Hankintojen taloudellinen vaikutus vain osa viime vuodesta

29.07.2010
Hankintojen taloudellinen vaikutus vain osa viime vuodesta

Toimitusjohtaja Joni Vesalainen haluaa rauhoitella puheita, joissa on pelätty JJK:n taloudellisen tilanteen kestämistä kesken kauden tehtyjen hankintojen vuoksi. Seura hankki heinäkuun lopussa Janne Korhosen Hakasta ja Jani Virtasen TPS:sta.

– Verrattuna viime vuoteen kulut ovat erittäin hyvin hallinnassa. Näiden kahden pelaajan aiheuttamat kustannukset ovat noin 30 prosenttia siitä, mitä viime vuonna jouduttiin tässä vaiheessa tekemään, Vesalainen sanoo.

Toisaalta palkkabudjettiin on tullut myös säästöjä, kun Antto Tapaninen ja Touko Tumanto ovat käytännössä koko kauden sairaslomalla.

Hankinnoilla on Vesalaisen mukaan ollut piristävä vaikutus joukkueen ilmapiiriin.

– Joukkueen peruspermanentti on ollut sellaisenaan kasassa joulukuusta lähtien. Hankinnat on otettu pelaajien keskuudessa erittäin hyvin vastaan, Hyyrysen Mikkokin tässä juuri sanoi että on hienoa kun saadaan uutta verta mukaan. Kyllähän uudet persoonat elävöittävät toimintaa.

Nyt tehdyillä pelaajahankinnoilla on ennen kaikkea tarkoitus rakentaa joukkuetta kaukonäköisesti jo kohti ensi kautta. Vesalainen kokee, että seura on sen velkaa jo uskolliselle kotiyleisölleen.

– Harjun otteluiden yleisökeskiarvo on 3 900, kyllä se minusta jo velvoittaa meitä ja antaa uskoa sille että voidaan rakentaa vahvempaa JJK:a tulevaisuuteen.

Usein puhutaan vaikeasta toisesta vuodesta, ja JJK:akin peloteltiin roimasti putoavilla yleisöluvuilla. Ainakaan ensimmäisten todellisten kotiotteluiden nojalla pelkoon ei näytä olevan aihetta.

– Kun yleisö tulee Harjulle, meidän täytyy tarjota heille lisää, kehittää itseämme, kehittyä ja mennä eteenpäin, toimitusjohtaja sanoo.

korhonen
virtanen