Harjoitusottelut: Ilves vei vauhdikkaan kamppailun

20.12.2012

ilves-jjk_201212

Ilves ja JJK pelasivat torstaina Tampereen Pirkkahallissa ottelun, josta ei puuttunut vauhtia eikä myöskään maaleja – Kettupaitojen harmiksi ne syntyivät pääosin väärään päähän. Ottelu ei kokonaisuudessaan ollut kuitenkaan niin epätasainen, mitä loppulukemat antavat ymmärtää. Kotijoukkueen maaleista vastasivsat Jusu Karvonen kahdesti, Arto Lindberg ja Emongo Osongo kertaalleen. JJK:n kauden 2013 ensimmäisestä maalista vastasi sama mies kuin edelliskauden viimeisestä: Topi Järvinen.

Ensimmäinen maali syntyi vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla, kun hallin alusta teki JJK-maalissa koko ottelun pelanneelle Ville Viljalalle tepposet ja Karvonen pääsi kiertämään kettuvahdin sijoittaen pallon maaliin. Tästä sisuuntuneena Viljala pelasi mainion ottelun ihastuttaen tamperelaisyleisöä niin torjunnoillaan kuin parilla näyttävällä kikallakin.

JJK rakensi hyökkäyksiään etenkin oikealta laidaltaan, jolla kapteeninnauha käsivarressaan jälleen täydet minuutit molempiin suuntiin puurtanut Tuomas Latikka esitteli kettufaneja jo vuosikaudet ihastuttanutta nopeuttaan ja periksiantamattomuuttaan. Useat JJK:n paikoista etenkin ensimmäisellä jaksolla lähtivätkin juuri Topin hyvistä keskityksistä.

Ilveksen toinen maali syntyi juuri ennen taukoa, kun Arto Lindberg latasi kovan pommin paristakymmenestä metristä aivan tolpan juureen, eikä Viljala aivan saanut kurotettua sormenpäitään väliin – toisin kuin hetkeä aiemmin, kun nuorukainen kohahdutti yleisöä venyttämällä komean torjunnan tiukkaan kaukovetoon.

Toisen puoliajan alussa iski puolestaan JJK. Minuuttiakaan ei tauon jälkeene ehtinyt kulua, kun Topi Järvinen haisteli hyvin maalipaikan Ilves-puolustuksen haparoidessa, kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon varmasti maaliin: 2-1.

Ottelussa mentiin vauhdikkaasti päästä päähän kaiken aikaa, eikä pelin tuoksinassa kolhuiltakaan vältytty. Jo ennen taukoa JJK joutui ottamaan Aram Hasanzadan vaihtoon tämän saatua laidalla sukilleen kaksinkamppailussa Ilves-lupaus Gullit Zolameson kanssa. Toisella jaksolla taas keskikentän keskustassa luutineen testimies Santeri Aholan ottelu päättyi reilun vartin ennen aikojaan, kun keskikenttämies sai kovan tällin jo aiemmin viikolla kovia kokeneeseen nenänvarteensa.

73. minuutilla JJK:lle sattui omalla puoliskollaan uinahdus, jonka seurauksena isännät pääsivät ryntäämään 2vs1-hyökkäykseen ja tauolla kentälle tullut testimies Osongo latasi keltapaidoille kolmannen maalin. JJK ei saanut omia viimeisiä, ratkaisevia syöttöjään napsumaan kohdilleen. Lopulta ottelun lopun paras paikka vierasjoukkueelta oli kapteeni Latikan kova, hieman kierteinen keskitys, joka oli painua suoraan maaliin pakottaen Antti Kuusisen Ilves-maalilla venymään ja tökkäämään pallon sormenpäillään yli riman kulmapotkuksi.

Viimeisen sinettinsä ottelu sai hetki ennen päätösvihellystä, kun Karvonen rankaisi vieraitaan keskialueen pallonmenetyksestä viimeistelemällä loppulukemiksi 4-1.

Eräs JJK:n illan valopilkuista oli ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen paidassa esiintynyt Eero Tamminen. Kaudella 2012 pääosin B-nuorten Ykköstä pelannut vuonna 1995 syntynyt keskikentän taituri on noussut ryminällä niin U18-maajoukkueen kuin nyt Kettupaitojen edustuksenkin rinkiin. Ensimmäisen puoliajan lopulla toisen laitataiturin, loukkaantuneen Hasanzadan tilalle tullut Tamminen väläytteli erittäin lupaavia otteita muun muassa ensimmäisen puoliajan lopulla ollessaan rakentamassa JJK:lle maalipaikkaa loistavalla syötöllä kärjessä pelanneelle Järviselle.

Ilves-ottelu oli JJK:lle vuoden viimeinen. Perjantaina Kettulauma vetäytyy joulun viettoon ja palaa harjoituskentille jälleen tammikuun alussa.

Seuraava ottelu puolestaan on Liigacupin vierasottelu FC Lahtea vastaan keskiviikkona 16.1. 2013.

Ilves – JJK 4-1 (Karvonen 19′, 90′, Osongo 73′, Lindberg 44′ – Järvinen 46′)

Ville Viljala; Benno Hanslian (70′ Severi Vielma), Toni Takamäki, Samu Nieminen, Tuomas Latikka; Aram Hasanzada (40′ Eero Tamminen), Jukka-Pekka Tuomanen, Santeri Ahola (71′ Saku Leppänen), Janne Kuhmonen (46′ Patrick Poutiainen); Jani Virtanen, Topi Järvinen.