Härkäviikoilla vuorossa matka RoPS:n vieraana

24.05.2017

2017-05-19_jjk-vps_0259

Veikkausliigan tahti on tällä hetkellä tiivis. JJK pelaa tulevien puolentoista viikon sisään neljä ottelua – ensimmäisessä on vastassa RoPS vieraskentällä.

Kettupaidat isännöivät edellisenä perjantaina VPS:aa ja ottelu näytti pitkään päättyvän 1-1-pistejakoon. Felix Gustavssonin toisen varoituksn myötä VPS pääsi kuitenkin pelaamaan viimeiset parikymmentä minuuttia ylivoimalla ja iski viimeisen kymmenminuuttisen aikana voittoon tarvittavat maalit vieden pisteet Pohjanmaalle lopulta 1-4-lukemin.

Päävalmentaja Juha Pasojan mukaan karvas kotitappio on kuitenkin saatu nollattua kettuleirissä hyvin.

– Saatiin se peli purettua joukkueen kesken hyvin ja maanantain treenit olivat todella onnistuneet. Ne olivatkin viimeiset kunnon treenit, mitä päästään hetkeen vetämään – tästä eteenpäin jonkin aikaa keskitytään lähinnä palautteluun ja kropan uudelleen herättelyyn.

Edessä onkin tiukka puristus: Kettupaidat ovat Rovaniemen reissulta takaisin Jyväskylässä ennen kukonlaulua torstaiaamuna ja jo lauantaina vastaan asettuu Harjulla Ilves. Keskiviikkona on edessä seuraava kamppailu, kun KuPS puolestaan tulee JJK:n vieraaksi ja lauantaina matka käy jälleen pohjoiseen – tällä kertaa PS Kemin vieraaksi. Tiukassa ottelurupeamassa treenikentällä mennään vahvasti pelaajien fysiikan armoilla.

– Käytännössä meillä on peli ja kaksi fysiikkaharjoitusta, joissa ensimmäisessä palautellaan paikkoja edellisestä pelistä ja seuraavassa jo vähän puoliväkisin herätellään kroppaa uudelleen pelivireeseen – ja sitten on jälleen peli. Vähän pystytään kuitenkin treenaamaan valmistavassa harjoituksissa pallon kanssakin, Pasoja toteaa.

JJK on joutunut operoimaan hyvin kapealla ringillä, kun sairastuvalle on pudonnut pelaajia toisensa perään. Vähitellen tuvan ovi alkaa kuitenkin käydä myös toiseen suuntaan.

– Fiilis on tällä hetkellä hyvä – näyttää, että sairastuvalta alkaa hitaasti mutta varmasti palata pelaajia takaisin tositoimiin.

Ainakin kauden ensimmäisissä otteluissa vaikutuksen laitatyöskentelyllään tehnyt Honar Abdi onkin palaamassa pelikentille.

2017-05-19_jjk-vps_0033

Jos JJK:ssa on painiskeltu poissaolojen kanssa, on sama ongelma ollut myös Juha Malisella RoPS:n peräsimessä.

– Aika pienellä ringillä RoPS:kin tällä hetkellä joutuu vetämään – siksi onkin melko vaikea ennakoida, ketä avauksessa tulee olemaan. Edellisessä ottelussa he joutuivat käyttämään kaikki vaihdotkin jo aika varhaisessa vaiheessa.

RoPS pelasi edellisen ottelunsa SJK:n vieraana ja joutui tyytymään tappioon, kuten JJK sitä edellisellä kierroksella – joskin pari maalia suuremmalla marginaalilla: JJK hävisi 1-0, lukemin, RoPS taipui 3-0-tappioon. Malisen oli tehtävä kaikki vaihtonsa jo ennen kuin 50 minuuttia oli pelattu ja kentälle kirmasi myös 17-vuotias liigadebytantti Eerik Kantola. Sivussa ovat avainpelaajista olleet muun muassa Antti Okkonen sekä JJK:sta RoPS:n riveihin siirtynyt ja ehdottomien luottopelaajien joukkoon noussut Robert Taylor.

– Oli heillä poissaoloja tai ei, Rovaniemi on aina hankala paikka vierailla, Pasoja päättää.

RoPS – JJK keskiviikkona Rovaniemen Keskuskentällä 24.5. klo 18:30 – JJK – Ilves Harjulla lauantaina 27.5. Tuplaliput Ilves- otteluun sekä keskiviikkona 31.5. pelattavaan KuPS-otteluun myynnissä nyt verkkosivuillamme!

JJK - ILVES LA 27.5.