahti näkyi joukkueen otteissa edellisellä kierroksella 0-0 lukemiin päättyneessä, Vaajakoskella pelatussa paikalliskamppailussa. Kettupaitojen vierailu FCV:n kotikentällä ei tarjonnut pelillisiä hienouksia etenkään hyökkäyspelin osalta, sillä vastassa olivat kaksi C-lohkon vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta ja kentällä nähtiinkin kaksi hyvin tiiviisti puolustavaa miehistöä. Etenkin ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue painoi täydellä höyryllä päälle JJK:n vasta käynnistellessä koneitaan. JJK:n otteissa oli havaittavissa peliruuhkan tuomaa väsymystä ja FCV olikin selvästi paremmalla jalalla liikkeellä läpi ottelun ja sai pidettyä vierailijansa lähes täysin pois maalipaikoilta. JJK:n topparipari onnistui kuitenkin pitämään myös vaajakoskelaisten tehokkaimman maalintekijän Matias Sarlinin pimennossa eikä muita viimeistelijöitäkään lopulta löytynyt ja näin pisteet jaettiin maalittoman tasapelin päätteeksi.

Lohkossaan vähiten maaleja (9) päästänyt JJK piti siis oman päänsä jälleen koskemattomana eikä joukkue ole hävinnyt viimeiseen kahdeksaan otteluun. Kauden ainoat tappiot on kärsitty SJK Akatemialle ja JBK:lle, molemmat vieraskentällä. JJK:n paras maalintekijä on edelleen selkävaivojen kanssa pitkin kautta paininut Saastamoinen kuudella maalillaan, mutta osumia on nakuteltu tällä kaudella varsin laajalla rintamalla, sillä kipparin lisäksi peräti 13 JJK-peluria on saanut nimensä maalipörssiin, nuorimpana 2005 syntynyt hyökkääjä Arttu Leivonen.

Tuomas Koivisto alusti JJK:n 2-0-maalin Herculeksen verkkoon

Paavola ja Kyösti Kettupaitaan – Pllana Atlantiksen riveihin

Syyskuun alun ”siirtoikkunan” sulkeutuessa nähtiin vielä muutamia muutoksia kettumiehistössä. JJK-paitaan uusina tulokkaina siirtyivät Artturi Paavola ja Teemu Kyösti. Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Paavola on vuonna 2000 syntynyt toppari, joka on pelannut kuluneella kaudella helsinkiläisseura Toukolan Teräksessä. Paavolalla on klubitausta sekä B- että A-junioreista ja Klubi 04 riveissä on kertynyt otteluita sekä Ykkösessä että Kakkosessa. Niin ikään Jyväskylässä opiskeleva, 2001 syntynyt Kyösti siirtyy JJK:hon puolestaan Pohjanmaan suunnalta Lohtajan Veikoista. Molemmat pelurit tekivät eilen debyyttinsä Kettupaidassa, kun JJK/2 kohtasi Kolmosen kamppailussa JPS:n. Paavola iski myös ottelun 3-3-tasoitusosuman kamppailun viimeisillä minuuteilla.

Liikehdintää nähtiin myös toiseen suuntaan, sillä Altin Pllana muuttaa pääkaupunkiseudulle ja siirtyy ainakin loppukaudeksi Atlantiksen miehistöön. JJK kiittää ja toivottaa Altinille tsemppiä tulevaan!

 

Hercules – JJK  ||  la 11.9. klo 18:00 || Castren, Oulu || Kaleva Live (maksullinen lähetys, 1€ hintainen tutustumistilaus)