Harjun kotiavauksessa vastassa Atlantis FC

16.05.2024

JJK jatkaa kauttaan Ykkösessä ensimmäisellä Harjun stadionilla pelattavalla kotiottelulla perjantai-iltana kello 18:30 alkaen. Vastaan asettuvan helsinkiläisen Atlantiksen alkukausi on ollut vahva, ja JJK saa kasvojen pesulleen kovan mittarin pettymykseen päättyneen maanantain kotiottelun jälkeen.

JJK:n kautta Ykkösessä on pelattu viiden ottelun verran ja kettulauma on kymmenellä pisteellä sarjataulukossa viidentenä. Vastaan asettuva Atlantis puolestaan on kerännyt 13 pistettä pelaamistaan viidestä ottelustaan ja jakaa täten sarjakärjen maanantaina Viitaniemessä vierailleen KPV:n kanssa.

Maanantai-iltana JJK:n vieraaksi saapuneen KPV:n esitys Viitaniemessä oli vahva ja kokkolalaiset veivät näyttävillä yksilösuorituksilla syntyneiden maalien myötä pisteet Kokkolaan lopulta 0-3 lukemin. JJK saa kuitenkin tiiviin pelitahdin takia heti perjantaina uuden mahdollisuuden palata voittokantaan, kun Harjun stadionilla pelataan tämän kauden ensimmäinen jalkapallo-ottelu JJK:n ja Atlantiksen välillä.

Kettulauman päävalmentaja Brian Page purkaa kahden kotiottelun viikon tähänastista antia maanantain KPV-ottelun osalta seuraavasti:

– Ollaan tietysti pettyneitä maanantain tulokseen ja siihen, ettei tarjottu kannattajillemme sellaista esitystä, minkä he olisivat ansainneet. Se on kuitenkin osa peliä, että jos et itse ole parhaimmillasi, on vastustajalla parempi mahdollisuus voittaa. KPV oli hetkittäin todella kliininen ja erityisesti yksilöinä he tekivät tärkeissä tilanteissa laadukkaita suorituksia, emmekä me onnistuneet vastaamaan tähän aiempien otteluiden tapaan. Tämä täytyy hyväksyä ja siirtää katse tulevaan. Olin kuitenkin ylpeä siitä, että painoimme ja taistelimme loppuun asti. Se on piirre, jota arvostan joukkueessani.

Kuva: Mikko Kalavainen

Perjantaina Harjulle vieraaksi saapuva Atlantis sijoittui viime kauden Kakkosen B-lohkossa neljänneksi ja voitti C-lohkossa pelanneen, lopulta täydennysmenettelyn kautta myöskin Ykköseen nousseen, KuPS Akatemian nousukarsinnoissa.

Helsinkiläisten alkukautta Ykkösessä voisi pitää varsin onnistuneena, koska ainoa pistemenetys on tähän mennessä tullut RoPS:n hakiessa vierasreissultaan tasapelipisteen mukaansa 0-0 lukemin. Voitokkaiden sarjapelien lisäksi Atlantis eteni myös Suomen Cupissa viidennelle kierrokselle kukistettuaan viime keskiviikkona pelatulla neljännellä kierroksella Ykkösliigassa pelaavan JäPS:n 3-1 lukemin.

Atlantiksen alkukauden maalintekovastuuta ovat kantaneet muun muassa kolme maalia iskenyt Brian Mansaray sekä viime kaudella JäPS-paidassa JJK:ta vastaan pelannut, kahdesti tällä kaudella osunut Hussein Mohamed, joka joutuu kuitenkin jättämään perjantain ottelun väliin pelikiellon takia. Hyökkäyspään tehokkuuden lisäksi huomionarvoista on myös se, että Atlantis on päästänyt vain yhden maalin omiin pelaamissaan viidessä sarjaottelussa. EPS:n valmennuksesta täksi kaudeksi Atlantiksen perämiseen siirtyneen Tiago Santosin miehistössä yhtenä maalivahtina torjuu talvikaudella myös JJK:n maalilla JIPPO:a vastaan pelatussa harjoitusottelussa esiintynyt Jimi Ziprus.

Perjantain ottelusta Page ennakoi fyysistä kamppailua ja hyvää paikkaa palata takaisin voittokantaan:

– Atlantis tulee olemaan vahva vastustaja, vaikka he ovatkin erilainen joukkue kuin KPV. He ovat eteenkin fyysisesti vahvoja, joten meidänkin tulee olla valmiita kamppailemaan, mutta myös haavoittamaan heitä meidän omilla pallollisilla vahvuuksillamme. Ensimmäistä kertaa Harjulle pääseminen on mahtavaa, mutta luonnonnurmi tulee varmasti tekemään pelistä erilaisen. Olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin ja olemme luottavaisia, että hyödynnämme nopean kasvojen pesun paikan pelaamalla hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa. Toivomme Harjulle perjantai-iltana suurta yleisöä, joiden kanssa pääsemme aloittamaan viikonlopun hyvä esityksen jälkeen hymyt huulilla! Page toivoo.

Paluu Harjun sametille

JJK palaa perjantaina vihdoin Harjulle yli 7 kuukauden tauon jälkeen Stadiumin isännöimän ottelun merkeissä. Kattavan infopaketin ottelutapahtumastamme löydät täältä.

Ottelun ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa. Etukäteen tilatut kausikortit sekä yritysten lippupaketit voi noutaa otteluun tullessaan stadionin lipunmyyntipisteeltä.

⚽️ JJK vs Atlantis FC
🗓 Pe 17.5.24
🕔 klo 18:30
📍Harjun Stadion
🎫 15€/10€ (16v ja nuoremmat vapaa pääsy)
📺 Keskisuomalainen näyttää ottelun verkkosivuillaan tilaajilleen (ksml.fi)

HUOM opiskelijat! JAMKO:n opiskelijakorttia näyttämällä tai haalareissa vapaa pääsy perjantain otteluun!

Kettutasanne palvelee tuttuun tapaan täysi-ikäisiä katsojia ja Ykkösen parhaat hodarit pyöräyttää tietysti King Jahva 🌭

Huomioithan, että portilla suoritetaan turvatarkastus ja esimerkiksi minkäänlaisten omien juomapullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Stadionin pääkatsomon alla pelaajatunnelissa on vesipiste, josta saa veloituksetta vettä juotavakseen ja vettä on tarjolla myös kioskipisteillä.

Katso kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan täältä. Saavuthan ajoissa, sillä turvatarkastukset voivat ruuhkauttaa sisäänpääsyä.