Heinäkuisessa huippukamppailussa vieraaksi TPS

02.07.2016

jjk-wwwbanneri-jjktps-1000x371

JJK saa heinäkuun ainoassa kotiottelussaan vastaansa TPS:n.

Vuorossa on toinen viikon kahdesta ottelusta: Kettupaidat kävivät tiistaina Tammisaaressa ja saivat palata kotikentälle riemukkaissa tunnelmissa, kun EIF kaatui Iiro Järvisen kahden maalin turvin 1-2-tuloksella.

Myös TPS:lle ottelu on jo viikon toinen. Turkulaisten viikko on toistaiseksi ollut mollivoittoisempi, sillä FF Jaro vei torstaina Turussa pelatussa ottelussa pisteet mukanaan selkein 1-4-lukemin. Isäntien ainoan maalin viimeisteli konkarikärki Mikko Hyyrynen, joka onkin kovassa vireessä – entinen JJK-kippari on paukuttanut alkukauden mittaan jo seitsemän maalia. Hyyrysen lisäksi TPS:lla on riveissään toinenkin jyväskyläläisittäin hyvin tuttu kasvo, kun Jani Virtanen teki paluun mustavalkoisiin.

Kausi 2016 on kohta puolivälissä ja JJK on viihtynyt taulukon kärkipäässä koko alkukauden. TPS sen sijaan ajoitti takkuisesti ja oli pitkään  jopa putoamisviivan alla. Tasaisessa sarjassa kuitenkin muutamalla voitolla voi parannella osakkeitaan merkittävästi ja TPS onkin nyt kivunnut sinne, minne turkulaisia kauden alla ennakoitiin – JJK:n tavoin kärkikamppailuun.

Tällä hetkellä JJK on neljäntenä, tasapisteissä kolmannella sijalla olevan AC Oulun kanssa. TPS taas on pari pistettä kaksikkoa perässä ja Haka kiilasi puolestaan toiseksi voitettuaan lauantain ottelussa KPV:n – KPV on kuitenkin edelleen sarjakärkenä kolmen pisteen marginaalilla.

”Hyvää pallollista peliä”

Tiistaisen EIF-ottelun peliesitys kokonaisuudessaan saa päävalmentaja Juha Pasojalta kehuja.

– Hyvä peli meiltä ja tietenkin hienoa, että saatiin voittomaali tehtyä vielä aivan lopussa. Pallollinen peli toimi todella hyvin: liikuteltiin hyvin palloa ja syöttöpeli toimi, löysimme hyvin EIF:n pelaajien väliin jäävän tilan. Myös molemmat maalit olivat hyvin tehtyjä ja niiden lisäksi oli muutama muukin hyvin rakenneltu maalipaikka.

– Puolustussuuntaan esitys oli tasapainoinen. Voitettiin hyvin ykköspalloja ja mikä tärkeintä, oltiin hyvin mukana myös kakkospalloissa. Onkin erittäin tärkeää pystyä elämään pelin mukana niin, että voi ennakoida irtopalloja ja olla niihin valmiina.

JJK hallitsi etenkin toista puoliaikaa, mutta pitkään näytti, että pisteet jaetaan. oli pitkään 1-1-lukemissa. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Järvinen niittasi kuitenkin vapauttavan voittomaalin Mikko Mannisen mainiosta esityöstä.

– EIF joutui juoksemaan perässä, kun saimme liikuteltua palloa sen verran hyvin – kyllähän se väsyttää. Loppua kohti varmasti siitä johtuen ote alkoi puolustussuuntaan herpaantua, miehet unohtua vartioimatta ja päästiin kääntämään se voitoksi.

Nyt luvassa on kahden vahvan ja samankaltaisen joukkueen kohtaaminen.

– Hyvä peli tulossa aivan varmasti. Kenttähän täällä on hienossa kunnossa ja vastakkain on kaksi nuorekasta, pelaavaa joukkuetta. Vieraspeli Turussa oli meille synkkä, mutta lähtökohdat siihen peliin olivat niin erilaiset kuin nyt, että kovin suuria johtopäätöksiä siitä ei kannata vetää tähän otteluun.

TPS löi aiemmin taululle murskaavat 5-1-lukemat hattutempun viimeistelleen Hyyrysen johdolla. JJK painiskeli tuolloin loukkaantumishuolien kanssa ja nyt tilanne senkin suhteen on huomattavasti valoisampi. Kettukäskyttäjä onkin ottelun alla luottavainen.

– Tammisaaressa kenttä on pienempi, mutta jos saamme sen saman pallollisen pelaamisen tason siirrettyä kotikentälle, joutuu TPS juoksemaan ja se aukaisee meille paikkoja.

– Puolustussuuntaan  pitää pitää ihan sellaiset peruslainalaisuudet mielessä – tuki ja varmistus kaverille vieressä, että puolustetaan yhtenäisesti eikä yksilöinä. Etenkin alimman kuuden pelaajan, puolustuslinjan ja keskikentän pohjamiesten, pitää pysyä tiiviinä. Silloin saadaan TPS pidettyä pois vaarallisilta paikoilta.

Ykkönen: JJK – TPS, sunnuntaina 3.7. klo 18:30, Harjun stadion