Härkäviikkojen päätteeksi PS Kemin vieraaksi

02.06.2017

2017-05-31_jjk-kups_0008

JJK on suunnannut lauantaiseen tärkeään otteluun PS Kemin vieraaksi.

Kettupaitojen härkäviikot päättyvät lauantaina, kun PS Kemi isännöi JJK:ta klo 17 alkavassa ottelussa. Kyseessä on kuuden pisteen ottelu, sillä molemmat joukkueet majailevat HIFK:n kanssa sarjataulukon pohjakolmikossa – PS Kemi neljän pisteen päässä JJK:n yläpuolella.

Kumpikin on viime kierroksilla napsinut pisteitä. JJK tasasi keskiviikkona pisteet kovavireisen KuPS:n kanssa maalittomalla tasapelillä – viime lauantaina taas kettulauma otti kauden avausvoittonsa kaatamalla Ilveksen 3-1-lukemin.

Keskiviikkona oli puolestaan PS Kemin vuoro kaataa Ilves – kemiläiset hakivat Tampereelta 2-4-vierasvoiton Abdoulie Mansallyn, Filip Valencicin ja Rasmus Karjalaisen maaleilla. Sitä ennen VPS kaatoi PS Kemin yhden maalin turvin. Ilveksen verkkoon isketyt kaksi maalia tekivät Valencicista kemiläisten tehokkaimman – kasassa on neljä osumaa, Kettupaidoista tehokkain on ollut Gaël Etock joka niinikään osui kahdesti Ilvestä vastaan.

PS Kemi on pelannut kotiottelunsa tähän asti evakossa Karihaarassa tai jopa Rovaniemellä asti, mutta palaa JJK-otteluun varsinaiselle kotikentälleen Sauvosaareen. Kettulauma taas otti jo perjantaina suuntansa kohti Kemiä välttääkseen raskaan matkan ottelupäivänä.

kohti-kemia-20170602-940x529

Nollapeli takana

JJK:n peliä ovat leimanneet oman pään herpaantumiset, joista vastustaja on päässyt rokottamaan. Sama vaiva ei ole vieras myöskään PS Kemille – esimerkiksi kemiläisten edellisessä kotiottelussa VPS pääsi kuittaamaan ottelun ainoaksi jääneen maalin jo alkuminuuteilla, kun isännät eivät olleet riittävän hereillä.

JJK:n puolustuspeli on viimeisimmillä kierroksilla kuitenkin selkeästi kehittynyt. Vaikka Ilves pääsi vyöryttämään peliään vahvasti JJK:n päähän viime viikonloppuna toisella jaksolla, kesti Kettupaitojen puolustus sen lopulta.

Keskiviikkona KuPS taas pysyi hyvin aisoissa koko 90-minuuttisen ajan. Tällä kertaa neljän pelaajan puolustuslinja toimi tehokkaasti ja sai hyvin tukea keskikentältä – etenkin Samu Suoraniemi teki hyvän iltapuhteen pitäen KuPS-kippari Sebastian Sorsan hyvin pimennossa. Topparipari Felix Gustavsson-Samu Nieminen taas pystyi pimentämään savolaisten tehomiehenä toistaiseksi häärineen Gbolahan Salamin, eikä nigerialainen saanut ihmeempiä aikaan.

Gustavssonille onkin edessään tunteikas ottelu, sillä toppari on edustanut PS Kemiä useamman kauden ajan kokien myös parikin sarjanousua.

2017-05-31_jjk-kups_0043

Gustavsson kohtaa nyt vanhan seuransa.

Akkuja lataamaan

Ottelun jälkeen Veikkausliiga jää pienelle maaottelutauolle ja myös JJK vetäytyy tulevan viikon ajaksi ansaitulle lomalle lataamaan akkuja.

Lepohetki tuleekin tarpeeseen, sillä myös sen jälkeen ottelut jatkuvat tiiviillä rutistuksella: torstaina 15.6. Kettupaidat ovat HJK:n vieraana, sunnuntaina 18.6. JJK:ta puolestaan isännöi IFK Mariehamn ja keskiviikkona 21.6. palataan jälleen kotikentälle, kun vastaan Harjulla asettuu HIFK.

JJK:n ottelut kaudella 2017 näkyvät kisakatsomossa Revolutionissa!

ISExtra_Veikkausliiga_JJK_banneri-980x400px